Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualna lista:

1. Slavobeer

2. Analityk

3. Mo-chu

4. Stachu kolega mo-cha

5. Okoń

6. Mikrobajt

7. Booseib

8. Boseib

9. Superuszy

10. Pajo ?

11. Fenton

12. LASSOjbait

13. Sierak

14. drago75

15. @piter i kolega

16. @piter i kolega

17. mały kolega mo-cha i Stacha

18. MichałR

19. Baloo

20. Kamil Z.

21. Tornado ?

22. ktoś jeszcze nas zaszczyci obecnością?

kurde mi w sobotę wypada szkolenie BHP między 9.00 a 13.00. Także jakbym miał wpaść to dopiero koło 14.00 i to raczej się zapoznać niż połowić... . A tak się cieszyłem, że termin zlotu w końcu mi podpasował. A i nowy kijek chciałem potestować

Panowie cieszy duża liczba chętnych do wedkarskiej integracji - wygląda na to że będzie nas więcej niż na zlocie głowatkowym i szanse mamy na złowienie większej liczby ryb :D

Dla przypomnienia:

Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż – most na rzece Odrze. 16.10.2010 (odbędzie się niezależnie od pogody).

Spotykamy się 9:45 - rozpoczynamy o godz. 10:00

1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt - koniecznie potem mówią, że „rybki biorą super” aby podkręcić apetyty,

2. Parkujemy przy moście od strony Lubiąża – WAŻNE: proszę parkować samochody ciasno aby wszyscy się zmieścili.

3. odprawa – (w miejscu tuż obok mostu po zejściu na dół z drogi gdzie parkują samochody),

4. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30,

Po wędkowaniu (sprawnie i szybko) przemieszczamy się samochodami na miejsce piknikowe w Lubiążu do Pana Mariana Szpaka

– dojazd: jedziemy do Lubiąża ,mijamy klasztor po lewej stronie i wjeżdżamy do miasteczka, po trzystu metrach mamy rozwidlenie dróg prawa leci na Wołów i Brzeg Dolny, my się trzymamy lewej strony i jedziemy aż dojedziemy do remizy strażackiej która stoi po naszej prawej stronie, a my tuz przed nią skręcimy w lewo w drogę miedzy domki jednorodzinne i jedziemy do końca około 100m.Na końcu jest posiadłość Mariana piękna łąka nad samą Odrą na nasz piknik, jedyna prośba aby samochodami nie zjeżdżać na dół a zostawić pod kasztanami po prawej stronie - wklejam jeszcze mapkę – (alternatywnie jeżeli będzie padało zostajemy pod mostem - decyzja zapadnie na miejscu)

5. Podsumowanie wyników,

6. Ognisko: 17:00:19:00 w tym czasie m.in. rozdanie dyplomów i upominków (liczymy na sponsorów),

7. Zakończenie zlociku,

8. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku,

W ramach wędkowania C&R przewidujemy rywalizację na złowienie największej ryby z poniższych gatunków (sum, sandacz, szczupak, boleń, kleń). Dla uczestnictwa w rywalizacji konieczne będzie zdjęcie ryby z wyraźnie widoczną miarką i numerkiem startowym z nikiem (rozdane będą przy starcie więc koniecznie trzeba tam być). Ewentualnie długość ryby będzie można „zaliczyć” u jednej z kilku wskazanych przez ze mnie osób – zdjęcie wówczas i tak jest obowiązkowe choć nie jest potrzebna widoczna na zdjęciu miarka – wymóg sponsora. Znalezienie jednej z tych osób może być nieco utrudnione ze względu na fakt, że i one będą brać udział w wędkowaniu – wiadomo nie nastawiamy się stricte na rywalizację tylko na towarzyskie wędkowanie. Nie ma więc potrzeby fotografowania każdej rybki – punktowane będą jedynie te największe. I uwaga zastrzeżenie główne, głos rozstrzygający wszelkie wątpliwości dotyczący zaliczenia ryby do konkursu zaskarbiam sobie (niewyraźne zdjęcie, zabicie ryby, jakieś malwersacje itp.)

Przypominam o zabraniu:

a. metalowych długich widelcy do pieczenia kiełbasek (lub przygotowanych wcześniej widelcy drewnianych),

b. wędkarskich krzesełek,

c. składanych stolików (ja niestety nie dysponuję takim),

d. kiełbaski, piwko, chlebek, talerzyki itp. we własnym zakresie (oczywiście wszystkie śmieci po zlociku wracają do samochodów),

e. jeżeli ktoś woli kiełbaskę z grilla zamiast z ogniska to proszę wziąć grill,

f. ciepłe ubranie – wieczorem przy ognisku będzie już zimno,

g. aparat fotograficzny (cyfrówka) i miarka do ryb,

Życzę połamania :D

post-536-1348914941,4499_thumb.jpg

No koledzy, czytam ten watek od jakiegoś czasu i powiem tak... też bym przyjechał, ale proszę mnie nie dopisywać do listy bo będę wiedział dopiero w sobotę wieczorem czy mi się uda zrealizować plan. W każdym razie już teraz widzę oczyma wyobraźni :D most w Lubiążu, zaparkowane kilkadziesiąt aut na poboczu tuż za mostem i pod mostem nieprzewidywalną Odrę, kryjącą w swoich nurtach skarby i prawdziwe wodne potwory - krokodyle.

p.s. W sobotę ma lać, ale w niedzielę będzie już lepsza pogoda

No koledzy, czytam ten watek od jakiegoś czasu i powiem tak... też bym przyjechał, ale proszę mnie nie dopisywać do listy bo będę wiedział dopiero w sobotę wieczorem czy mi się uda zrealizować plan. W każdym razie już teraz widzę oczyma wyobraźni :D most w Lubiążu, zaparkowane kilkadziesiąt aut na poboczu tuż za mostem i pod mostem nieprzewidywalną Odrę, kryjącą w swoich nurtach skarby i prawdziwe wodne potwory - krokodyle.

p.s. W sobotę ma lać, ale w niedzielę będzie już lepsza pogoda

16.10 to sobota - spotykamy się w sobotę.

Aktualna lista:

1. Slavobeer

2. Analityk

3. Mo-chu

4. Stachu kolega mo-cha

5. Okoń

6. Mikrobajt

7. Booseib

8. Boseib

9. Superuszy

10. Pajo ?

11. Fenton

12. LASSOjbait

13. Sierak

14. drago75

15. @piter i kolega

16. @piter i kolega

17. mały kolega mo-cha i Stacha

18. MichałR

19. Baloo

20. Kamil Z.

21. Tornado ?

22. Fentno

Od razu powiem że nie posiadam auta. Jak ktoś ma miejsce w samochodzie wolne to chętnie bym się zabrał.

Proszę o dopisanie mojego kolegi jeśli istnieje taka możliwość :D

22.kolega @Okonia

tak niech przyjedzie jeżeli stosuje lub zacznie po zlociku stosować C&R - bpo C&R promujemy :D

-------------------

Przy okazji - jutro ma lekko padać ale nie jesteśmy z waty - proponuję zabrać ciuchy na ewentualną zmianę - aby spokojnie przy ognisku posiedzieć w suchych ciuchach - a nie przemoczeni :D

Pozdro i do jutra

Panowie co taka cisza? W odrze wody nie ma czy cuś? xD ja dziś na dosłowne 30 min wyskoczyłem na janówek i po 2 rzucie branie, wędka wygięta na maxa w pewnym momencie potężne pociągnięcie lecz usłyszałem tylko <bzdęg> i żyłka się zerwała :( podejrzewam że to spory sumik gdyż branie nie było jakoś intensywne, gdyż poczułem tylko opór i odjazd ;p Może następnym razem się uda ^^

Witam wszystkich

Szewiec apropo Janówka to bardzo możliwe, że sum dziabnął.

Dużo ludzi tam łowi, najczęściej po lewej stronie od płyt wzdłuż krzaków.

Niestety chłopaki mają wyniki i do gara pchają wszystko.

Ok 2 miesięcy temu byłem tam też ze znajomym i przy przejściu przez mostek obok znalazłem liny z dużymi hakami na które założone były głowy koguta.

Pozdrawiam

Patryk