Skocz do zawartości

Szwecja 2017

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wykopane z zeszłorocznych papierów  :blink:

ciekawa lektura i nawet w języku polskim.... można.... :clappinghands:

Kiedyś natknąłem się także na to w wersji elektronicznej. Może komuś się przyda:

http://docplayer.se/3778182-Fiska-i-sydost-angeln-in-sudost-fishing-in-south-east-wedkarstwo-w-poludniowo-wschodniej-szwecji.html

• Like 1

Eeee tam, jak ostatnio wjezdzalem to sprawdzali nam papiery, jak zaczolem szukac dowodu czy tam paszportu po torbie, to gosc kiwnal reka zeby jechac i sobie glowy nie zawracac hehehe

tragedii nie ma, ale nie jest już to co kiedyś

Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;)

Edytowane przez chlodnica

Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;)

Noże sprawdzali ??? :blink:

Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh:

Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport...

Edytowane przez chlodnica

Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh:

Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport...

A jak ktoś nie miał noża?

To znaczy, że mam się przekopywać przez stos bagażu w samochodzie, aby wyjąć z torby multitool i im pokazać? Zdarzyło mi się pytanie czy mam nóż o długości ostrza powyżej 15 cm.... i tylko taki podlega okazaniu. Panowie - trenować angielski...

Edytowane przez Gadda
  • Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...