Skocz do zawartości

UGLY - woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Nazywam się Rafał i wędkuję, hmmmmm, raczej wędkowałem róznymi metodami już od.., od..., no długo ;) Specjalnie napisałem wędkowałem, bo tak w sumie to kija nie trzymałem od 2010 roku. Ale czym skorupka za młodu nasiąknie.... Z pomysłem odświeżenia starego hobby nosiłem się już od dłuższego czasu, wybór padł na spinning i za sprawą mojego kolegi z pracy na struganie woblerków i wpadłem po uszy, a mam prawie 2 m wzrostu, więc dość głęboko.

Zacząłem od takich - pływający, balsowy Ugly "Angus"

Waga - 5,7g

Długość - 6,2cm

917d35b3ffe6411dgen.jpg

Edytowane przez ugly-hml
  • Like 8

Witaj

Pięknie:)

Ale tak to jest jak jest Jerkbajt.pl

Jak się wątki poczyta to wszystko jak na tacy.Nie trzeba wyważać otwartych drzwi.

Czy w tych wobkach jest obciążenie? Przy tej długości i kształcie myślę,że powinny mieć ciut większą masę.

Pozdrawiam - Romek

Woblerki przyjemnie się ogląda, starannie wykonane. Mam pytanie co kierowało Tobą przy wyborze balsy do produkcji tego typu woblerów /dość długie/. Jaki lakier używasz. Balsa jest miękka i niewdzięczna w obróbce. Przy ataku dużej ryby wobler może zostać uszkodzony.

pozdrawiam Andrzej G. :)

Więc prototyp już uzbrojony i po wstępnych testach.

Pływający... Praca, hmmm... Powolna, wręcz leniwa... Dopiero jak mu się wrzuci piątkę to pokazuje co potrafi ;) Oj, z bocznymi odjazdami? No pięknie, nie do okiełznania ;)

Długo szukałem dla niego nazwy.... Padło na "Saul". Ugly "Saul".

Waga - 10g

Długość - 9cm

b6c502939dc4a8e7gen.jpg

78e0358119b96c77gen.jpg

Edytowane przez ugly-hml
  • Like 5