Dano-G Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Niedaleko Tapatalknięte z komórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumix Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Panowie jak wygląda Bleking / Senoren pod koniec maja? Temp wody, warunki atmo, brania, gdzie szukać metrówek?Czy macie tam jakieś fajne miejscówki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 W wodzie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Panowie jak wygląda Bleking / Senoren pod koniec maja? Temp wody, warunki atmo, brania, gdzie szukać metrówek?Czy macie tam jakieś fajne miejscówki?Pod koniec maja będzie już ciepło tj. 25sC, będzie głownie słonecznie z niewielkim zachmurzeniem i krótkim opadem (opad dokładnie 28 maja). Woda będzie miała temp 18sC, ryby będą aktywne większą część dnia, a szukać metrówek należy tam gdzie brały w ubiegłym roku ...a tak bardziej ogólnie to miejscówki pokaże Wam właściciel domków (jeżeli jedziecie z Eventurem). Ryby w tym okresie będą już raczej na letnich stanowiskach tj. przy skalistych wysepkach, ale i w zatokach. Szukajcie dna z morszczynem i rdestnicą i łówcie na nawietrznym brzegu. Trzeba duuużo pływać i jak na miejscówce nie dzieje się nic przez 5-10 minut to zmiana miejsca. Jak znajdziecie już ryby to szukajcie podobnych miejsc. Edytowane 2 Maja 2017 przez Flame 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jak tam w Szwecji? Łowicie coś?Mam nadzieje że nasze czarne proroctwa się nie sprawdziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja ruszam w poniedziałek. A prognozy mamy zaje...ste ;-)Zimno i deszczowo przez pierwsze 6 dni. Dalej nie sięga prognoza ;-)Koledzy teraz są i łowią dosyć dobrze - tyle, ze zimno ;-) Tapatalknięte z komórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Z informacji które mam ja, jest bardzo słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Powtarza się zeszłoroczny majowy scenariusz. Ekipa z Syrsan i wiele innych nie połowiła. Było słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Koledzy są na Vindommen i znaleźli ryby na 8 metrach. Nie narzekają. Tapatalknięte z komórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach.Na których? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach.Chyba, że mnie wkręcają, żeby morale było dobre Zdjęć nie widziałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Na których?Okolice promu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Okolice promu.Senoren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Tamte rewiry, FÄJÖ itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumix Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Mam info od znajomego, że ogólnie w tym roku zimniej jest niż rok temu, podobno szału nie ma, ale jak już coś weźmie to w miarę ładne sztuki. Jade pod koniec maja więc może się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 My dziś ruszamy. Pogoda ma być optymistyczna. Ryba podobno się ruszyła ???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumix Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 @urasenty gdzie jedziecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) My dziś ruszamy. Pogoda ma być optymistyczna. Ryba podobno się ruszyła [emoji6]Trzymam kciuki, bo ja dobijam w poniedziałek na prawie dwa tygodnie.Zmienili już prognozy na lepsze ;-)Gdzie lecicie? W sensie regionu - jeziora nie musisz podawać ;-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 6 Maja 2017 przez Dano^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 @dano żadna tajemnica????.Boren 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 @dano żadna tajemnica????.Borenforumowa wyprawa na Boren czeka na wieści; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristov Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć,Dziś wróciłem ze Szwecji (7.05). Po tygodniu wędkowania na jeziorze Hovran nasza 4 osobowa ekipa złapała ponad 60 szczupaków. W porównaniu z zeszłym rokiem ( początek czerwca na tym samym jeziorze ) było dużo słabiej. Rozmiarowo 40 - 85 cm. Trafiliśmy na pierwsze ciepłe i słoneczne dni więc przyroda dopiero teraz obudziła się - zaczyna robić się zielono a drobnica masowo pojawia się na płyciznach. My trafiliśmy tydzień bezchmurnego nieba, zero wiatru. Myślę, że za tydzień lub dwa wyniki na jeziorach w południowej Szwecji będą super. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Już w tym tygodniu ma spaść temperatura do -8 stopni C . Też dziwna ta pogoda w Szwecji. Ciekawe, co na to ryby ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Już w tym tygodniu ma spaść temperatura do -8 stopni C . Też dziwna ta pogoda w Szwecji. Ciekawe, co na to ryby ?U nas też lepiej ma nie być!jeszcze zimówek nie zmieniłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPSt Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Panowie, od czerwca przenoszę się do Szwecji na około 6 miesięcy. Mam projekt w Stenungsund. Płn zachód od Goteborga. Czy w tym rejonie może polecić jakieś wody szczupak - sandacz ? Będę pytał "lokalsów" już po przyjeździe, niemniej wiedza czysto wędkarska wywodząca się od wędkarzy w cenie już teraz ! Edytowane 8 Maja 2017 przez JPSt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi