Producenci echosond dbają jednak o nas .Spróbujcie kupić echo 9 cali z bocznym sonarem ale bez gps który zasadniczo wpływa na cenę urządzenia oraz z przetwornikiem o kątach 120st . .Producent który wprowadzi takie urządzenie na rynek przynajmniej w naszym kraju skasował by konkurencję
Cześć, no moim zdaniem nie masz racji, po co komu aż tak duży kąt? Był już kiedyś szerszy opis, postaram się w skrócie przybliżyć. Szeroki stożek to dużo informacji , które zostają zobrazowane w jednym punkcie na monitorze echa , jeśli masz zróżnicowane pod względem twardości dno możesz to latwo przegapić. Ja wolę pływać nawet na 6 metrach ze stożkiem 45 ° niż szerszym, nie mówiąc o 10m czy głębiej . Fakt moje echo pokazuje wtedy mniej ryb , ale mnie to nie przeszkadza
Pytanie
kostom63
Cześć, no moim zdaniem nie masz racji, po co komu aż tak duży kąt? Był już kiedyś szerszy opis, postaram się w skrócie przybliżyć. Szeroki stożek to dużo informacji , które zostają zobrazowane w jednym punkcie na monitorze echa , jeśli masz zróżnicowane pod względem twardości dno możesz to latwo przegapić. Ja wolę pływać nawet na 6 metrach ze stożkiem 45 ° niż szerszym, nie mówiąc o 10m czy głębiej . Fakt moje echo pokazuje wtedy mniej ryb , ale mnie to nie przeszkadza
Tomek
Edytowane przez kostom63Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
48
44
36
25
Popularne dni
18 Kwi
21
12 Gru
19
26 Kwi
18
27 Kwi
17
Top użytkownicy dla tego pytania
roberto77 48 odpowiedzi
psulek 44 odpowiedzi
raven88 36 odpowiedzi
Paprykarz 25 odpowiedzi
Popularne dni
18 Kwi 2017
21 odpowiedzi
12 Gru 2016
19 odpowiedzi
26 Kwi 2017
18 odpowiedzi
27 Kwi 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
mario
Przyglądamy się, przyglądamy. Na razie widzę ponad 100 postów w ciągu 3ch tygodni o wątpliwej wartości merytorycznej. Moja prośba żeby nie karmić, bo wygląda to na trolling.
miramar69
Kupta sobie chłopaki duży telewizor, poszukajcie programu o rybach i będziecie mieli wszystko w HD, 3D , a nawt 4K . Wy te echa to kupujecie poto by oglądać ryby czy je łowić???????????? Wcześni
Paprykarz
Wyprodukowanie pewnie tak. Natomiast opracowanie i wprowadzenie pewnie już nie. Zresztą cena sprzedaży jest tym co ustalą pomiędzy sobą sprzedający (producent) a klient końcowy. Gdyby klient nie zgodz
Opublikowane grafiki
282 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi