Skocz do zawartości

Szwecja 2017

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Problem zrekompensowany.Gunnar ujął sie honorem i zamiast 4metrowej Stelli z silnikiem 15HP i GPSdostaliśmy 5metrowego Crescenta ze sterówką, windą i elektrycznym rozrusznikiem. Silnik 25 HP też robi wrażenie. Do tego GPS z mapami i echem.I to na cały pobyt...

Edytowane przez Gadda
  • Like 9

Rozumiem że jeśli załatwiam coś przez biuro podróży to od momentu wyjazdu do momentu powrotu jest ktoś z kim można się skontaktować o każdej porze dnia i nocy rekompensata , rekompensatą ale zdrowia utraconego podczas godzin nerwowki i wyczekiwania nic nam nie zwróci także wielki minus dla organizatora za takie zachowanie. Przykre

Edytowane przez Krzysiu
  • Like 2

Już zakwaterowani,Gunnar nie wiedział, ze płyniemy dziennym rejsem (nikt z Eventuru go nie poinformował). Nawet na dziś lodzi nie mamy - bo myślał że zrezygnowalismy i komus na niedzielę najal.

Tak czy inaczej, 12 godzin w samochodzie, rozladowany do zera akumulator i zmarzlismy. Nigdy wiecej z Eventure.

Tak bardzo zimno?

Po tych przygodach wyplynelismy dopiero o 16. Pełna lampa, 0 wiatru.2 anemiczne brania, kilka odprowadzen.

Dziś chmury i lekki wiaterek. Zaraz wyplywamy...

Podobna pogoda była 2 tygodnie temu. Wiatr miał tą samą siłę lecz wiał w odwrotnym kierunku. Polecam poranne łowienie 6:00-13:00 przerwa i 17:00-19:30. Proponuje szukać ryb przy otwartym morzu przy tak słabym wietrze. 

Dzisiaj odebrałem Cannibale 15 więc zakończyłem pakowanie przynęt na Św Annę :)

Nakazywałem sobie ograniczenie ilości przynęt ... nie wyszło jak zwykle :(

Teraz pora na pozostały sprzęt ... chłopaki zeklną mnie jak zwykle :(  :P  :D

Na co Ci tyle jak one tylko na gnomy i algi biorą :P pozdrów staruchę :lol:  :lol:  :lol:

Pogoda w miarę ;-)

https://www.yr.no/place/sweden/blekinge/senoren/long.html

a jak na miejscu?

Pływacie bliżej morza? Wg prognoz macie 2-3 dni kiedy można pływać blisko morza bo później już 

EDIT: chociaż nie, wiatr północno-wschodni  więc nie będzie mega fali ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...