analityk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Woda opada, jak nie będzie wielkiej ulewy to woda spłynie do stanów średnich dolnych i da się spokojnie łowić.Codziennie jeżdżę tym mostem więc z miłą chęcią połowię w takim doborowym towarzystwem, jeżeli będę na miejscu. Panowie – potrzebujemy informacji z Lubiąża o stanie wody w czwartek i piątek aby zdecydować czy damy radę tam łowić w sobotę. Dedo czy opiszesz nam jak wygląda rzeka? – przede wszystkim czy można dojść do główek i w jakim stopniu są pozalewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ah ta pogoda – Odra broni w tym roku swoich zasobów – w przyszłym roku będzie więcej ryb Czekamy na info o wodzie a póki co finalna informacja dot. zlotu. Poddaję pod dyskusję czy spotykamy się jeżeli woda na Odrze pozalewa główki? Jest też opcja zmiany lokalizacji na jakiś zalew np. Prężyce lub Głoska. Proszę śledzić wątek jeszcze w piątek po południu bo być może zlocik trzeba będzie przełożyć na inny termin. Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż – most na rzece Odrze. 2.10.2010 – godz. 10:00, Dzięki spontanicznemu zaangażowaniu paru osób zlocik przybiera coraz to ciekawszą formę. Plan spotkania ulega drobnej modyfikacji – spotykamy się tak jak wcześniej zaplanowano Lubiąż most na rzece Odrze. 2.10.2010 – godz. 10:00 – choć zdecydowanie nalegamy aby wszyscy byli minimum 15 minut przed czasem,1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt - koniecznie potem mówią, że „rybki biorą super” aby podkręcić apetyty, 2. ZASADNICZO ZBIERAM SIĘ I POGADAMY o 10tej RANO (parkujemy przy moście od strony Lubiąża – WAŻNE: proszę parkować samochody ciasno aby wszyscy się zmieścili). 3. odprawa – (w miejscu tuż obok mostu po zejściu na dół z drogi gdzie parkują samochody),4. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30, Po wędkowaniu (sprawnie i szybko) przemieszczamy się samochodami na miejsce piknikowe w Lubiążu do Pana Mariana Szpaka - dojazd już został opisany a wklejam jeszcze mapkę – (alternatywnie jeżeli będzie padało zostajemy pod mostem - decyzja zapadnie na miejscu):5. Podsumowanie wyników,6. Ognisko: 17:00:19:00 w tym czasie m.in. rozdanie dyplomów i upominków (liczymy na sponsorów), 7. Zakończenie zlociku, 8. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku, W ramach wędkowania C&R przewidujemy rywalizację na złowienie największej ryby z poniższych gatunków (sum, sandacz, szczupak, boleń, kleń). Dla uczestnictwa w rywalizacji konieczne będzie zdjęcie ryby z wyraźnie widoczną miarką i numerkiem startowym (rozdane będą przy starcie więc koniecznie trzeba tam być). Ewentualnie długość ryby będzie można „zaliczyć” u jednej z kilku wskazanych przez ze mnie osób – zdjęcie wówczas i tak jest obowiązkowe choć nie jest potrzebna widoczna na zdjęciu miarka. Znalezienie jednej z tych osób może być nieco utrudnione ze względu na fakt, że i one będą brać udział w wędkowaniu – wiadomo nie nastawiamy się stricte na rywalizację tylko na towarzyskie wędkowanie. Nie ma więc potrzeby fotografowania każdej rybki – punktowane będą jedynie te największe. I uwaga zastrzeżenie główne, głos rozstrzygający wszelkie wątpliwości dotyczący zaliczenia ryby do konkursu zaskarbiam sobie (niewyraźne zdjęcie, zabicie ryby, jakieś malwersacje itp.). Przypominam o zabraniu:a. metalowych długich widelcy do pieczenia kiełbasek (lub przygotowanych wcześniej widelcy drewnianych),b. wędkarskich krzesełek,c. składanych stolików (ja niestety nie dysponuję takim), d. kiełbaski, piwko, chlebek, talerzyki itp. we własnym zakresie (oczywiście wszystkie śmieci po zlociku wracają do samochodów),e. jeżeli ktoś woli kiełbaskę z grilla zamiast z ogniska to proszę wziąć grill, f. ciepłe ubranie – wieczorek przy ognisku może być już chłodno, g. aparat fotograficzny (cyfrówka) i miarka do ryb, -------------------------------------- Aktualna lista:1. Slavobeer2. Analityk3. mo-chu4. superuszy5. Piter,6. kolega Pitera,7. Fenton 8.Okoń9.mikrobajt 10. LASSOjbait11. boseib12. MichałR13. Baloo - ?14. Dedo 15. Stachu – kolega mo-chu16. Homegeon17. monk11 18. Tornado19. sierak 20. Booseib21. oleix.22. Dreyk198423. fishbartek124. BadrHari71 25. BadrHari71 – kolega 26. Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Nie bardzo wiem po licho te numerki startowe, po co zatwierdzanie i fotki na tle miarki. To ma być zabawa. Jeśli ktoś powie i pokaże fotke, że złowił 60cm sandacza to niech tak będzie. Jak ktoś inny pokaże fotę i powie, że jego miał 62cm to chyba nikt nie będzie się sprzeczał. Luz i zabawa. a jeśli ktoś oszuka - to jego problem, wstyd i sumienie. Nie mamy czeku na 100 000 PLNów za największą rybę, więc nie róbmy scen. To jednak tylko moje zdanie, jeśli reszta stonki chce numerów startowych to się dostosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 zastanawiam się czy takie podejście ( zawody, numery itd.) nie wypaczy charakteru zlotu - mi osobiście nie chodzi o rywalizację - spokojnie mogę przyjechac bez wędek ( choć chyba by mnie skręciło ) - zdecydowanie wolałbym podpatrzeć bardziej doswiadczonych odrzańskich łowców i się uczyć od najlepszych ...ale i tak przyjadę- z Wałbrzycha choćby wpław jak się Oderka za bardzo podniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 widzę @BALOO że mnie wyprzedziłeś ale podejście mamy podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Mnie też te numery nie przekonują . W momencie w którym zaczyna się rywalizacja dla mnie kończy się przyjemność. Ja jadę na ryby w doborowym towarzystwie i absolutnie nie zależy mi na wyniku. Zalezy mi na dobrej zabawie i jestem przekonany, ze bawić się będziemy doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Spokojnie Panowie - numerki będą w postaci naklejki z nikiem z Forum - pomogą we wzajemnej identyfikacji i lepszym poznaniu się, dadzą szansę na fajne zdjęcia do relacji ze zlotu ze zidentyfikowanymi zwyciężcami - wprowadzą nieco porządku itp - kto nie chce ten się nie odznacza (nie ma przymusu), Zlocik ma charakter towarzyski ale odrobina organizacji nie zawadzi aby był jeszcze bardziej towarzyski, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenton Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Niestety nie dysponuję samochodem. Jak ktoś ma jeszcze miejsce w samochodzie to proszę pisać na priv. Najchętniej zabrał bym się z osobą która będzie wędkowała od świtu. Z góry dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 @Analityk - pełen luz. Ty tu jesteś KO-wcem. Reszta się dostosuje... Tyle pozytywnie zakręconego narodu i nie ma być wesoło?!? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Jak coś to wpiszcie do listy mojego kolegę Tomcia niewiemy jeszcze na 100 % ze przyjedzie ale są wielkie szanse W taką pogode jaką aktualnie mamy to może być licho z bolkami a juz o sumach nie mówie mmimo ze wysoka i metna woda podnosi aktywność sumków to niestety niska temperatura pewnie ostudzi ich zapały ale za to mogą gobrze gryżć sandacze przy takiej wodzie i temperaturze ja dorzucam 3 jigi za najwiekszego garbusa i 3 woblerki speed bleak do wylosowania przed łowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Zapowiadają ładną pogodę na weekend, słyszeliście coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Z tego co mówili w pogodzie to pogoda ma dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie a jak woda na miejscu zlotu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Qrcze, tak czytam i czytam ten wątek i trochę wam zazdraszczam tego spotkania !! Ale żeby nie było że Mazowsze to tylko narzeka i marudzi to dołącze się do grona sponsorów... ...ode mnie macie bez względu ma to kto złowi największą rybę, ewentualnie najwięcej i co więcej każdy z osobna... ...życzenia miłej atmosfery, rybnej pogody i co tam jeszcze chcecie No i będę czekał na relację suto zakrapianą zdjęciami. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie a jak woda na miejscu zlotu?? Może ktoś ma znajomych tam na miejscu? może ktoś ma telefon do Dedo? Każda informacja się przyda. W mojej ocenie (jak analizuję informacje z pogodynka.pl) to jest szansa że główki nie będą w całości poprzelewane. Widzę z prognozy że w Głogowe prognozują wzrost poziomu wody już tylko przez 1 dzień a potem spadek. To tak wygląda tak jakby w Lubiążu był teraz szczyt - a jest to 1 metr poniżej szczytu z początku września. Są pewne nadzieje ale jeżeli przybędzie jeszcze z 0,5 - 1 metr to będzie pozamiatane. Tak czy inaczej przydałyby sie informacje z Lubiąża (prawdopodobnie wieczorem uda się coś pozyskać od naszego gospodarza z planowanego miejsca piknikowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie, Mamy info z Lubiąża, że już dziś główki tam zostały pozalewane a woda nadal przybiera. Mając na uwadze, że spływa jeszcze ciągle woda z gór (jest przed Wrockiem) to należy się liczyć super trudnymi warunkami. Rozważałem łowienie na starorzeczach ale też będzie trudno (czyli nie tak łatwo i przyjemnie jakbyśmy chcieli aby było na zlocie). Podsumowując – przyroda spłatała nam figla – proponuję przełożyć zlocik na 23.10. Proszę abyście się wypowiedzieli na temat tej propozycji – tylko śmiało i szybko bo trzeba podjąć finalną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Pogoda w tym roku płata figle wędkarzom bezustannie. Wyjąwszy fakt, że mnie żona nie puści albo zwyczajnie zamorduje, mówię - jak trzeba to trzeba, jednak na woblerach i dyplomach jak wół stoi 2.10.2010 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jest to dobra opcja, lowienie przy takim nurcie (stan alarmowy na tamtejsze Odrze) staje sie prawie niemożliwe, jestem za przełożeniem na 23.10. kiedy to już woda się unormuje i opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ja jestem za utrzymaniem daty, byle by pogoda dopisała. Ryba jest miłym dodatkiem do wyprawy Za miesiać to odra może być nawet skóta lodem, biorąc pod uwagę nieprzewidywalność pogody. A duża woda no cóż może nie bedzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam Panowiez tego co mi wiadomo to trawa wzdluż wody już pływa co oznacza iż Błoto nie samowite a kulminacji jeszcze nie było ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 szkoda bo nastawilem sie na 2.10 ale mysle ze przy tym stanie wody lowienie bedzie srednią przyjemnoscia nie mowiąc ze wrecz Zadną Mysle ze opcja przelozenia spotkania jest jak najbardziej sluszna. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam Panowiez tego co mi wiadomo to trawa wzdluż wody już pływa co oznacza iż Błoto nie samowite a kulminacji jeszcze nie było ;/ Trawa to pływa i owszem ale już jakieś 1,5 - 2 metry pod powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 samolubnie stwierdzę, że przełożenie spota to dobry pomysł ;] tydzień później z pewnością się pojawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 ua no to jak widac nie miałem aż tak świerzych wieści. Szkoda że takie anomalia się dzięją nie chce byc złym prorokiem ale woda nie zdąrzy opasc w tak krótkim czasie Oleix na bystrzycy aktualnie nie połowisz szeroko woda idzie i nurt szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Kiepsko to widzę woda wysoka nawet bardzo wysoka skoro główki są pozalewane i jeszcze idzie do góry, strasznie brudna i cały syf zebrany płynie Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi