Skocz do zawartości

3-4 składowe spiningi

vksoc

Rekomendowane odpowiedzi

no w travelkach to na tym forum jestem chyba liderem B) Mam tego troche. Sa jeszcze st.croix tidemaster, g.loomis escape albo mega drogi g.loomis escape glx, oczywiscie batsony , major craft days (japan), nawet abu ma travelka. Wszystkie one wystepuje pod casta i spinning i sa w roznych gramaturach i akcji.

Tak sobie mysle...z pktu widzenia solidnosci konstrukcji im mniej kawalkow tym lepiej. Ciezar konstr rosnie z uwagi na rozwiazanie konstr.

W zamian przy zast. laczen osiagamy porecznosc w transporcie i przechowywaniu. I o tym zwlaszzca mnie nie trzeba przekonywac - nie posiadam zadnego 1cz kija i w najblizszym czasie to sie nie zmieni.

Jednak zastanawiam sie co powoduje, ze czesc uzytkownikow szuka blankow/ wedek 3 i wiecej skladowych?

DO samolotu wchodza (sa tolerowane) zdaje sie tuby do 1,8m...do bagazu podrecznego nam nie pozwola zabrac...wiec po co?

Pomijam jakies specjalne konstrucje np. rzedu 4m bo tutaj ilosc skaldow narzuca sie jakby sama..

Gumo

Nie wiem.

Edit: Doczytałem, jeśli chodzi o Ryan Air:

Wiele sprzęt?łw sportowych (między innymi du?źe wędki, kije golfowe, rowery, sprzęt do szermierki, deski surfingowe, deski snowboardowe i narty)nie nadaje się do przewo?źenia przez linie lotnicze praktykujące szybkie rozładunki, takie jak Ryanair. Przedmioty te mogą być jednak przewo?źone w luku samolotu opr?łcz limitu baga?źu rejestrowanego na osobę (do 20 kg na sztukę) pod warunkiem uiszczenia dodatkowej obni?źonej opłaty za ka?źdy przedmiot i za ka?źdy lot w jedną stronę, jeśli zostało to zam?łwione podczas rezerwacji online.

Czyli, albo mo?źna iść w ciemno na chybił trafił albo uiścić obni?źoną opłatę podczas rezerwacji online. Na miejscu ju?ź pełna.

Mnie wkurza, ze bagaze nadaje w jednym punkcie, a z wedkami, musze isc przez polowe terminala do stanowiska special size...

Odbior w Warszawie jest taki sam, z innego okna wypadaja torby z innego tuby z wedkami, nie rozdzielisz sie... Dwa razy, na szczescie na powr?łt, wedki poleciały w swiat, bo u Szwed?łw tez gdzie indziej nadajesz torby a gdzie indziej tuby...

Teraz zrobiłem Batsona IC847-3, włoze go w tube, w bagaz głowny i hej... Sprawdzałem, ładnie sie pasuje do bagazu głownego :D

To jest prawda z tymi tubami, ze trzeba zasowac na 2 koniec terminala.

Z tym, ze co jesli przy badaniu bagazu podrecznego kaza otworzyc mala tube i dojda do wniosku, ze tym mozna przebic gardło podobnie jak mozna kogos zadusic/ pochlastac plecionka nawinieta na kolowrotek?

Gumo

Zgadza się, jeśli chodzi o baga?ź podręczny to mogą zabronić właściwie, to co pracownik na danej zmianie uzna za niebezpieczne. Ja zrobiłem tak tylko raz i było to lekki przypał. Multik i 2 pudełeczka z przynętami (na kt?łrych były śmiercionośne kotwice) miałem... ten tego... na sobie, w kieszeniach kurtki :mellow: .

takie kije jeśli tylko w tubie plastikowej ,to przechodzą nawet w podręczny,parasolki te?ź przechodzą więc kije od nich nie odstają na tyle by je dyskwalifikować.

ja kr?łtki skład lubię za poręczność np jak śmigam na ryby motorem,rowerem przypinam do plecaka i super wygoda,dzisiejsze dobre travele są naprawdę precyzyjnie zrobione,złącza są dobrej jakości nie klikająnie są to skuwki jak kiedyś z blachy itp.

w czasie wyjazd?łw nie nara?źeni jesteśmy na trzymanie kija na tylnym siedzeniu bo spoko wejdzie nawet do małego baga?źnika(nie kusi złodzieja) a trzyma właściwości kija 2cz czułość itd,łowiłem kijami 1 i 2 cz bardzo długo,mogę powiedzieć ?źe trawele niczym nie ustępują kijom 1 czy 2 cz. zachęcam do ukręcenia sobie :D .

Najwygodniejsze oczywiście są 4 składy ,bo 3 składu siła rzeczy na połowę nie zło?źysz,a ju?ź 4 cz spokojnie to się przydaje na czas przemieszczenia się np.autem na inna miejsc?łwkę.

I ja przewozilem w podrecznym plecionki na multikach, ale teraz nie zaryzykuje... ani plecionki, ani wedek... Bo albo kosz, albo depotyt /platny/, lub ktos z rodziny szybko odbierze...

A tak naprawde wiele zalezy od osoby celnika.... Jeszcze za czas?łw paszport?łw po europie, wozilismy przynety i no?źe wedkarskie w podrecznych... oj czasy:)

Zgoda, ze sa pewne preferencje osobniczo - sytuacyjne B) i nie ma co glebiej wchodzic - tak sie podoba to tak ma byc..

Natomiast przedstawie to o co mi chodzi obrazowo - jezeli sie okaze, ze wedka ktora nam przydybali w bag. podrecznym (a na pewno straznik kaze to odpakowac i pokazac) zostanie zakwalifikowana jako potencjalne narzedzie zbrodni....to tam maja taki koszyczek, do ktorego kaza to wrzucic.

I moze byc niemilo i ekspensywnie...i bezrybnie...

Gumo

I koszty, koszty... Kupiłem bilet lotniczy w obie strony za 180zł, na bagaz głowny tez w obie - 129zł, gdyby były wedki w dwuskładzie, to tuba i kolejny bagaz i kolejne 129zł w obie strony....( tak ceni jeden z tanich przewoznik?łw )... Narodowy przewoznik pozwala w ramach ceny blietu mnozyc bagaze głowne w obrebie dozwolonej wagi....

Mam por?łwnanie tylko pomiedzy Wizzair i LOT;

u tego pierwszego kazdza sztuka bagazu rejestrowanego (czyli tego idacego do luku) jest płatna oddzielnie. U drugiego tak jak napisałem wczesniej.

U tego pierwszego do długosci 150cm nie krzyczą, powyzej tej dł mowia o sprzecie sportowym, kt?łry podlega innej opłacie niz bagaz zwykły... Tyle z moich doswiadczen.