Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem z wędkowania porażka totalna na całych Prężycach 0 drapieżników nic nie dawało o sobie znac. Rozmawiałem z innymi to teżnic nie połapali ani na żywca ani na spining ;/ do tego moja ulubioną czapke zwiał wiatr i wpadła do wody po krótkiej chwili zatoneła :( a jak u was?

Właśnie wróciłem, był szczupak ok.60cm; no i sum, który na sandaczowym zestawie dostarczył mi troszkę emocji, po czym wypiął się i odpłynął :unsure:

O! i w końcu pozytywne info przed dniem jutrzejszym. Deszczu sie nie boimy więc spróbujemy przywitać się z potworami.

Kurde a jak ja jade to nic nie bierze;/ ale naprawde dziś to kompletna porażka była;/ miał byc ostatni wyjazd na ryby w tym sezonie a bez rybki a powiedziałem sobie że musze coś złapac więc jeszcze jakiś weekend listopadowy poświęce ale to będą okolice rędzina od strony kozanowa

a miała być dziś życiówka - a było nie fajnie bo wyzerowałem tym bardziej nieciekawie, że widziałem u obcych dwa sandałki złowione i słyszałem że na zawodach oprócz okoni też parę większych rybek padło więc były dziś sandałki do złowienia :(

ale sezon jeszcze trwa :D i spacer choć w deszczu to jednak był udany

Czy ktoś może wypuścił dziś sandałka? bolka czy inny ogon?

Czy ktoś może wypuścił dziś sandałka? bolka czy inny ogon?

Wczoraj przerzuciłem kilka kartek w atlasie z fotografiami naszych rybek, przy okazji zaliczenia z Ekologii i ochrony środowiska...

Niestety, na tym mój kontakt z rybami się w ten weekend skończył :(

Dawno już nie łowiłem....ze 2 tygodnie :o :unsure:

Pozostały tylko nawyki...Za to w przyszłym tygodniu zamierzam już pomoczyć pewne pierzaste i gumowe wabiki...a wyniki??- się zobaczy...(a, takim niedzielny rymem zarzuciłem )

Grunt, żeby w ogóle połowić

Pozdro.

Kamil

cześć panowie

ale nas dzisiaj wywiało... totalna porażka - 6 godzin machania chyba wszystkim co miałem w pudełkach i zero kontaktu :angry: i jeszcze do tego na wodzie pełno liści, gałazek i innego badziewia.. nic to - raz na wozie raz pod podwoziem :mellow: to jeszcze nie koniec....

Słyszałem, że jeden nasz kolega złowił dużego SANDAŁKA – pewno ucieszy nas zdjęciem niebawem.

Mnie dziś nad Odrę uprzejmie zabrał jeden z naszych, bardziej wprawnych, formowych kolegów (dzięki za miłą wyprawę) i jak na gospodarza przystało odstępował mi co lepsze miejscówki –dzięki temu zaliczyłem jedno pstryknięcie i jedno skubnięcie.

Po puknięciu sandałek niewiele większy od gumy dzielnie walczył na lince a po skubnięciu rybka zaczepiona za koniuszek pyszczka jakby rosła tym szybciej im bliżej była brzegu – a potem okazało się że ma niecałe 8 cm …………………… znaczy ma niecałe 8 cm do metra :unsure:

post-536-1348914973,3416_thumb.jpg

post-536-1348914973,7156_thumb.jpg