Jozi Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No ?źeby mieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Generalnie miały być z uchwytem T pierwsze partie były z T a ostatnie wypusty z I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A nie jest tak ?źe Europejskie mają I a JDM T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 JDM nie mają oznaczeń kolejności serii FA, FB, FD czy FE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Wiadome,ale mo?źe kolega pisząc FD miał na myśli po prostu generację 07. Ja osobiście nie widziałem Europejskiej wersji z T-knobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Japonskie 07 w rozmiarze 2500 maja taki knob jak na zdjeciu : Mowa tu o modelu SC84. Czyli 07 czy FD(na Europe i USA). Zarowno wersja 2500 jak i 2500S maja taki uchwyt korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ale zwiecha... Coś mi się widocznie przewidziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Zalaczam schemat japonskiej 07 2500 : 2007 Stella 2500.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Pierwsze wypusty z 2007 roku 2500 FD na Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Generalnie to chyba czas przestać się tym wszystkim przejmować Kupiłem C3000FE bez T knoba w Niemczech, w tym samym czasie w USA był ten sam młynek z T...Jak dla mnie zwykłe I bardziej pasuje mi do tej wielkości młynka. Co innego 4000, tu tylko T knob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Moja z USA FD wygląda identycznie jak ta z fotki .W czym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Panowie a ja poproszę o pomoc przy stelli 3000fe niestety przyzwyczaiłem się ju?ź do podw?łjnej rączki i nie wyobra?źam sobie kołowrotka bez niej wie ktoś mo?źe jaki bedzie symbol tej stelli z podw?łjną rączką lub czy mo?źna dokupić gdzieś orginalną rączkę lub tuningowy zamiennik?Pozdrawiam...cena powala - 700 pln ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Panowie a ja poproszę o pomoc przy stelli 3000fe niestety przyzwyczaiłem się ju?ź do podw?łjnej rączki i nie wyobra?źam sobie kołowrotka bez niej wie ktoś mo?źe jaki bedzie symbol tej stelli z podw?łjną rączką lub czy mo?źna dokupić gdzieś orginalną rączkę lub tuningowy zamiennik?PozdrawiamPoczytaj tu: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18481&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Podłączę się pod temat. Jaka jest r?ł?źnica między Europejską wersją stelli 4000SFE a Japońską 4000S.Widzę ?źe jakby waga mniejsza w japońskiej i jedno łozysko więcej (tylko kt?łre).Czy napęd jest taki sam (materiał i technika wykonania)? Co do materiał?łw nie mam pojęcia, je?źeli chodzi o r?ł?źnice w ilości ło?źysk, najlepiej por?łwnać schematy.Tak czy inaczej stwierdziłem, ?źe nie ma co przepłacać za JDM i kupiłem 4000SFE w wersji europejskiej. Mo?źe da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Tak czy inaczej stwierdziłem, ?źe nie ma co przepłacać za JDM i kupiłem 4000SFE w wersji europejskiej. Mo?źe da radę Rozsądnie Ale czasami da się wyrwać n?łwki JDM tańsze ni?ź ich europejskie czy hamerykańskie odpowiedniki. Tak było w moim wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Iscie fascynujacy ten wpis Alana Kilka razy dyskutowane bylo o roznicach JDM i US w roznych modelach.Tu kilka slow od Experta ws Stelli 08SW :It is important to mention here that even though some will swear that they are different, both US and JDM Stellas are identical except for cosmetics and colour schemes. Rumours are all over the net about the US model being made of inferior materials (!) with crappy gearing (!!!), reconditioned components (!!!!!), and cheap bearings (!!!!!!!). I did a disassembly of a JDM last summer as I mentioned in an earlier thread, then in November I was handed a US model to take apart and put those rumours to rest, and I can assure you they are 100% the same reels internally, made by the same people on the same machines using the same components. Period. For those interested, here is a list of the external differences: US have different handles with yellow anodising. US come in a different reel pouch. US models have different text on the spool (no ARC spool), and the JDM has Aero Wrap written on the rear while the US model has Aero Wrap II (identical, just marketing). And the JDM has a serial number on the foot for domestic service department purposes while the US does not. I don't have a US model right now so maybe I forgot something, but it's all cosmetics as I said earlier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 No dobrze Guzu, ale z wersją co z wersją europejską? Na pewno jest gorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Kosmetyka zewnętrzna , bebechy te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 tiaaaa stella na usa z regenerowanych części niezłe ludzie pomysły mają.Dobrze ?źe chłop to napisał-sprawdził bebechy i koniec. ale ?źe oni w usa sami tak myśleli ,?źe na regenerowanych i og?łlnie duuu?źo gorszych częściach lata stella ,to cię?źko pojąć tok myślenia takich szpec?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 tiaaaa stella na usa z regenerowanych części niezłe ludzie pomysły mają.Dobrze ?źe chłop to napisał-sprawdził bebechy i koniec. ale ?źe oni w usa sami tak myśleli ,?źe na regenerowanych i og?łlnie duuu?źo gorszych częściach lata stella ,to cię?źko pojąć tok myślenia takich szpec?łw Miales kupic ta 08... zanabyles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Pan w Japoni powiedział ?źe na wiosnę będzie spore-sale to poczekam.ale ju?ź jest na celowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Pan w Japoni powiedział ?źe na wiosnę będzie spore-sale to poczekam.ale ju?ź jest na celowniku Ciekawe to o tym sale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi