robertd Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 witam czy ma ktos moze jakis ciekawy adresik na temat zbrojenia wedzisk,przymierzam sie do budowy swojej pierwszej wedki z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 No to już trafiłeś dobrze. To właśnie takie miejsce. .Teraz tylko poczytać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 jak robiłem swój pierwszy kijek to mi ktoś kiedyś polecił: http://www.matagi.co.jp/matagicatalog/matagi/book_swf.html masz tam new concept fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 witaj na jerkbait.pl http://www.jerkbait.pl/?cat=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 ok dzieki za info jako pierwszy kij chce zrobic na takim blanku batson sh 1081-2 2,75 ,mam pytanie odnosnie przelotek konkretnie jakie polecacie do tego kija(konkretne modele oraz ich ilosc),oraz czy do nawiniecia omotki na przelotki potrzebna jest wraping machine czy mozna to robic recznie,blank w fishing center kosztuje 120 pln,mysle ze caly kij uda mi sier zbudowac do 350 pln,z gory dzieki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Na stronie Batsona masz podany spacing. Co do nawijania omotek - nawinąłem ręcznie z 10 kijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 OK SPACING SPACINGIEM ALE MOZE KTOS MA JAKAS KONCEPCJA ALBO ROBIL JUZ PODOBNEGO KIJA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 aha i mam jeszcze pytanie w jaki sposob laczy obie czesci blanku(dolna i szczytowa),czy kupuje sie jakies specjalne zlaczki w kyure wchodzi szcytowka na jerkbait jest opoisane dokladnie jak zrobic wedke ale jest to pomkazane na przykladzie blanku 1 czesciowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 robiłem SH1141-2, przelotki nawijałem ręcznie, jak masz konkretne pytania to pisz na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie (?): epoka wędek z pełnego włókna szklanego już minęła – do łączenia dolnika ze szczytówką nie używa się skuwek. Obie części łączą się bezpośrednio, bez dodatkowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 normalnie to wsuwa sie dolnik w czesc szczytowa albo nasuwa czesc szczytowa na dolnik ... sa tez takie rozwazania, w ktorych szczytowke wsuwa sie w dolnik lub tzw. laczenie na spigothmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 robiłem SH1141-2, przelotki nawijałem ręcznie, jak masz konkretne pytania to pisz na prv. jaki priv? to jakaś tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 remek- to żadna tajemnica, nie będe zaśmiecał wątku ogólnie znanymi i wiadomymi sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 atb69 - zaręczam, że kwestia doboru przelotek i spacingu, najbardziej nawet popularnych blanków, to nie są wiadome dla wszystkich sprawy (dla mnie nie), a na pewno taka informacja nie jest zaśmiecaniem, bo być może znalazłby się ktoś, kto robi to troszkę inaczej i już robi się ciekawie, przecież nie ma wzoru na jedyny prawidłowy spacing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Koledzy, całą swoją wiedze na temat konstrukcji wędzisk czerpałem z jerkbait.pl, więc polecam tą lekturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ja tez w tym roku ukrecilem swojego pierwszego kijka. Pomoglo mi w tym te forum oraz uzytkownik @Mekamil ktory wykazal sie ogromna cierpliwoscia i naturalnie wiedza. Restze doczytalem na forach swiatowych a glownie niemieckich bo tu mieszkam. Kijek to przerobka ulubionego spina na casta. Reszta widoczna na fotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Gratuluje ukończonej pracy . Czuła szytówka, mocny dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Dzieki Panowie @krzysiek_pomorsko, Dokladnie tak. Kijek mial wczesniej ciezar wyrzutu 2 - 12gr ale pod casta byl dla mnie za kluskowaty. Skrocilem szczyt aby uyzyskac akcje szczytowa ktora pod mocniejszym obciazeniem gnie sie na 2/3calej dlugosci. Po testach na woda oceniam kijka na 4 - 18gr linka mysle w granicach 10 moze 12Lb. Pare rybek juz na nim wyjechalo i naprawde swietnie sie na nim choluje. Spadow nie odnotowalem. Szczupaczek taki +40 czy okonie +30 robia niesamowita frajde i widac jak podczas ucieczek kij swietnie sobie radzi z amortyzacja. Kolejne Blanki juz zamowilem tylko zastanawiam sie nad kijem pod male wobki Hand made do 4gr. W oko wpadl mi Batson IP840 ale nie wiem czy nie bedzie za slaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Także rozpoczynam przygodę. Zacząłem od zrobienia urządzenia do lakierowania omotek. Teraz będą mogły ładnie schnąć W zależności od finansów niedługo coś zbuduję. Tutaj możecie zobaczyć moje prymitywne, a zarazem jakże potrzebne i przydatne urządzenie: http://www.youtube.com/user/wobler129?feature=mhum#p/u/0/q1F _d-HZF7E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 No to ja też dołączę w temacie.Przez blisko 2lata zbierałem wiedzę i przyszedł czas na zrobienie kijaszka samodzielnie.Będzie to UL pod Curadziaka 51 ze szpulką Availa.Zdam relację i wstawię fotki.Plan co do design'u jest dość ambitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Na jaki blank sie Tomku zdecydowales? Ja wybralem na swojego UL Batsona IP840. Teraz czekam na komponenty i w nastepnym tygodniu moze uda sie ruszyc choc oprocz mojego mam 3 inne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Mój 1 własnoręcznie wykonany kijek IP840 czeka już tylko na omotki i lakierowanie.Może jutro sie doczeka:) Jak tylko dokończę kije wstawię ciekawsze foty i opiszę szczegóły. Ps. Pierwszy jeszcze nieukończony a w głowie już kolejne:)To BARDZO wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Gugcio SP841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 @osiak 7+tiptop? 6tki Lki na szczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi