Szewiec Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Jak tam poziom oderki? Podnosi się? Bo Ślęza i Bystrzyca w góre poszłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 to i mnie wstepnie prosze dopiszcie na ten zlocik. bede z kolega czyli 2 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 to i mnie wstepnie prosze dopiszcie na ten zlocik. bede z kolega czyli 2 osoby Czyli na razie: 1. Slavobeer 2. Analityk3. mo-chu4. superuszy5. Piter, 6. kolega Pitera, 7. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Panowie dajcie znac gdzie i kiedy to przyjade chociaż podpatrzec bo z moim sprzętem to nawet się nei pokazuje bo wiocha ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenton Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 1. Slavobeer2. Analityk3. mo-chu4. superuszy5. Piter,6. kolega Pitera,7. Fenton (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Panowie, nie mówicie, że znowu spiskujecie na jakiś łikend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Panowie dajcie znac gdzie i kiedy to przyjade chociaż podpatrzec bo z moim sprzętem to nawet się nei pokazuje bo wiocha ;p Kiedy to z grubsza wiadomo - 2.10.2010 - a gdzie to jeszcze ustalimy - może jakiś mistrz nam podpowie gdzie będę brały , Sprzętem się nie ma co przejmować - przecież to nie zawody i nie rewia mody (wędkarskiej) - ale jak sie uprzesz to możesz przyjąć rolę fotoreportera bo okazów nie zabraknie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 o i zawsze jest jakieś rozwiązanie ;DPanowie a może Odra na wysokości Lubiąża (Lubiatów itp) pięknie się tam rozciąga do tego sporo główek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ja jestem za Odrą właśnie koło Lubiąża. Nie znam wogóle tego odcinka-chętnie poznam. Tylko przewodnika nam trzeba co by pokazał w ktorym miejscu, która rybka będzie na mnie czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 WitamOdra od 3 dni wysoka i będzie jeszcze rosła:((Ale na 2X to pewnie woda już spłynie, jeśli nie pojawią się jakieś dodatkowe opady.Tak, że na weekend przewidziany wyjazd na jeziorko i grzyby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszekr Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Jurek czym wyższa tym lepsza, zresztą co do częstotliwości brań duża woda zbytnio nie zmieni, przynajmniej sumek będzie lepiej brał.. @Szewiec Lubiatów nie jest na wysokości Lubiążazresztą mniejsza o to, jeśli o ten kawałek rzeki chodzi to jest to najlepszy odcinek rzeki w tym rejonie jaki znam, można dużego szczupłego trafić szybciej niż gdzie indziej.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 oo! Jeśli okolice Lubiąża, to się piszę z przyjemnością. 3.10 są moje urodziny, więc w prezencie... poznam wrocławskich kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie Lubiatów tylko Malczyce ;D sorka za błędzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 No, gdzieś tam, ale w dzikich, leśnych rejonach proponuję. Odcinki miejskie i łatwo dostępne bym proponował ominąć, ale to tylko sugestia. Nie organizuję, więc się dostosuję do większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ooo:) wpadniemy z mikrobajtem 2.10 jeśli miejsce się nie zmieni.Dośyć często tam jeździmy i w miarę znamy tą wodę. 8.Okoń9.mikrobajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam, Lubiąż fajna propozycja z tym, że ja znam tylko okolice mostu w Lubiążu - czy moglibyście Panowie jakoś dokładniej zaproponować miejsce? - tak aby dało się jako tako dojechać - aby było gdzie zostawić kilka aut, aby było gdzie zrobić zbiórkę i ognisko A może ktoś ma jeszcze inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Też najczęściej jeździmy w to miejsce i auto zostawiamy na moście.To by była dobra propozycja bo ok.15 samochodów by się tam zmieściło ale nie byłoby gdzie spokojnie pogadać i zrobić jakiegoś grilla :/Wy na cały weekend chcecie przyjechać czy tylko na jeden dzień?Bo 3.10 są zawody okręgowe właśnie na Lubiążu ze zbiórką na moście więc ciężko będzie wam coś połowić. Proponuje jechać na Prawików (jakięś 10km za Lubiążem)-tam jest dojazd pod samą wodę i miejsca w miarę dużo i grilla też można by było rozpalić ale łowienie tylko po jednej stronie rzeki.Ryb jest dużo ale nie jest tam dziko i ładnie,ponieważ ok 1km jest budowa ale to w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam, 1. W Lubiążu moglibyśmy zrobić grila czy ognisko pod mostem - o ile pamiętam znalazłoby sie tam miejsce 2. robimy zlocik czyli jednodniowy (jak zaprawimy się w bojach to zrobimy ZLOT), 3. jak możesz to napisz coś wiecej o tym Prawikowie bo nigdy tam niełowiłem, -------------Dziś nad rzeką ryby były aktywne ale warunki trudne - woda b. wysoka, brudna - dużo patyków na powierzchni itp - ale trzy b. krótkie bolki zaliczone, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam, 1.W Lubiążu można zostawić ok.10-15 samochodów na moście i pod mostem jest trochę miejsca żeby zrobić grilla.Trochę jest zarośnięte ale jak ktoś weźmie jakąś kosę to damy rade 2.Tak jak mowiłem 3.10 Okręg Legnica ma zawody na Lubiążu i zbiórka jest właśnie na moście czyli jeśli będziecie chcieli przyjechać na sobotę i niedzielę to lepiej chyba na Prawików.3.Masz na privie trochę o tym Prawikowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ja już się cieszę na ten wyjazd Od dłuższego juz czasu planowałem wypad w te rejony i wreszcie jest okazja. Oby tylko pogoda dopisała i woda nie była powodziowa.A skoro Kolega ma urodziny 3.X. to aż żal, że spotkanie szykuje się jednodniowe... Ja postaram się złapać Koledze w prezencie duuuuuużą rybę Oczywiście w prezencie dostanie tylko fotkę, bo rybka wróci do domu Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Kolega @analityk pisze: ale trzy b. krótkie bolki zaliczone No no, a ten większy bolenio-szczupak to co?? Powoził Cię konkretnie... Szkoda, że go nie zobaczyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Fajnie by było!Grodzanów i alternatywne miejsce parkingowe jest lux. Dużo miejsca dla samochodów, łatwy dojazd i dojście do wody. Jednak idąc w górę damy radę połowić jakieś 2km w stronę Pogalewa, w dół też około 2km. W sumie fajne miejsce, znam ten teren doskonale, ale jeśli chodzi o rybność miejscówek, to jednak naciskałbym na odcinki sporo niżej. Znam doskonałe miejsce w Chobieni, ale nie wiem, czy aż taki kawał byście chcieli jechać?Co roku padają tam duże ryby... Pogadam jeszcze z Andrzejem. Na pewno coś nam mądrego doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Przeprawa promowa w Chobieni?Fajne miejsce dużo bolków i zębatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Kolega @analityk pisze: ale trzy b. krótkie bolki zaliczone No no, a ten większy bolenio-szczupak to co?? Powoził Cię konkretnie... Szkoda, że go nie zobaczyliśmy No cóż rybka była fajna i hamulec nieco zastałe tarcze rozkręcił ale zestaw za słaby był na tą rybkę - co sie odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Póki co aktualizacja listy na zlocik 2.10.2010 : 1. Slavobeer2. Analityk3. mo-chu4. superuszy5. Piter,6. kolega Pitera,7. Fenton (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku)8.Okoń9.mikrobajt 10. LASSOjbait11. ??? kto jeszcze ? Dzięki zgłaszającym za propozycje miejscówek, Wg mnie, 1. Chobienia to za daleko - część osób mogłaby zrezygnować ze względu na odległość (choć prywatnie chętnie bym tam zawitał), 2. Grodzanów/Prawików wydaje się ok bo na auta dużo miejsca, woda ok i jest gdzie się jako tako rozproszyć, drewno na ognisko chyba niestety trzeba by w bagażnikach dostarczyć w okolice rzeki co może być nieco uciążliwe, 3. Lubiąż wg mnie to najlepsza lokalizacja, na auta miejsca wystarczy, łowisk dużo po obu stronach rzeki, na ognisko miejsce jest i drzewo pod ręką, 4. inne ??? Z tych trzech propozycji wybrałbym Lubiąż ale jeżeli macie inne zdanie to zapraszam do wypowiedzi, Pytanie jest jeszcze co do godzin spotkania i organizacji dnia - może mniej więcej tak:1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt - koniecznie potem mówią, że „rybki biorą super” aby podkręcić apetyty, 2. ZASADNICZO zbieram się i pogadamy około 10tej rano, 3. potem/w międzyczasie/lub przed zbieranie drzewa na ognisko,4. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30, 5. Ognisko: 17:00:18:00 (kiełbaski, piwko, chlebek,talerzyki itp. we własnym zakresie),6. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi