analityk Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Pora rozpocząć całoroczny wątek dla wrocławiskich spiningistów POŁAMANIA KIJI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Alanityk a co na Glosce byłeś????Ryby jakies chociaz chodziły???Ja jestem ciekawe czy był ktos na Widawie czy bystrzycy lub ślęży czy jazie juz tam weszły?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Powtarzam pytanie Czy ktos wie cosie dzieje na Widawie lub innych okolicznych rzeczkach???Jazie juz wchodzą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Sam bym chcial widzieć, co tam np. na Bystrzycy,macie jakieś fajne odcinki powyżej autostrady ?Warto tam się zapuszczać ? orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Byłem na Głosce - na starorzeczu z bocznym trokiem - nic sie nie działo. Od znajomych słyszałem że również na Bajkale kompletne zero - ale idzie wiosna będzie lepiej, W TEN WEEKEND NIE ŁOWIE - NABIERAM CHĘCI NA MARZEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Wstawcie koledzy jakieś fajne fotki waszych miejscówek ,chętnie obejrzę je sobie,częściej będę zaglądał do waszego wątku,kto wie może będę miał kiedyś okazje pospinningować w Waszych stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak nie słyszeliście to powiem - jak o marcu mowa to słyszeliście o tej temperaturze? 15-25 stopni W tedy już na pewno będzie można pójść sobie ze spinnem spokojnie połowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 No proszę Rafale, nawet Ty tu zajrzałeś.. Póki co to trzeba jeszcze chwilę odczekać. Przy takiej pogodzie, za kilka tygodni powinno się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak nie słyszeliście to powiem - jak o marcu mowa to słyszeliście o tej temperaturze? 15-25 stopni W tedy już na pewno będzie można pójść sobie ze spinnem spokojnie połowić 15-25 nic nie słyszałem o tym u mnie dzisiaj śnieg padał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mateusz,trzeba wkońcu gdzieś wyskoczyć, już nie mogę wysiedzieć w miejscu.Normalnie o tej porze roku to przynajmniej jedną trotkę i kilka potoków miałem na koncie, a w tym roku nawet nad wodą nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Dzisiaj oglądałem Bystrzycę przy Piławie, ciekawa woda, tylko czy tam coś pływa ??? orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Orion... piława...Piława.... to chyba gdzies w okolicy Mietkowa??? jesli Myślie o tym samym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A tak teraz na mapie sprawdziłem to wiem co i gdzie tam pływaja czasami uciekinierzy z mietkowa... sandacze(rzadkie ale są) okonie,klenie i jaziki tam łapałem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 No właśnie tam,dzięki za info, właśnie takich informacji doszukałem się na temat odcinka, podobno trafia się jeszcze szczupak.Woda fajna, szybka i dość kamieniste dno.Tylko szkoda, że nie ma tam kropek pozdroorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Woda fajna, szybka i dość kamieniste dno.Tylko szkoda, że nie ma tam kropek Hehe dokładnie to samo myślałem jak ten odcinek zobaczylem... zwirowe wypłycenia,plaze ze żwirku,zwalone drzewka i szybka woda wypisz wymaluj woda pstrągowa... tylko ze pstragali brak... Co do szczupkow to tak tam akurat nie trafiłem na jakis wyjatkowy wysyp ale sie trafiaja za zwalonymi drzewami w dołkach przy samym brzegu...kleniki i jazie to juz powinny tam brać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Niestety z wrocławia na pstragi w najbliższym otoczeniu poza Widawa(na ktorej w teorii sa pstragi) to trza jechac 70 km najmniej (Nysa Kłodzka,Szalona i Kaczawa) to najbliższe rzeki pstrągowe na których jest realna szansa coś wydłubać.Szkoda bo niektórzy mają pod domem ciekawe miejscówy no ale my we Wrocku mamy Odre a kawałek dalej Prężyce i cały odcinek do Wałów gdzie prawdopodobnie pływa teraz połowa ryb z Mietkowa. Wracając do Bystrzycy to faktycznie są tam klenie i chyba tylko one poza nielicznymi okoniami bo tylko one wytrzymaja w tym ścieku, chociaż niepowiem niektóre odcinki prjekrasne szczególnie te lesne w Parku Krajobrazowym Doliny Bystrzycy (od mietkowa do wrocka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Tak żeby uściślić, to w Widawie nawet teoretycznie nie ma pstrągów. Ta rzeka minimum od 2005 roku nie jest zaliczana do wód górskich, mało tego w okręgu wrocławskim nie ma ani jednej rzeki, która była by zaliczana do górskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Byłem dziś ze spinningiem i splawikowka na barkach, efekt to zdecydowanie wiecej bran na splawik, w sumie okolo 30 okonii niezla byla zabawa:] a jak koledzy z wrocka u Was?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 poważnie? Jakie były te okonki? Ja byłem dziś na drugim zimowisku - co prawda późno i któtko bo pomiędzy 17 a 18tą ale nie miałem ani jednego brania na boczny trok. Słyszałem że na Rędzinie koło tamy stoją żeerujące okonie. Ta czy siak gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Powaznie:]okonie w przedziale 10-25cm z przewaga tych 15takow:)na boczny bralo ale cos daleko od brzegu na splawik najlepiej sie lapalo, ja bylem rano kolo 10 wedkarzy bylo od groma ale 1 udana wyprawa w tym roku juz za mna, dzis bedzie kolejna,oby! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ano biorą biora...Ja dzisiaj byłem Noo i calkiem ładnie było pogoda super a rybki tez dopisały złapałem lecholka około 2,5 kilo(jakies 62 cm) okonka 36cm i do tego kilkadziesiąt maluszków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Ano biorą biora...Ja dzisiaj byłem Noo i calkiem ładnie było pogoda super a rybki tez dopisały złapałem lecholka około 2,5 kilo(jakies 62 cm) okonka 36cm i do tego kilkadziesiąt maluszków A gdzie ty tak łowisz?Ja wczoraj od 11-17 zwiedziłem Barki 1 i 2 oraz Odrę z łodzi.nawet nawet ( okonie i dwa przyłowy w postaci szczupaka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Daniel na tej górce ten lechol wziął gdzie stalismy na zawodach tam gdzie sandała wyciągnełem miałem jeszcze ze 3 na kiju ale sie spinały a po tym wyciągnietym popłyneły gdzie indziej... A okoń za mostem osobowickim Daniel przygarnął byś mnie na łodeczke to pokazał bym Ci kilkanaście miejsc na które warto popłynąc za okoniami A znam ich troche ps.na 1 zimowisku w piątek byłem i około 30 okoni złapałem max 26cm a potem pojechałem na inna zatoczke i złapalem z kolesiem po około 70-80 sztuk na głowe lekko ale same małe takie do 24cm @Analityk na redzinie nic sie nie dzieje byłem wczoraj tez i nic nawet pukniecia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 po około 70-80 sztuk na głowe lekko ale same małe takie do 24cm woow to kolosalne ilości... przynajmniej jak dla mnie... gratki rybek lecho fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Daniel na tej górce ten lechol wziął gdzie stalismy na zawodach tam gdzie sandała wyciągnełem miałem jeszcze ze 3 na kiju ale sie spinały a po tym wyciągnietym popłyneły gdzie indziej... A okoń za mostem osobowickim Daniel przygarnął byś mnie na łodeczke to pokazał bym Ci kilkanaście miejsc na które warto popłynąc za okoniami A znam ich troche ps.na 1 zimowisku w piątek byłem i około 30 okoni złapałem max 26cm a potem pojechałem na inna zatoczke i złapalem z kolesiem po około 70-80 sztuk na głowe lekko ale same małe takie do 24cm @Analityk na redzinie nic sie nie dzieje byłem wczoraj tez i nic nawet pukniecia!!! Hmm… . odezwij się w sobotę. Nie będę podawał kom. na forum bo się nie opędzę.poroś Maćka niech ci da mój numer i zadzwoń -bo planowałem na niedziele Pręzyce - ostatnio ładnie połowiłem.Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi