Skocz do zawartości

Apel o pomoc dla mojego młodego - komórki dla Antosia

rally

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dobrzy ludzie.

Jestem na JB niezbyt długo, ale postanowiłem poprosić Was o pomoc - oczywiście jeśli nie jest to zgodne z regulaminem niech Moderatorzy usuną ten wątek, nie mam nic przeciwko, po prostu próbuję gdzie się da.

Pojawiło się światełko w tunelu dla mojego dzieciaczka - nowa forma leczenia - komórki macierzyste, a każdy kto ma dzieci zrobi dla nich wszystko, raczej naturalny odruch ;)  

Stąd właśnie apel o pomoc do Was, chociaż znam Was tylko z nicków czy avatarów z forum.

Jako że młody ma autyzm i inne przypadłości jak opóźnienie psycho-ruchowe, wymaga codziennej rehabilitacji, zajęć z logopedą, integracji sensorycznej, wizyt u lekarzy, itd. Na same masaże jeżdżę co 2 tygodnie z Łańcuta do Krakowa, tak już od 2 lat :huh:. Ale nie ma co płakać trzeba działać, stąd apel o pomoc. Pracuję tylko ja, ponieważ ktoś młodego musi wozić czy to na zajęcia czy to do przedszkola, czy do lekarza - robi to żona na pełny etat. Koszty takiej rehabilitacji i leczenia to ok. 15 tys zł rocznie.

Przechodząc do meritum: dodam poniżej ulotkę, jeśli ktoś z Was ma ochotę i środki aby wspomóc nas nawet niewielką kwotą - serdeczne dzięki.

Do wiosny (gdzieś tak kwiecień/maj) muszę uzbierać ok. 4 dych na podanie tych komórek a z jednej pensji nie bardzo jest co odkładać. Nie jest to też ściema jak może ktoś pomyśleć, bo cwaniaków nie brakuje.

Środki finasowe wpłaca się na konto fundacji z danymi mojego syna, i dopiero wtedy można z tego korzystać.

Można też przeznaczyć 1% z podatku, dane dorzucę jak stworzę kolejną ulotkę, ale te środki mam do wykorzystania dopiero w okolicach listopada/grudnia kolejnego roku.

Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny - być może kiedyś uda mi się w końcu zabrać młodego na ryby, nie ukrywam że marzę o tym  :rolleyes:

Pozdrawiam

Wojtek

post-62128-0-03819200-1481734932_thumb.jpg

Edytowane przez rally
  • Like 7

Rally nie mam zbyt grubego portfela,ale zrobię komplet fajnych gumek,a TY wystawisz je na giełdzie,a kaskę przeznaczysz na leczenie "małego" Antosia...

Mój warunek jest tylko taki,że w ofercie zaznaczysz wyrażnie iż kaska zostanie przeznaczona na leczenie "szkraba"

Jeśli to TOBIE pasuje zapraszam na priv.

• Like 14

część mimo że się nie znamy osobiście to coś przelałem i chciałbym żeby co 2 forumowicz coś przelał to spokojnie uzbierasz tą kwotę. Dla mnie zdrowie dziecka najważniejsze. Trzymaj się i pisz o postępach małego, życzę ci żebyś miał okazję z nim pojechać nad wodę. Pozdrawiam.

• Like 4

Panowie Dzięki serdeczne za pomoc i dobre słowo......nie macie pojęcia ile to znaczy.... :)

Dane do skopiowania poniżej - nie pomyślałem, sorki.

Wpłaty prosimy kierować na konto:

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"

Alior Bank S.A. 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

Tytułem: 26149 Kluz Antoni darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Przekaż 1% podatku

W formularzu PIT wpisz numer: KRS 0000037904 

W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:  26149 Kluz Antoni

Dla szybszej weryfikacji i księgowania wpłat bardzo prosimy nie wpisywać zdrobnień ani słów odmienionych przez przypadki
jak również słów: dla, na, leczenie, rehabilitacja, itp

Szanowni Darczyńcy, prosimy o zaznaczenie w zeznaniu podatkowym pola „Wyrażam zgodę”.

Edytowane przez rally
  • Like 2

Pomysł z aukcją charytatywną bardzo dobry,jest nawet odpowiedni dział na giełdzie.

Też jestem za! Mamy odpowiedni dział a i rękodzielników tutaj nie brakuje którzy mogliby wystawić coś na aukcje.

Koledzy, aukcje na naszym forum będą dostępne dopiero po Nowym Roku.

Tak na szybko mogę zaproponować aukcję na Allegro, z odpowiednim komunikatem, aukcję można (link) rozpropagować tutaj w wątku, i/lub w wątku autorskim. 

Hej 

Z przyjemnością włączę się w pomoc dla Antosia robiąc zestawik moich przynęt do zlicytowania. Wszelkie ustalenia Wojtek dokonamy po Świętach ( aktualnie wyjeżdżam do rodziny ) 

Korzystając z okazji życzę wszystkim dobrym ludziom spokojnego świętowania Bożego Narodzenia oraz wiele zdrowia !

• Like 3

witam kolege świata nie zbawię ale jeśli mogę pomóc ... 

kasy nie mam ale przekaże ci na allegro obrotówkę z mojej kolekcji na którąś kiedyś miałem złowić rekordowego łososia :)

obrotówka zimorodek M. Ratajczaka myśle ze osiągnie wysoką kwotę przy wsparciu kolegów za forum którzy znają temat 

zapraszam na pw z danymi 

post-64770-0-13007000-1482345376_thumb.jpgpost-64770-0-57935800-1482345376_thumb.jpg

Edytowane przez Nida
  • Like 3

Witajcie dobrzy ludzie :)

Co udało się ustalić z Adminami/Modami: na aukcję tutaj na Jerku nie ma szans aż po nowym roku (a to już niedługo), mogę wystawiać aukcje Allegro lub ewentualnie tutaj na giełdzie - wystawię na giełdę, co nie pójdzie poleci na Alle lub poczeka na aukcję tutaj. Wolę tutaj ponieważ Alle dochodzi zawsze dodatkowy koszt.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem...... :) każda pomoc się liczy, wszystkim który się włączą tutaj, czy też przekażą 1%, czy będzie to jakaś drobna kwota serdecznie dziękuję.

Oczywiście poinformuję na koniec o wynikach i kwocie jaką uzbieramy, jak też o wynikach terapii - mam nadzieję że młody "pójdzie" do przodu  ;) .

Pozdrawiam

Wojtek

• Like 3

Moje wsparcie prawie gotowe, Czarty ok 20szt już suche i dostały stery, czekam jeszcze na kółeczka łącznikowe i kotwiczki bo my się pokończyły.

Wojtek paczka powinna dotrzeć jeszcze przed nowym rokiem.

post-51544-0-53558700-1482493511.jpg

A swoją drogą na konto też coś prześlemy z żoną :) Trzymamy kciuki!!

post-51544-0-17704700-1482493624.jpg

post-51544-0-53558700-1482493511_thumb.jpg

post-51544-0-17704700-1482493624_thumb.jpg

• Like 7