Skocz do zawartości

Szwecja 2017

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

To ta guma z pierwszej foty? W brzuszku wytnij rowek o szerokości równej grubości drutu haka. Wbij offset. Tylko nadetnij grzbiet od punktu wyjścia haka w kierunku łba gumy na taką głębokość aby chował się w szczelinie cały z grotem (nie wiem tylko czy o taki temat ci chodziło?)

Rybak gratuluję :)

• Like 2

Wróciłem w niedzielę z Senorem i mogę powiedzieć, że pierwszy raz na szwedzkich wodach mam za sobą. Co do ryb to szału nie było ale też nie spodziewałem się cudów.

Zaskoczyły mnie natomiast pewne rzeczy..... A mianowicie zmienność pogody, tj pierwsze dwa dni i ostatni dzień silny wiatr (wg prognoz 45km/h, porywy przekraczały 60km/h). W środę było bezwietrznie. W pozostałe dni wiatr był słaby bądź umiarkowany ale kierunek wiatru potrafił się zmieniać dość znacznie w ciągu dnia (dla przykładu rano NNW, południe W a wieczorem N). Natomiast najbardziej irytującą rzeczy była roślinność w łowisku. Praktycznie co rzut trzeba było coś usuwać z przynęty.

Zastanawiam się czy taki jest urok szwedzkich łowisk/szkierów...... 

To jedyny termin w jakim mogłem pojechać w tym roku.

Temperatury bardzo dziwne i strasznie się zmieniały, niektóre zatoki miały prawie 20stopni w połowie wyjazdu i pod koniec wyjazdu te same zatoki miały 13stopni.

Gadda Wy też byliście? Polowiliscie?

Edytowane przez wobler129

Do Kolegów wybierających się w najbliższym czasie na archipelag Blekinge,

przypominam że od 15 września do 31 grudnia okresowo, niektóre akweny (zatoki) objęte są całkowitym zakazem wędkowania B)

Warto pamiętać i wcześniej sprawdzić miejscówki co by później zdziwienia i problemów nie było ;)

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...