Skocz do zawartości

Szwecja 2017

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Czekałem na jerkowy wyjazd na jesień, ale tempo ogłaszania takie, ze już czekać nie mogę.

Zatem stało się - maj na szczupakach, a jesień sandaczowa.

Majowy wyjazd zaklepany od listopada, a wrześniowy od dziś :-)

Będzie sie działo - oby :-)

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

Byłem na Storsjon w czerwcu i było super. Mój kuzyn był w tym samym sezonie na przełomie wrzesień/październik i twierdzi , że to jego najgorszy wyjazd do Szwecji. Znam jednak i dobre relacje z tej wody z jesieni. A więc tradycyjnie ... nie ma reguł.

Woda z fajnymi sandaczami i okoniami choć i szczupłe pod metr nam dopisały. Dla mnie tam jest inny problem: nie całe jezioro jest do dyspozycji ... to trochę wkurzające

• Like 1

Cześć! A Storsjön w południowej Szwecji, czy ciekawe na przełomie września i października? Okonie,szczupce, a może sandacze? Czy ktoś z szanownych kolegów był tam jesienią z Eventurem? Jak wrażenia??? Pozdrawiam- Paweł

Polecam lekturę:

http://jerkbait.pl/topic/50410-artykuł-storsjon-–-malmigen-2014-cz1-szwedzki-zlot-jerkbaitpl/page-1

http://jerkbait.pl/topic/50584-artykuł-storsjon-–-malmigen-2014-cz2-szwedzki-zlot-jerkbaitpl/page-1#

• Like 1

Drugi link jest oczywiście kontreowersyjny.Jadnak dziękuje , choć moje uczucia są mieszane.Ja pomimum  dyskusji  chętnie tam zajrzę :)                           e

• 4 tygodnie później...

Cześć,

nie chciałbym zakładać nowego tematu odnośnie szkierów św Anny, ale zależy mi na wypowiedzi osób które były w rejonie Slatbaken. :)

Chcemy wybrać się tam jesienią - dokładniej końcówka września. Jak oceniacie miejsce w porównaniu do rejonów Kallso? Raczej na ilość czy mniej a większe? Łódka  i podpięte 20HP wystarczy dla 3osób ?

będę wdzięczny za każde info.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Ja bede za 2 tygodnie. Podskórnie czuje, że za wcześnie :(

Ja ósmego i podskórnie czuję że idealnie wjedziemy w łowisko ;-)

Szczupak już wytarty, pogoda w Szwecji lepsza niż u nas.

My nie mieliśmy innego terminu - komunie.

A czerwiec odpada z różnych względów.

Już nic nie przekładamy, nie kombinujemy - może złowimy 500 ryb, a może 5. Tak bywa...

Tapatalknięte z komórki

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...