Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

no to zamiast łowic rozegramy meczyk piłki wodnej :lol:

a tak poważniej to przełóżmy zjazd - spotkać się na pewno byłoby miło ale wędkowanie przy takiej wodzie to chyba nie to .... tym bardziej że wg prognoz jutro jeszcze większy poziom - ale jeżeli będą chętni aby mi pokazać że w takiej Oderce również można polowić to przyjeżdżam ;)

Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż PRZEŁOŻONY NA 23.10.2010

------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ ----

Przykro mi, że niektórym z nas ten termin nie pasuje ale przekładanie o tydzień może być za mało - woda do tego czasu nie opadnie.

No to pogoda psikusa zrobiła.

Analityk, zlot zostanie przełożony na 23go, czy to Twoja ostateczna decyzja?? (zapytał Hubert z milionerów :D )

Ja nie jestem ani za ani przeciw - dostosuje się, ale już nie obiecam czy będę obecny w późniejszym terminie, pewnie będę to wiedział dopiero 22go.

Do wieczora będę śledził forum, jeśli nic się nie zmieni to jutro śpię do oporu :D

Pozdrawiam i do zobaczenia :D.

Ja też zgadzam się z opinią, że łowienie w takiej wodzie niewiele ma wspólnego z przyjemnością. Nie lubie takiej wody bo nigdy na takiej nie połowiłem.

Mnie tam prawie wszystkie terminy pasują :mellow:

Tak więc proszę o wpisanie mnie na pozycji nr 1 ( a jakże by inaczej :lol: ) na nowy termin.

Postaram się zorganizować jakieś podarunki dla części uczestników pochodzące z mojej branży motoryzacyjnosamochodowoautomobilowej :D

Slavobeer

A na ten weekend, skoro moja Luba już przepustkę podpisała, trzeba będzie się zastanowić gdzie uderzyć z kijem.....

Kamil,

odpuść trochę tą szkołę, bo Profesorem zostaniesz za szybko :mellow:

Najpierw magisterkę daj skończyć :lol:

Na doktorat przyjdzie czas :mellow:

Mam 2 zjazdy weekendowe w tym miesiącu- jeden ten weekend, a drugi 23-24- czyli oba terminy zlotowe :angry:

Pozostałe dwa weekendy zamierzam doić do nieprzyzwoitości :mellow:

(mówię o rybach!! <_< )

...

Postaram się zorganizować jakieś podarunki dla części uczestników pochodzące z mojej branży motoryzacyjnosamochodowoautomobilowej :D

Slavobeer

Łał! Jakieś cztery kółka? :mellow:

Szkoda cholera, że tak lało, bo wielką miałem ochotę z Wami pobiesiadować.

Do 23.10 mam nadzieję.

No i teraz mi spokoju nie dadzą i będzie, że kryptoreklamę uprawiam :mellow:

Na ufundowanie auta to jeszcze trochę muszę popracować......

A tak na poważnie: jakby się zrzucić po 30-40 złotych to mogę Wam przywieźć fajną nagrodę na 4 kołach :lol: Sprawnego, jeżdżącego automobila.

Na dojazdy na ryby jak znalazł :mellow: , a kosztuje mniej niż Wasze wędki czy kręciołki :lol:

I ma piękny czerwony kolor....

Slavobeer

Okazało się, że sam autor zamieszania w mojej osobie również nie może 23.10 (ah te kobiety, imprezy, obowiązki rodzinne itp.)

Proponowany, więc termin 23.10 można by jakoś zmodyfikować. Do wyboru jest

- 16.10 (ciekawe jak szybko woda będzie opadać - mógłby być ok ten termin)

- 23.10 - zlocik bez analityka również mógłby się odbyć - chętnie poczytałbym relację :unsure: ,

- 30.10 (trochę blisko Wszystkich Świętych - raczej nie narażałbym Was na rodzinne komplikacje)

- 6.11 (może być ok)

- 13.11 (to powoli już pora tylko dla twardzieli)

albo sam którąś datę wybiorę albo jakieś sugestie od Was się pojawią (na co liczę bo to w końcu ma być nasz zlocik).

Pozdrawiam i zaczynam odliczać czas bo przecież im bliżej grudnia termin naszego zlotu tym drapieżniki lepiej będą gryzły a ognisko będzie większe (bo grzać się trzeba będzie).

Witam,

1. Dziś w domu nie wysiedziałem – woda na rzece rzeczywiście b. wysoka – technicznie ponad moje umiejętności,

2. Zajrzałem na starorzecza – pełno ludzi naniosło (bo gdzie indziej nie da się łowić) - bolki hasały ale dużo ludzi je płoszyło i były trudniejsze niż zwykle (jeden krótki dał się złowić).

3. Zajrzałem na kanał śluzy – ryb nie widać – siedzi grunciarz (lubię czasami z grunciarzami pogadać bo opowiadają takie historie że ducha we mnie podnoszą – ten nie był inny. Uprzejmy starszy już gość mówi mniej więcej tak: „oj połowiłem w tym roku:

a. np. na Mietkowie we dwóch we dwa dni 6 sumów – największy 175 cm wrócił do wody – jeszcze jeden woził kolegę po zalewie ale zerwał się – sandałki nie brały za to leszcze że ho ho,

b. na Odrze ryby jest masa. Stosuję mocny sprzęt – pęk rosówek – trupek - bolki po 90 cm to norma – klenie po 4-5 kilo się trafiają, rekord leszcza 82 cm (rekordów nie zgłasza).

I co ja mam o tym myśleć? Nabija mnie w butekę? Już nie pierwszy grunciarz mi o potężnych rybach opowiada – ja od trzech lat nie mogę na Odrze złowić ryby większej niż 73 cm – a rybki ponad 60 cm to wydarzenie. Jak to jest z tymi rybami w Odrze ? Jakie macie obserwacje? Jak dobrać się do tych dużych? Może na zlocie dobrze by to obgadać? Ma ktoś z Was jakieś zbliżone to grunciarzy sukcesy?