Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Może jakiś wątek miłośników tej firmy otworzymy? :lol: Ja bym chętnie posłuchał uwag na temat różnych modeli.

Chętnie, ale jeśli o mnie chodzi- teoretyków :( .....Mam jedną wędkę z ich stajni, czaję się na kolejną, kilkoma różnymi modelami miałem przyjemność łowić(głównie avidy), jednak niewiadomo jakiego doświadczeniu w macaniu(st. croixów oczywiście :lol: ) póki co nie mam.....

Chyba czas kończyć offtop, choć może ktoś na pisaninie o tych STC skorzysta

Ja posiadałem parę, ale nie na Odrę :mellow: Teraz tylko ta, choć na pewno nie ostatnia. Myślę jednak, że parę osób się znajdzie, a jeszcze więcej skorzysta na opiniach, bo u nas z nimi trochę trudno. Nawet niech każdy zrobi jedną dla modelu to już coś.

Ok, zamykamy ten temat i wracamy do Odrzańskich sukcesów :lol:

St. Croix z opini bardzo fajne kijki no ale niestety nie dla każdego chodzi oczywiście że nie na każda kieszeń ;d po za tym ktoś mi kiedyś powiedział iż to nie kij robi z ciebie zawodnika xD ale pozazdrościc można :D

aaa o tej porze gdzie szukac kleni? na głębszej czy płytszej wodzie , czy przy konarach czy przy trawie coś kurcze nie moge nic ustrzelic, końcówka sezonu pechowa dla mnie

wczoraj byłem poszukać klenia na kanale powodziowym. Próbowałem jeszcze powalczyć smużakami ale bez rezultatu, trzeba łowić chyba głębiej schodzącymi. Ani prowadzenie przy krzakach, ani na napływie, ani przy zwałach gleby nic nie dawało. W zeszłym tygodniu jeszcze parę brań miałem... .

Ale ja punktem odniesienia jakimkolwiek nie jestem bo z kleniami dopiero zacząłem swoją przygodę. :D

Tia fanclub St.Croix...

MOgę zostać honorowym członkiem...

Ostatnimi dniami złamałem jednego ze swoich avidów - 2 razy (ten sam kij). <_< :wacko: :(

MOże ktoś ma pomysł, jak za rozsądne pieniądze załatwić samą część szczytową?!?

tak na marginesie, to pierwsza awaria kijków St.Croix - mam kilka i jestem bardzo zadowolony.

Pewnie Kamil mi ponacinał szczytówkę w chwili nieuwagi... to za te pstrągi u Szweda. :mellow:

Z tego co wiem i co piszą na stronach internetowych to na Avidy jest dożywotnia gwarancja. Możesz po nim nawet przejechać autem, a i tak Ci powinni wymienić na nowy identyczny, a jak już nie produkują to na nowy model. To jest ta zaleta Avidów :mellow:

A tu cytat ze strony jednego z polskich dystrybutorów: Wieczysta gwarancja St.Croix Superstar Service,

Nie wiem co oznacza Superstar, ale myślę Baloo, że się łapiesz :lol: :lol:

Z tego co rozumiem z informacji na stronie STC w dziale service_and_warranty to ma bardzo dużą szansę ( tutaj cytat z ich strony: Ohh..but what if you’re not registered as the original owner of the rod. Or your buddy stepped on your rod, or slammed it in a car door, or worse yet, used it to free a snag. No worries. St. Croix’s Gold Star Plan eliminates the uncertainty of a dubious warranty claim.). Są tam też inne opcje. Oczywiście nie całkowicie za darmo, ale myślę, że będzie to koszt nieporównywalny z zakupem nowej wędki. Zwłaszcza przy narzutach obowiązujących w naszym kraju :mellow:

hehe to na pewno :)drodzy koledzy po kiju ^^ nową wędeczkę już mam :D a że mój kółowrotek jaxona zaczyna szwankowac (dostał się piasek) :( to czas pomyślec o czymś nowym. Co polecacie?

W sobote rano jade obrzucac chyba na Wały i to już będzie chyba koniec sezonu dla mnie:(

Pozdrawiam

Pewnie Kamil mi ponacinał szczytówkę w chwili nieuwagi... to za te pstrągi u Szweda. :mellow:

Patrz jaki Szwagier.... :mellow:

Taaaa....na pewno ja :mellow: Choć gdyby nie moja życiówka na koniec, to drugiego dnia miałem pewien dyskomfort po Twoich rybach i mogło się to różnie skończyć B) :lol: hahhaa :mellow:

Ciekawy jestem czy ktoś może był ostatnio na starej Odrze w Kotowicach. Chce w sobotę wyskoczyć coś połapać, dawno tam nie byłem i ciekaw jestem jak tam sytuacja po powodziach wygląda.

Był tam ktoś ostatnio i może powiedzieć coś w tym temacie ?

Co akurat tam to nie wiem ale coś tam nad Odrą skubnie od czasu do czasu: dziś popołudniu miałem dwa sandaczowe brania - jeden mały dał się wyjać a ten drugi (oczywiście większy) spadł po krótkim holu.