Skocz do zawartości

Szwecja 2017

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak wygląda Bleking / Senoren pod koniec maja? Temp wody, warunki atmo, brania, gdzie szukać metrówek?

Czy macie tam jakieś fajne miejscówki?

Pod koniec maja będzie już ciepło tj. 25sC, będzie głownie słonecznie z niewielkim zachmurzeniem i krótkim opadem (opad dokładnie 28 maja). Woda będzie miała temp 18sC, ryby będą aktywne większą część dnia, a szukać metrówek należy tam gdzie brały w ubiegłym roku ;)

...a tak bardziej ogólnie to miejscówki pokaże Wam właściciel domków (jeżeli jedziecie z Eventurem). Ryby w tym okresie będą już raczej na letnich stanowiskach tj. przy skalistych wysepkach, ale i w zatokach. Szukajcie dna z morszczynem i rdestnicą i łówcie na nawietrznym brzegu. Trzeba duuużo pływać i jak na miejscówce nie dzieje się nic przez 5-10 minut to zmiana miejsca. Jak znajdziecie już ryby to szukajcie podobnych miejsc.

Edytowane przez Flame
  • Like 1

My dziś ruszamy. Pogoda ma być optymistyczna. Ryba podobno się ruszyła [emoji6]

Trzymam kciuki, bo ja dobijam w poniedziałek na prawie dwa tygodnie.

Zmienili już prognozy na lepsze ;-)

Gdzie lecicie? W sensie regionu - jeziora nie musisz podawać ;-)

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^

Cześć,

Dziś wróciłem ze Szwecji (7.05). Po tygodniu wędkowania na jeziorze Hovran nasza 4 osobowa ekipa złapała ponad 60 szczupaków. W porównaniu z zeszłym rokiem ( początek czerwca na tym samym jeziorze ) było dużo słabiej. Rozmiarowo 40 - 85 cm. Trafiliśmy na pierwsze ciepłe i słoneczne dni więc przyroda dopiero teraz obudziła się - zaczyna robić się zielono a drobnica masowo pojawia się na płyciznach. My trafiliśmy tydzień bezchmurnego nieba, zero wiatru. Myślę, że za tydzień lub dwa wyniki na jeziorach w południowej Szwecji będą super.

• Like 4

Panowie, od czerwca przenoszę się do Szwecji na około 6 miesięcy. Mam projekt w Stenungsund. Płn zachód od Goteborga. Czy w tym rejonie może polecić jakieś wody szczupak - sandacz ? Będę pytał "lokalsów" już po przyjeździe, niemniej wiedza czysto wędkarska wywodząca się od wędkarzy w cenie już teraz !

Edytowane przez JPSt
  • Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...