Skocz do zawartości

Nepal 2016

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł, dobrze napisane :). Pochówek z udziałem sępów to już też raczej przeszłość.

Nie to nie jest rzadkość-jest to forma ostatniego dobrego czynu.

Zamiast wybić 'jadem trupim' armię owadów...można świeżym mięsem nakarmić istoty czujące.

Resztki się spala w przypadku dostępności opału.

Kwestia dostępności regionalnej.

W sumie coś na podobieństwo NK i C&R...

Zamiast wybić 'jadem trupim' armię owadów...można świeżym mięsem nakarmić istoty czujące.

Zadkosc, szczegolnie w Nepalu. Jeszcze gdzies tam praktykuja w Tybecie tylko nie wiem czy przypadkiem chinole im nie chca zabronic.

Nawet na tych filmach z NG mowia ze juz malo spotykany zwyczaj ;)

• Like 1

Tyle że to dotyczy Tybetu nie Nepalu. Dajmy już spokój z tymi religijnymi aspektami bo w tym przypadku nie mają one żadnego realnego uzasadnienia. Może kiedyś pojedziesz to sam się przekonasz.

Edytowane przez wujek

Monika, Janek super popatrzeć na uśmiechnięte twarze. Ryby, jak ryby ... mają łuski, mniejsze, większe, kilka płetw no i trzeba je złowić ... ale jak się patrzy na Was podróżujących po świecie to jest piękne! GRATULACJE! Pozdrowienia dla Moniki!

Targaliście ten cały sprzęt ze sobą?

Skąd pomysł na Nepal?

• Like 1

Monika, Janek super popatrzeć na uśmiechnięte twarze. Ryby, jak ryby ... mają łuski, mniejsze, większe, kilka płetw no i trzeba je złowić ... ale jak się patrzy na Was podróżujących po świecie to jest piękne! GRATULACJE! Pozdrowienia dla Moniki!

Targaliście ten cały sprzęt ze sobą?

Skąd pomysł na Nepal?

Dzięki Remek :)

Mamy sporo fajniejszych ujęć, nie tylko wędkarskich. Czekamy jeszcze na zdjęcia od kolegów którzy na focenie poświęcili chyba tyle samo czasu co na łowienie. 

Skąd Nepal? Słowik napisał że to pierwsze miejsce gdzie by pojechał z kobietą, a że był tam już trzy razy, więc posłuchałem fachowca i nie żałuję. Było sporo za żeby tam pojechać. Mało jest miejsc gdzie bym wrócił, ale Nepal będzie na pierwszym miejscu. Nie wiem czy to zrobię bo jest też dużo innych miejsc, ale kto wie. 

Sprzęt trzeba mieć swój.

pozdrawiam

post-45715-0-02718100-1481789739_thumb.jpg

• Like 13

Byłem w Nepalu na trekkingu i była to mega fajna przygoda. Szlaki w górach puste, ludzie uśmiechnięci, klimat i kultura Nepalu jak z bajki :) Wrażenie jakby się człowiek cofnął do XIX wieku :)

Zdecydowania warto pojechać tam na własną rękę bo łatwo wszystko ogarnąć na miejscu jadąc tam turystycznie. Jeżeli chodzi o wędkowanie to sprawa jest zdecydowanie trudniejsza. Rzek w Nepalu jest dużo, ale z tego co wiem tych rybnych jest już bardzo mało.

Edytowane przez Flame
  • Like 1

Janek a jak z legendarną walecznością masherów? Zaiste prawda to, czy tylko legenda...

Zależy od ryby i miejsca gdzie weźmie. Potrafi odjechać na kilkadziesiąt metrów. Moje po pierwszym kilkunastometrowym odjeździe zachowywały się statecznie jak przystało na dużą rybę. Przy brzegu odchodziły jeszcze kilka razy, ale ja się raczej z nimi nie bawiłem i dość mocno holowałem. Fakt że sprzęt był konkretny i na dużo mogłem sobie pozwolić.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...