BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wyjazd do Nepalu zaliczony, mahseera pojmana . Śliczna. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam Pozazdrościć takich wspaniałej wyprawy.Dziwi mnie tylko bo często oglądam na Discovery tubylcy tłuka siatami,sznury a rybki jak były tak są .Czy inna mentalność mają tam ludzie ,czy nie biorą ryb na zapas .Kolega mi powiedział nie mają zamrażalek .Pozdrawiam i więcek tak udanych wypadów w świat wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Gratulacją Janku dla Ciebie a w szczególności dla Moniki , kapitalny okaz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Jak pisałem ryby są ostro siatkowane, a siaty mają dobre. Widać tanie, żyłkowe siatki z Chin dotarły i tam. Ryby są w miejscach niedostępnych dla ludzi, siatki lub sznura. Najlepiej jechać tam gdzie po prostu nie ma ludzi i w tym momencie dotyczy to chyba całego świata. W Nepalu jest bieda i wszystko co można zjeść jest jedzone, jak ktoś się naczytał o reinkarnacji i szanowaniu każdego żywego stworzonka bo to może być mamusia w innym wcieleniu jest w dużym błędzie. Na szczęście nie ma wędek bo było by to co u nas. Jeden lokales zobaczył metrową mahseere to od razu chciał żebyśmy mu wędkę dali.Kończymy temat siat bo wystarczy mi tego u nas, a tu mamy cieszyć oko fajnymi zdjęciami . Edytowane 12 Grudnia 2016 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Serdeczne graty, pięknie połowiliście.Szkoda, że nie mogłem być z Wami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Serdeczne graty, pięknie połowiliście.Szkoda, że nie mogłem być z Wami A miałeś jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Też widziałem kiedyś film o łowieniu tych ryb, chyba właśnie na Discovery to leciało. Świetne te zdjęcia Wam powychodziły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 To się nazywa POŁOWIONE ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 A miałeś jechać? W pierwotnym planie tak, niestety kilka tematów nie pozwoliło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 W pierwotnym planie tak, niestety kilka tematów nie pozwoliło mi No to szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Gratuluje...piękne ryby!!!Możesz coś o nich więcej napisać ?Trochę z wyglądu przypominają mi brzanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Gratuluje...piękne ryby!!!Możesz coś o nich więcej napisać ?Trochę z wyglądu przypominają mi brzanę Bo to taka himalajska brzana, tylko wieksza i bardziej drapiezna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Bo to taka himalajska brzana, tylko wieksza i bardziej drapiezna Czy ja wiem czy bardziej drapieżna? Na pewno zjada większe przynęty. Myślę że to ryby które zjadają wszystko, jak im przepłynie rybka koło pyska to ruszy. Podobnie jak z naszą brzaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Pięknie połowione i piękne rybki, pierwsza wręcz malowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dodam jeszcze że ryba Moniki to była druga ryba wyjazdu, moja trzecia, a jaka pierwsza to nie powiem . Sami zobaczycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Piękne zdjęcia, super wyjazd. Gratuluje wyników. Jak sprawdziły się nowe wędki ? Czekamy z niecierpliwością na artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki Wędki dały radę, miały zapas mocy i można było sobie na wiele pozwolić przy sprzęcie który stosowaliśmy. Jednak wróciły połamane. Monia złamała swoją przy zaczepie, ja przy jednym ze składów który wysunął się mimo że co jakiś czas je sprawdzałem. Wędki mają jedną wadę, są ciężkie i trzeba użyć trochę siły żeby nimi rzucać. Nie są to komfortowe kije. Jedyne co mi się podobało to praca kija, dość głęboko giął się pod rybą. Możliwe że następnym razem będę się rozglądał za czymś innym. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez wujek 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Bardzo powaznie to wyglada Wujku Janku Stosowales zylke czy plecionke na takich rafach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Bardzo powaznie to wyglada Wujku Janku Stosowales zylke czy plecionke na takich rafach ? Tylko żyłka, ale za to 0,45mm . Edytowane 13 Grudnia 2016 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Tylko żyłka, ale za to 0,45mm . Dlatego tak powaznie to wyglada na tych fotkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Tylko żyłka, ale za to 0,45mm . Czy te ryby skacza podczas holu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Czy te ryby skacza podczas holu ?Jeden mi wyszedł do wierzchu po braniu ale nie skacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Tzn, co masz na mysli?W buddyjskiej tradycji (10% populacji) są 'podniebne pogrzeby' jak nie ma sępów,ciała ofiarowane są rybom-dlatego ich nie spożywają.Hinduiści (80%)nie mają żadnych obiekcji... Edytowane 13 Grudnia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W buddyjskiej tradycji (10% populacji) są 'podniebne pogrzeby' jak nie ma sępów,ciała ofiarowane są rybom-dlatego ich nie spożywają.Hinduiści (80%)nie mają żadnych obiekcji... No to chyba tylko w programach national geographic, bo na miejscu wyglada to troche inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wujek, brawo! Piekne ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi