hasior Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 No mam nadzieję ?źe będzie to sale.teraz za 980$ latają sklepowe.ciśnienia nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Panowie pełen szacunek dla waszej wiedzy , przeczytałem cały wątek i powiem szczerze moze dlatego ze jestem starej datystelioza nie dla mnie, jak bym cokolwiek rozebrał w stellce to po złozeniu zostałyby mi części na drugą. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Panowie pełen szacunek dla waszej wiedzy , przeczytałem cały wątek i powiem szczerze moze dlatego ze jestem starej datystelioza nie dla mnie, jak bym cokolwiek rozebrał w stellce to po złozeniu zostałyby mi części na drugą. Pozdrawiam . Błędne stwierdzenie.Spro Red Arc ma więcej części i jest bardziej skomplikowany ni?ź moja Stella 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ale dlaczego por?łwnujecie FE do SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ale dlaczego por?łwnujecie FE do SW? Wlasnie Kolego @elmo, dlaczego tak robicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Por?łwnywanie wersji FE (stworzonej do łowienia w wodach śr?łdlądowych) do wersji SW - Salt Water (stworzonej do łowienia w morzu) jest zupełnie bezcelowe. To jak por?łwnywanie sportowego auta do wielkiej i mocnej teren?łwki. Jesteś w błędzie twierdząc ?źe wymienione kołowrotki mają przekładnie kute z palladu. Ka?źda Stella ma koło przekładni z kutego na zimno duraluminium wzmacnianego specjalną warstwą ochronną zapobiegającą wycieraniu się zęb?łw i zwiększająca ich ?źywotność. Co do słowa pallad - ot?ł?ź owo pokrycie przekładni warstwą ochronną w USA nazywa się Palladin Durability Gear Enhancment a w Japonii ten sam system nazywa się Barrier Gear - ten sam bajer,dwie r?ł?źne nazwy - czysty marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volpi Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Shimano Stella 3000 FE za 1900zł, proszę o opinie czy warta tej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) .. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 HD Gear - HD (High Durability - Wysoka Wytrzymałość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dzisiaj w sklepie pokręciłem Certate/2500FD/2500FE.Certate pod względem pracy na sucho postawiłbym na p?łłce z TP FC.FD wydawała się minimalnie cichsza i bardziej maślana od FE, korbka jakby l?źej chodziła. Nieźle zaopatrzony sklep,u nas w Tr?łjmieście nie widziałem w sklepie nic lepszego od Twina FC Co do pracy wymienionych Stelli to generalnie X-SHIP zastosowany w najnowszej generacji miał jeszcze bardziej upłynnić pracę mechanizm?łw,a ju?ź nie pierwszy raz spotykam się z opinią ?źe jednak poprzedniczka kręci l?źej... Mo?źe to pow?łd tego ?źe FD w Twoim sklepie wisi od 2007 roku i po prostu więcej ludzi zdą?źyło nią pokręcić na sucho i ju?ź się dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Mam FD i FE, wg mnie jeśli chodzi o odczucia onanistyczne to FE kręci nieco lepiej aczkolwiek pewnie zale?źy co się komu trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Sławek ale Ty w swojej FD4000 masz jeszcze podkładkę dlatego ona nieco cię?źej kręci ni?ź 2500FE, pamiętam na sandaczach gdy w FD 4000 nie było podkładki na kole kręciła l?źej,wtedy zęby płycej nieco się wbijaływ piniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) .... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 W kontekscie rozmow o materiale, z ktorego wykonane jest kolo przekladni, warto wrocic do tego watku : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18132&am p;start=40& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Sławek ale Ty w swojej FD4000 masz jeszcze podkładkę dlatego ona nieco cię?źej kręci ni?ź 2500FE, pamiętam na sandaczach gdy w FD 4000 nie było podkładki na kole kręciła l?źej,wtedy zęby płycej nieco się wbijaływ piniona. A to prawda, podkładka jest ale i tak mi się wydaje ?źe FE lepiej jakoś, sam nie wiem, trzeba byłoby zrobić kolekcję takie muzeum shimano od F do FE i pomacać po jednym wszystkie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Pod koniec lat '90tych dorabiałem trochę w sklepie wędkarskim. Przez dwa tygodnie, codziennie przychodził klient i oglądał Shimano, chyba to było jakieś Aero 2500. Bawił się nim przez średnio p?łł godziny dziennie. Po dw?łch tygodniach (!) oświadczył, ?źe w końcu dotarł młynek, kt?łry w końcu kręci się jak nale?źy i go kupił . Pewnie ta FE była jeszcze nie dotarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dobry klient był, to raczej on dojrzewał do zakupu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 W kontekscie rozmow o materiale, z ktorego wykonane jest kolo przekladni, warto wrocic do tego watku : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18132&am p;am p;am p;start=40& ?źałuje ?źe to przeczytałem... Nic tylko owić na bata. Nie zaluj Az takie zle te kablakowce nie sa sam kilka mam i daja rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Mam pytanie. Czy jest jakaś przepaść w kręceniu Stellami 95 i 98 rocznik a modelami nowszymi FD i FE?Kupiłem 3 sztuki w rozmiarze 3000 i 4000 i się zastanawiam czy przepaść cenowa (2-3 razy dro?źej w przypadku nowych modeli) jest uzasadniona.Mowa jest oczywiście o nowych lub prawie nowych sztukach.Czy r?ł?źnica w większej ilości ło?źysk, lepszych (l?źejszych???) materiałach, zajebistym wzornictwie, i nowszych technologiach typu ło?źyska S-Arb, X-Ship jest warta poło?źenia du?źo większych pieniędzy?Pytam bo nie mam por?łwnania i nie moge organoleptycznie stwierdzić jaka jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi