adrionn911 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dobra, zdjąłem korek, przelotki i wszystkie omotki. Poległem na uchwycie kołowrotka, wrzątek nie dał rady, jak go zdjąć? Nie uszkodzę blanku skrobiąc go nożykiem tapicerskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Nie,jak zachowasz ostrożność.Ja czasem używam brzeszczota to takich prac,ale trzeba uważać,nic na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Nacinam po kawałku,2-3cm odcinki naokoło,potem wzdłuż ten nadcięty kawałek,podgrzewam i z reguły odchodzi.I tak cały uchwyt,później zostaje usunąć klej po podgrzaniu.Oczywiście uchwyt do wymiany. Edytowane 20 Marca 2015 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 łatwo, szybko i bezproblemowo przy przeróbce kija właśnie w ten sposób zdjąłem uchwyt, potrzeba tylko trochę wyczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Trzeba będzie powalczyć z tym uchwytem...Blank skrobię delikatnie, a czy przy tym nie zeskrobuje się grafit ?Tylko że ja mam aluminiowy uchwyt. Edytowane 20 Marca 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 wierz mi, będziesz wiedział i widział, kiedy dobierzesz się do grafitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Gorzej jak będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Skrobię delikatnie, schodzi lakier, robią się takie "frędzle" a ukazuje się grafitowy odcień blanku po którym ostrze się ślizga, palce nie robią się szare od grafitu, chyba jest dobrze. Edytowane 20 Marca 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 jest dobrze ale po oskrobaniu blanku delikatnie i mniej intensywnie powtórz skrobanie, bo czasem zostaje lakier, który nie zawsze da się dostrzec. Na koniec zostanie tylko papier ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Po zdjęciu przelotki szczytowej na wysokości końca jej tulejki wsuwanej na blank około 2cm od końca wędki i zeskrobaniu kleju był widoczny mały defekt blanka, a mianowicie takie jakby zagłębienie/rowek dookoła szczytówki, było to widać i czuć pod palcem. Sprawdziłem czy to ma wpływ na wytrzymałość blanki i lekko zgiąłem szczytówkę, właśnie w tym miejscu blank sie zagiął, nie pękł tylko się zagiął, widać pojedyncze włókna. Nie wiem czy to była wada fabryczna czy może powstało to od podgrzania przelotki i rozpuszczenia kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Trzeba będzie powalczyć z tym uchwytem...Blank skrobię delikatnie, a czy przy tym nie zeskrobuje się grafit ?Tylko że ja mam aluminiowy uchwyt. Jak aluminowy, to wystarczy dobrze go ogrzać i po sprawie. Blanku nie uszkodzisz. Najlepiej uchwyt mocno ogrzać opalarką, nastepnie go umocować w imadle pomiędzy dwiema deseczkami, no chyba, że na odzysku uchwytu nie zależy, to nie trzeba się tam certolić. Blank chwyta się za korek i kręci. Ty już pewnie zdjąłeś korek, może być gorzej z uchwyceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Jak aluminowy, to wystarczy dobrze go ogrzać i po sprawie. Blanku nie uszkodzisz. Najlepiej uchwyt mocno ogrzać opalarką, nastepnie go umocować w imadle pomiędzy dwiema deseczkami, no chyba, że na odzysku uchwytu nie zależy, to nie trzeba się tam certolić. Blank chwyta się za korek i kręci. Ty już pewnie zdjąłeś korek, może być gorzej z uchwyceniem.Uchwyt był częściowo pod korkiem. Jakoś dam radę.Oskrobałem już jedną część, jest czyściutka i ma fajny grafitowy kolor Przy skrobaniu natrafiłem na pokarbowane/pofalowane jakoś tak, kawałki blanku, ciężko w tym miejscu zeskrobać lakier Edytowane 21 Marca 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Co do miekkiego blanku to na 100% przegrzanie przy zdejmowaniu przelotki,a nie wada fabryczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Chciałbym spróbowac swoich sił w rodbuildingu szukam jakiegoś taniego blanku zainteresowała mnie oferta batsona e-glass tylko ze te blanki sa krotkie max 213cm i jednoczesciowe czy znacie moze jakies blanki w podobnej cenie intereseju mnie długośc 230-270i moc 20-25lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Patrzyłeś na seeker'a?Blank 25lb to potężny kijek. Po co ci taki kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 blanki seekera zaczynaja sie od 250 zł ja na blank moge wydac max 150zł moze przesadzilem z tymi 25lb ale taka 20lb bedzie ok bede uzywał przynet 15-50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Lami ma szklane blanki 20-30lb... ale nie w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Poza Seekerem i Lamiglasem jest jeszcze Sevier, ale trudniej o niego... Najtaniej z e-glass rzeczywiście wypada chyba Batson... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 a czy laik poradzi sobie z połączeniem typu spigot ?Owszem było trochę o tym ale nadal temat nie jest wyczerpany, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 o cieciu na łaczeniu blanku i spigocie nawet nie mysle chce sobie zbudowac cos sam tanim kosztem moze mi sie spodoba a jak nie to nie bede dużo w plecy ewentualnie myslałem o najdeliktniejszym e-glass 2-6 lb 198 przyciac blank z dołu do 180cm i zrobic fajną okoniówke ale wolałbym coś mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak chcesz sbrobowac sil w budowniu wedek to moze blank z CRB? Blanki po 83zl. https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-CRB/142 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Cześć, mam takie pytanie ? ile orientacyjni by kosztowało zmiana przelotek w moim patyku mam aktualnie Fuji Hardloy 9szt. i chciał bym założyć Fuji Alconite ? Ile cenią się pracownie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Pomyśl o DR'ach z MHX są w ok.150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 DR1024-MHX ten by mnie interesował jesli jest dobrze opisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Raczej jest,fajne kijki do trola z tego wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi