Skocz do zawartości

Nepal 2016

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba bylo polozyc obok nich pudelko od zapalek bo skali nie moge zlapac :)

Te były poniżej tamy,ale powyżej widziałem różańcowego i miał spokojnie 4m.

Relacja już się chyba pisze, myslę że niebawem bedzie.

Edytowane przez wujek
  • Like 2

Dopiero trafiłem na ten wątek a tu okazało się że jest najciekawszy na forum i z najwspanialszymi rybskami. Wspaniale fotki i boskie ryby!

@wujek Czytałem że używałeś żyłki - sam też na powrót polubiłem się z żyłkami przy łowieniu na grubo. Zdradzisz może z czego robiłeś przypony? FC?

@Del Toro napiszesz czym lowiłeś? Janek się pochwalił a ty nie.

Edytowane przez ictus

Żyłka ponieważ wszędzie było pełno kamieni. W poprzednich latach plecionkowcy ponoć płakali jak im wielki ryby przecierały linki o kamienie, stąd żyłka była jedynym słusznym wyborem. Łowiłem bez żadnego przyponu, te ryby nie mają zębów którymi by mogły przeciąć żyłkę. Poza tym są wdzięczne do łowienia ponieważ jak już weźmie przez swoje mięsiste wargi bardzo rzadko się spina. Ja miałem dwie ryby na kiju i dwie wyjąłem. Zaliczyłem jeszcze kilka brań tylko zanim się zorientowałem dla czego nie siadały skończył się rybodajny odcinek. Niestety nie skontrolowałem ostrości kotwic które były tępe od kamieni i ryby się odbijały od przynęt. 

Edytowane przez wujek

@Del Toro napiszesz czym lowiłeś? Janek się pochwalił a ty nie.

Po taniosci Panie ;)

Wiekszosc czasu shimano exage 50-100g (raczej tak 30-80g) 2.7m, krecial Okuma azores 55, zylka 0.47 30lb :D 

Drugi zestaw, ktorego uzywalem jeden dzien do spina i pare godzin do gruntowego polowania na guncha (bez efektow) 

Shimano blue romance 40-80g (bardziej 50-120g) penn 560, plecionka 80lb.

Obie wedki travel oczywiscie :)

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Właśnie miałem wstawić :). Paweł, chyba na następny wypad trzeba go pro kręcić. 

Przydalo by sie ;)

Rewelacja.... Tyś powinien normalnie operatorem zostać. 

Zapraszam do mnie na Wartę thriller nakręcimy... :)  

Ja to bylem tam z boku, zawsze jakas fala wody dostawalem  :lol:  :lol:  :lol: Za operatorke to sie nie bralem ;)

• Like 2