Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj na Maślicach na wysokości starego wysypiska (ta usypana góra) 2 bolki po 55 i 58 cm do tego pierwszy sum w tym roku 78 cm mały ale zawsze ta mordka się uśmiechneła xD miał byc wypad tylko żeby zobacyzc jaki stan wody nawet dziewczyne zabrałem żebym się nie zasiedział ale węteczka w bagażniku woda tak pięknie płyneła że nie mogłem się powstrzymac xD oczywiście dziewczyna z tzw foch-em zamkneła się w samochodzie co mnie osobiście nie przeszkadzało xD zaraz ruszam na janówek pomoczyc kija ;p

Gratki Szewiec - zapraszam na zlot w roli tego co uczy (zamiast roli fotografa).

Wczoraj na Maślicach na wysokości starego wysypiska (ta usypana góra) 2 bolki po 55 i 58 cm do tego pierwszy sum w tym roku 78 cm mały ale zawsze ta mordka się uśmiechneła xD miał byc wypad tylko żeby zobacyzc jaki stan wody nawet dziewczyne zabrałem żebym się nie zasiedział ale węteczka w bagażniku woda tak pięknie płyneła że nie mogłem się powstrzymac xD oczywiście dziewczyna z tzw foch-em zamkneła się w samochodzie co mnie osobiście nie przeszkadzało xD zaraz ruszam na janówek pomoczyc kija ;p

Wrocławski zlocik JERKBAITłowców

przybliżył się o kolejny tydzień (2.10.2010). Zapraszam do dopisywania się na listę. Szczególnie ciepło zapraszamy tych co chcą się uczyć (jak mieć co wypuszczać) i tych co chcą nas uczyć łowić + tych co dobrze gawędzą przy ognisku tzn. którym w opowiadaniach ryby szybko rosną.

Firma HUNTER funduje łowne nagrody (+ niespodziankę) dla zwycięzców „zawodów C&R”

więc będą konkursowe emocje nie na żarty .

Aktualna lista:

1. Slavobeer

2. Analityk

3. mo-chu

4. superuszy

5. Piter,

6. kolega Pitera,

7. Fenton (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku)

8.Okoń

9.mikrobajt

10. LASSOjbait

11. boseib

12. MichałR

13. Baloo

14. Dedo

15. Danek

16. ??? lista nadal otwarta

Dziś byliśmy na prezlociku obadać czy aby miejsce jest ok. – zidentyfikowaliśmy to co najważniejsze czyli, że drzewo na opał jest i miejsce na ognisko też + dach nad głową na wypadek deszczu (w postaci mostu).

Dla tych co pierwszy raz się tam wybierają w załączeniu zdjęcie mostu – coby nie zabłądzili i mostów nie pomylili (o co nietrudno bo następny most jest niedalej jak 25 km).

Ryby ważne oczywiście są najmniej ale może kogoś zainteresuje, że 3 bolki i jeden szczupak się zameldował.

post-536-1348914899,4936_thumb.jpg

spora szansa żeby się dowiedzieć kupy nowych rzeczy na takim spocie ale niestety nie mogę wpaść... .

Ten termin 02.10. to coś niefartowny. Ani na zlocie klubu nie mogę być ani wpaść na pierwszy spinningowy spot w moim życiu ;].

Życzę udanej zabawy!

Będzie i foto! Jak się wszystko uda, to będziemy potrzebować bannera Jerkbait na następne imprezy ;)

Co do nagród - dla wszystkich okolicznośiowy wobler SPIRIT 7 ze specjalną dedykacją oraz breloczki, dla łowcy największej ryby - czapeczka. W przyszłym tygodniu postaram się wkleić foto woblera.

Do zobaczenia.

Witajcie wszyscy,

no to szykuje nam się fajna imprezka.

Faktycznie drzewa na ognisko jest OPÓR, tak więc zapraszamy wszystkich nawet nie wędkujących aby nas odwiedzili (będzie komu ognisko rozpalić i dokładać co by nie zgasło :lol: ).

Po dzisiejszym zwiadzie, już wiem, że to miejsce mi się podoba :D Zaliczyłem małego bolusia więc jestem podwójnie szczęśliwy z dzisiejszego dnia. Na zlociku mam zamiar zwiedzić kolejny fragment rzeki w okolicach Lubiąża.

Pozdrawiam

Sławek

Gratki Szewiec - zapraszam na zlot w roli tego co uczy (zamiast roli fotografa).

Panie Analityk ja przyfarciłem ;p i szczerze licze na to że może na zloociku który dalej stoi u mnie jako duży znak zapytania niestety to Ja podpatrze jak zawodowcy i pasjonaci wykonują tą piękną sztuke łowienia ja jeszcze baardzo dużo musze się nauczyc ;D

Dziś Janówek pucha cisza jakich mało jedno branie tzw ryba nie trafiła w kopytko;/ ale samo to jak ładnie wyskoczyła i udało się ją zobaczyc to mnie ucieszyło;D co lepiej widziałem pana bobra który na moją drużke w ciągu tygodnia zwalił pare ładnych drzewek ;p

aa i jak opadnie woda troszkę jeszcze nad bystrzycy to zapraszam na klenie w okolice jarnautowa gdyż bardzo ładne chodzą i póki miejscowi nie wyłapią na sieci to można ładne okazy połapac:)

Pozdrawiam

witam wszystkich

zachęcony relacjami analityka i slavobeera zaparkowałem samochód w niedzielę o 6.30 koło mostu w Lubiążu , wskoczyliśmy z kolegą w wodery i żwawym kłusem pognaliśmy w strone rzeki ... - no i zdziwko - pod mostem około 15 samochodów - oczywiście zawody. Ponieważ mielismy około 15 min przewagi nad zawodnikami stwierdziliśmy , że idziemy w górę rzeki, namierzamy jakąś fajna i obiecująca główke i dokładnie obławiamy a potem ewentualnie jedziemy nad inny kawałek rzeki. Po przejście ok. 500 metrów słyszymy chlapnięcia i szybka decyzja - tutaj zostajemy. Drobnica pryskała w klatce między głowkami, jak dla mnie na 100 % był to boleń ale w pewnym momencie Stachu mówi - patrz i widzę we wstecznym prądzie pod główką jazia ok. 40 cm który miał widoczne problemy z zanurzeniem sie , prąd go znosił bokiem no i tak się zastanawiam czy to aby go nie uszkodził jakiś sumek? może to on robił taki popłoch a nam podnosił ciśnienie?

a jeżeli chodzi o wyniki to tylko 1 okoń z napływu na wobka no i nie mogę się doczekac na 2 października

pozdr

mo-chu

ps proszę o wpisanie pod numerem 16 - Stachu kolega mo-cha (niezalogowany), totalnie początkujący :mellow:

Wrocławski zlocik JERKBAITłowców (2.10.2010) godz. 10. Lubiąż - most na rzece Odrze.

Aktualna lista:

1. Slavobeer

2. Analityk

3. mo-chu

4. superuszy

5. Piter,

6. kolega Pitera,

7. Fenton (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku)

8.Okoń

9.mikrobajt

10. LASSOjbait

11. boseib

12. MichałR

13. Baloo

14. Dedo

15. Danek

16. Stachu kolega mo-cha

17. lista nadal otwarta

Wyciągnęło mnie dziś nad Odrę – bolki gdzieś zniknęły – całkowita cisza – zero ataków – ale za to jak zacząłem stukać gumą po dnie to okazało się ze sandałki są aktywne – złowiłem trzy + parę brań jeszcze było + jeden lecholek dostarczył mi sporo emocji (miał być rekordowym sandaczem oczywiście),

Pozdrowienia

Dzięki,

Dla mnie dzisiejszy dzień to również rekord jeżeli chodzi o ilość brań z opadu (dotychczas nie miałem więcej niż jednego dziennie). Bolki już jakoś wcześniej zrozumiałem a sandacz to był zawsze niemal nieosiągalny.

Mam nadzieję że w końcu znalazłem klatki w których trzymają się sandacze - czas pokaże.

Sporo jednak przede mną jeszcze tych wędkarskich zagadek (m.in. klenie).

analityk

Sporo jednak przede mną jeszcze tych wędkarskich zagadek (m.in. klenie).

Jak masz problemy z kleniami to spróbuj złowić jazia :D. W tym roku uparłem się na jazia i przede wszystkim za nim chodziłem :D, przyłowem w tym przypadku były klenie, z których niezmiernie się cieszyłem. Po jakimś setnym kleniu juz mi się znudziły :D i przestałem je liczyć :D.

Przyznam, ze sandacze z brzegu, w rzece są również dla mnie zagadką, choć może jest to tylko kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca, gdzie te sandacze będą. Odry, która koło mnie płynie, jednak nie poznałem aż tak dokładnie jak chciałem, ale na to między innymi powódź wpłynęła, więc też do końca nie wiem gdzie tych sandaczy na jesieni mam szukać... podejrzewam jedno miejsce... jak połowię to podzielę się spostrzeżeniami.

Jeżeli chodzi o wędkarskie sekrety to dla mnie teraz takim jest brzana i sum. Brzany mam zamiar jeszcze poszukać w tym roku, do suma chyba będę sie musiał inaczej przygotować.

Jeżeli ktoś mógłby się podzielić sposobami (tips&tricks) łowienia brzany na Odrze to byłbym bardzo wdzięczny. Przede wszystkim w jaich miejscach mam ich szukać? Jakieś sprawdzone przynęty?

P.S Zlot to bardzo kusząca propozycja, ale nie chcę się deklarować... nie wiem czy czas mi pozwoli, ale jak sie uda to się chętnie zjawię.

Połamania.

No tylko nie wiem czy będe na zloociku nadal nie wiem jak dyżury bo pare osób wypadło bo grypa ;/ a co masz za kijek?;p Kamil szukam czegoś niedrogiego ale też żeby nie była tzw szajsem. Oczywiście ma mi służyc tylko do spiningowania. Nie znam się na sprzęcie jakoś dobrze i szczerze mówiąc nigdy tego tematu nie drążyłem ;p czerpałem tylko przyjemnośc z C&R ;p