analityk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Panowie, To może jakiś kolejny mini zlocik zaplanujemy na końcówkę września/początek października? Jak myslicie? czy warto, jak tak to gdzie, kiedy i jaki plan dnia? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Lista na mini zlocik: 1. Slavobeer 2. 3.4.5.itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 @Slavobeer, @analityk gratulacje! Zlot to dobry pomysł, byle nie na Widawie, bo tam to trzeba już łowić umić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Sławek piękny kleniuch !! Ja z sobotę pare bolków ,kilka sandaczyków i powalająca ilośc okoni około 60 sztuk od +/-24 do nawet 36 cm ale wiekszość miała powyzej 30 cm do tego biegałem za sumkiem niestety na 0,14 i wedce do 9 gramów nie dałem rady okonie,sandaczyki i sumek na jigi kolegi które w dalszym ciągu udoskonalamy i testujemy a bolki na woblerki moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 No to dopisuję się, 1. Slavobeer 2. Analityk3.4.5.itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Sławek piękny kleniuch !! Ja z sobotę pare bolków ,kilka sandaczyków i powalająca ilośc okoni około 60 sztuk od +/-24 do nawet 36 cm ale wiekszość miała powyzej 30 cm do tego biegałem za sumkiem niestety na 0,14 i wedce do 9 gramów nie dałem rady okonie,sandaczyki i sumek na jigi kolegi które w dalszym ciągu udoskonalamy i testujemy a bolki na woblerki moje Słyszałem, że okonie sie pokazały ale 60 szt ponad 24 cm - uppsss ... - chylę czoła i gratuluję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Koledzy jaki stan wody na Odrze we Wrocławiu, coś się podniósł, czy jest wszystko wporządku?Poniżej Brzegu Dolnego woda podniosła się do stanu średniego, bolenie średnio aktywne, dwie sztuki ułowiłem w niedzielę.Dzisiaj na Nysie jeden, ale słusznych rozmiarów. Komary niesamowicie aktywne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Łowicie cos?? Ja ostatnio wieczorową porą klenik i dwa małe bolki na Brombę.Dziś znowu spacer za kleniami i.....w jednym z pierwszych rzutów na brombę branie i...znowu boleń Zmiana więc żyłki, zakładam Spirita 9cm. Pierwszy rzut w poprzek rzeki na rozprostowanie żyłki. Przypomina mi się sytuacja, kiedy w pierwszym rzucie po zmianie przynęty na Spirita trafiłem bolka. Drugi rzut wzdłuż opaski, gdzie wcześniej pokazał się bolek. Kilkanaście obrotów korbką i branie Jak na swoje gabaryty(ok 55cm) walczył dziwnie zaciekle. Potem mam jeszcze branie pod samą szczytówką, podczas wyciągania wobka z wody. Bolek wyskoczył za przynętą w powietrze, ale nie trafił PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 @Pasiasty Irokez Szczęśliwy Człowieku !!! Jak to dobrze móc się przespacerować w tygodniu za rybami... I jeszcze te fruwające bolenie.... Trzeba chyba poprosić o wyprodukowanie latających nad wodą woblerów boleniowych pt. Fly Spirit Co za ..... wymyślił pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 ! Jak to dobrze móc się przespacerować w tygodniu za rybami... Taaaaaa. A w weekend iść do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Kamil,to przez Ciebie ryby nie chcą brać !!! Przez 5 dni pokłujesz je kotwicami od rana do wieczora, a potem zadowolony na weekend idziesz sobie do pracy, a my biegamy tu i tam i próbujemy złapać te skłute bolenie. I raz na jakis czas się udaje.... To chociaż fotki tych wrocławskich potworów nam tu regularnie wrzucaj Będziemy wiedzieli co u nas w wodach pływa. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 To chociaż fotki tych wrocławskich potworów nam tu regularnie wrzucaj Będziemy wiedzieli co u nas w wodach pływa. Jak coś będzie ponad regulamin to zarzucę A to może taki...był już w wątku boleniowym, ale dla podgrzania atmosfery..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Na Brombę czy na Spirita??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ten z fotki, jak Pan Bóg przykazał- na Spirita Na brombę, podczas kleniowania brały mniejsze, choć czasem zdarza się niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Gratuluję,przepiękny boleń i bardzo fajne zdjęcie.Proszę o regularne zamieszczanie takich fotek Serdecznie pozdrawiam z pracy Sławozbir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Wczoraj wieczorkiem od 19.40 do 21 biczowałem wodę nad Kanałem Powodziowym w okolicach Sępolna. Woda dość mocno ciągnęła. Łowiłem wyłącznie na Brombę z powierzchni i miałem kilka wyjść (chyba kleni, może okonia) przy samym brzegu. Jak już była prawie 21 godzina, po 2 krotnych próbach zebrania Bromby, za trzecim razem ryba trafiła i wyjąłem klenika ok. 30cm. Nie widać było żerujących boleni ani nic podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Panowie jak prowadzic przynęte kleniowi? Raz zdarzył mi się jako przyłów bo trafił na sporego woblerka a tak chodząc z małym woblerkiem (pszczółka) i nic nie moge wyłowic wiem że jest bardzo płochliwa ale staram się podchodzic do łowiska bardzo spokojnie nie robiąc jakiś gwałtownych ruchów. Klenia szukałem na bystrzycy na janówku i na marszowicach ale bez żadnych osiągów. A i możecie mi podpowiedziec jakie tanie a zarazem dobre łowisko spiningowe tak od 1.8 do 2.4m moge dosyc w rozsądnej cenie kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A i możecie mi podpowiedziec jakie tanie a zarazem dobre łowisko spiningowe tak od 1.8 do 2.4m moge dosyc w rozsądnej cenie kupic? Tanie i dobre łowisko? <_< Popróbuj w urzędach gmin, tam mają wykaz wód do sprzedaży. Ale wątpię żeby byli w stanie spełnić tak specyficzne wymagania odnośnie głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 no moze byc ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 hehe widzicie panowie z pośpiechu i głupoty pisze xD oczywiście chodziło mi o wędzisko ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie, jak tam okołowrocławski weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 a jak u Ciebie Kamilu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Bez szału, ale zawsze to nie na zero A Ty Wojtku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 To teraz ja się będę chwalił .Właśnie wróciłem z nad Odry i na rozkładzie trzy klenie i UPRAGNIONY JAŹ!!!!!!!!! To chyba najdłużej wyczekiwana przeze mnie ryba, bo od wiosny na niego polowałem. Pewnie wielu z Was uśmiechnie się pod nosem bo miał zaledwie jakieś 30cm, ale to jest ten mój pierwszy . Nie dość, że ochrzciłem nowego kija to do tego jeszcze jaziem ). W końcu będę mógł zasnąć snem sprawiedliwego .Okoliczności:Opaska w Oławie, podwyższony stan wody, ale to akurat nie jest dziwne bo pogoda jest taka jaka jest. Duszno, że pot po dupie spływał. Delikatne opady. Godzina, ok 20. Przynęta, woblerek Andrzeja Lipińskiego - 3cm, jasne boki. Komary standardowo ku** je** ma*!!Pozdrawiam i połamania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Gratulacje Mały, nie mały... Ale Jasio PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi