Skocz do zawartości

Stella FD vs. Stella FE

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Panowie a ja poproszę o pomoc przy stelli 3000fe niestety przyzwyczaiłem się ju?ź do podw?łjnej rączki i nie wyobra?źam sobie kołowrotka bez niej wie ktoś mo?źe jaki bedzie symbol tej stelli z podw?łjną rączką lub czy mo?źna dokupić gdzieś orginalną rączkę lub tuningowy zamiennik?

Pozdrawiam

...cena powala - 700 pln :huh: ...

Panowie a ja poproszę o pomoc przy stelli 3000fe niestety przyzwyczaiłem się ju?ź do podw?łjnej rączki i nie wyobra?źam sobie kołowrotka bez niej wie ktoś mo?źe jaki bedzie symbol tej stelli z podw?łjną rączką lub czy mo?źna dokupić gdzieś orginalną rączkę lub tuningowy zamiennik?

Pozdrawiam

Poczytaj tu:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18481&am p;start=0&

Podłączę się pod temat.

Jaka jest r?ł?źnica między Europejską wersją stelli 4000SFE a Japońską 4000S.

Widzę ?źe jakby waga mniejsza w japońskiej i jedno łozysko więcej (tylko kt?łre).

Czy napęd jest taki sam (materiał i technika wykonania)?

Co do materiał?łw nie mam pojęcia, je?źeli chodzi o r?ł?źnice w ilości ło?źysk, najlepiej por?łwnać schematy.

Tak czy inaczej stwierdziłem, ?źe nie ma co przepłacać za JDM i kupiłem 4000SFE w wersji europejskiej. Mo?źe da radę

Iscie fascynujacy ten wpis Alana B)

Kilka razy dyskutowane bylo o roznicach JDM i US w roznych modelach.

Tu kilka slow od Experta ws Stelli 08SW :

It is important to mention here that even though some will swear that they are different, both US and JDM Stellas are identical except for cosmetics and colour schemes. Rumours are all over the net about the US model being made of inferior materials (!) with crappy gearing (!!!), reconditioned components (!!!!!), and cheap bearings (!!!!!!!). I did a disassembly of a JDM last summer as I mentioned in an earlier thread, then in November I was handed a US model to take apart and put those rumours to rest, and I can assure you they are 100% the same reels internally, made by the same people on the same machines using the same components. Period.

For those interested, here is a list of the external differences: US have different handles with yellow anodising. US come in a different reel pouch. US models have different text on the spool (no ARC spool), and the JDM has Aero Wrap written on the rear while the US model has Aero Wrap II (identical, just marketing). And the JDM has a serial number on the foot for domestic service department purposes while the US does not. I don't have a US model right now so maybe I forgot something, but it's all cosmetics as I said earlier.

B)

tiaaaa stella na usa z regenerowanych części :lol:

niezłe ludzie pomysły mają.Dobrze ?źe chłop to napisał-sprawdził bebechy i koniec. ale ?źe oni w usa sami tak myśleli ,?źe na regenerowanych i og?łlnie duuu?źo gorszych częściach lata stella ,to cię?źko pojąć tok myślenia takich szpec?łw :unsure:

tiaaaa stella na usa z regenerowanych części :lol:

niezłe ludzie pomysły mają.Dobrze ?źe chłop to napisał-sprawdził bebechy i koniec. ale ?źe oni w usa sami tak myśleli ,?źe na regenerowanych i og?łlnie duuu?źo gorszych częściach lata stella ,to cię?źko pojąć tok myślenia takich szpec?łw :unsure:

Miales kupic ta 08... zanabyles ?