Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Woda fajna, szybka i dość kamieniste dno.

Tylko szkoda, że nie ma tam kropek :wacko:

Hehe dokładnie to samo myślałem jak ten odcinek zobaczylem... zwirowe wypłycenia,plaze ze żwirku,zwalone drzewka i szybka woda wypisz wymaluj woda pstrągowa... tylko ze pstragali brak... :angry:

Co do szczupkow to tak tam akurat nie trafiłem na jakis wyjatkowy wysyp ale sie trafiaja za zwalonymi drzewami w dołkach przy samym brzegu...

kleniki i jazie to juz powinny tam brać....

Niestety z wrocławia na pstragi w najbliższym otoczeniu poza Widawa(na ktorej w teorii sa pstragi) to trza jechac 70 km najmniej (Nysa Kłodzka,Szalona i Kaczawa) to najbliższe rzeki pstrągowe na których jest realna szansa coś wydłubać.

Szkoda bo niektórzy mają pod domem ciekawe miejscówy no ale my we Wrocku mamy Odre a kawałek dalej Prężyce i cały odcinek do Wałów gdzie prawdopodobnie pływa teraz połowa ryb z Mietkowa. Wracając do Bystrzycy to faktycznie są tam klenie i chyba tylko one poza nielicznymi okoniami bo tylko one wytrzymaja w tym ścieku, chociaż niepowiem niektóre odcinki prjekrasne szczególnie te lesne w Parku Krajobrazowym Doliny Bystrzycy (od mietkowa do wrocka)

poważnie? Jakie były te okonki? Ja byłem dziś na drugim zimowisku - co prawda późno i któtko bo pomiędzy 17 a 18tą ale nie miałem ani jednego brania na boczny trok. Słyszałem że na Rędzinie koło tamy stoją żeerujące okonie. Ta czy siak gratuluję.

Ano biorą biora...

Ja dzisiaj byłem

Noo i calkiem ładnie było pogoda super a rybki tez dopisały złapałem lecholka około 2,5 kilo(jakies 62 cm) okonka 36cm i do tego kilkadziesiąt maluszków

A gdzie ty tak łowisz?

Ja wczoraj od 11-17 zwiedziłem Barki 1 i 2 oraz Odrę z łodzi.

nawet nawet ( okonie i dwa przyłowy w postaci szczupaka)

• Like 1

Daniel na tej górce ten lechol wziął gdzie stalismy na zawodach tam gdzie sandała wyciągnełem :mellow: :lol: miałem jeszcze ze 3 na kiju ale sie spinały a po tym wyciągnietym popłyneły gdzie indziej... :wacko:

A okoń za mostem osobowickim :mellow:

Daniel przygarnął byś mnie na łodeczke to pokazał bym Ci kilkanaście miejsc na które warto popłynąc za okoniami :mellow: A znam ich troche :D ps.na 1 zimowisku w piątek byłem i około 30 okoni złapałem max 26cm a potem pojechałem na inna zatoczke i złapalem z kolesiem po około 70-80 sztuk na głowe lekko :mellow: ale same małe takie do 24cm

@Analityk na redzinie nic sie nie dzieje byłem wczoraj tez i nic nawet pukniecia!!! :wacko:

Daniel na tej górce ten lechol wziął gdzie stalismy na zawodach tam gdzie sandała wyciągnełem :mellow: :lol: miałem jeszcze ze 3 na kiju ale sie spinały a po tym wyciągnietym popłyneły gdzie indziej... :wacko:

A okoń za mostem osobowickim :mellow:

Daniel przygarnął byś mnie na łodeczke to pokazał bym Ci kilkanaście miejsc na które warto popłynąc za okoniami :mellow: A znam ich troche :D ps.na 1 zimowisku w piątek byłem i około 30 okoni złapałem max 26cm a potem pojechałem na inna zatoczke i złapalem z kolesiem po około 70-80 sztuk na głowe lekko :mellow: ale same małe takie do 24cm

@Analityk na redzinie nic sie nie dzieje byłem wczoraj tez i nic nawet pukniecia!!! :wacko:

Hmm… :unsure: . odezwij się w sobotę.

Nie będę podawał kom. na forum bo się nie opędzę.

poroś Maćka niech ci da mój numer i zadzwoń -bo planowałem na niedziele Pręzyce - ostatnio ładnie połowiłem.

Danek