Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

poopowiadajcie coś, wrzućcie fotki i poprawcie mi humor, bo ja dwa weekendowe dni od rana do wieczora miałem opiekę nad dzieciakami.

Fajna sprawa, ale ryb nie połowiłem, oj nie..... Tylko w myślach...planuję już przyszły weekend :mellow:

Slavobeer

Piękne rybki Panowie aż poprawiam mi się humor mam nadzieje że do przyszłego tygodnia pogoda drastyczni się nie zmieni :D Gratulecaje !!

No jak narazie rzeka daje ładnie połowić. Ja w czwartek pływałem po Odrze. Do godz 11 nieźle wiało i kompletny brak aktywnosci ryb. Dopiero ok 12 sie zaczeło jak poprawila sie pogoda. Temperatury sprawia że sumy bardzo aktywne. Dokładnie w tym samym miejscu co ostatnio trafiłem ta 120-ke skusił sie niewiele mniejszy braciszek. Kilka główek dalej na fishantera Mikado na 15g główce zameldowaly sie dwa szczupaczki. Jeden ok 60cm drugi ponad 70cm oraz ledwo wymiarowy sandaczyk.

Ciekawym przyłowem był boleń 60+ na seledynową gume na 30g główce :mellow:

Do tego sporo ładnych strzałow i kilka ryb spietych zaraz po zacieciu.

Piękne rybki Panowie aż poprawiam mi się humor mam nadzieje że do przyszłego tygodnia pogoda drastyczni się nie zmieni :D Gratulecaje !!

No jak narazie rzeka daje ładnie połowić. Ja w czwartek pływałem po Odrze. Do godz 11 nieźle wiało i kompletny brak aktywnosci ryb. Dopiero ok 12 sie zaczeło jak poprawila sie pogoda. Temperatury sprawia że sumy bardzo aktywne. Dokładnie w tym samym miejscu co ostatnio trafiłem ta 120-ke skusił sie niewiele mniejszy braciszek. Kilka główek dalej na fishantera Mikado na 15g główce zameldowaly sie dwa szczupaczki. Jeden ok 60cm drugi ponad 70cm oraz ledwo wymiarowy sandaczyk.

Ciekawym przyłowem był boleń 60+ na seledynową gume na 30g główce :mellow:

Do tego sporo ładnych strzałow i kilka ryb spietych zaraz po zacieciu.

Krzysiu nie podpalaj atmosfery bo zaraz na piechotę przejdę przez La Manche :mellow:

Slavobeer i Analityk gratulacja- co za ryby. A sandacz naprawdę sztuka,szczerze zazdroszczę:)

Mi udało się dziś przechytrzyć młodszego brata 51 cm co dla mnie jest i tak sporym sukcesem zwłaszcza, że cały czas to początki nauki sandaczowania. W związku z tym mam pytanie gdzie w okresie jesienno zimowym szukać tej ryby? Czy na głębszych basenach między główkami czy raczej w nie w rzece a np. Bajkał lub zimowisko barek. Pytam się ponieważ dzisiejszą zdobycz złapałem w rzece okolice Siechnic, gdzie jeździłem przez ostatnie 4 wyprawy i oprócz niewymiarowych sztuk to jedyny wymiarowy jakiego złapałem. Dołączam też zdjęcie bo teren bardzo ładny.

.

post-4192-1348914978,2291_thumb.jpg

Slavobeer i Analityk gratulacja- co za ryby. A sandacz naprawdę sztuka,szczerze zazdroszczę:)

Mi udało się dziś przechytrzyć młodszego brata 51 cm co dla mnie jest i tak sporym sukcesem zwłaszcza, że cały czas to początki nauki sandaczowania. W związku z tym mam pytanie gdzie w okresie jesienno zimowym szukać tej ryby? Czy na głębszych basenach między główkami czy raczej w nie w rzece a np. Bajkał lub zimowisko barek. Pytam się ponieważ dzisiejszą zdobycz złapałem w rzece okolice Siechnic, gdzie jeździłem przez ostatnie 4 wyprawy i oprócz niewymiarowych sztuk to jedyny wymiarowy jakiego złapałem. Dołączam też zdjęcie bo teren bardzo ładny.

.

Gratki za sandałka - dla mnie każdy jeden to również sukces - też dopiero raczkuję w łowieniu jeśiennych sandałków (i nie tylko w tym) - teoretycznie powinny grupować sie tam gdzie drobnica (lub w okolicy) - zwykle na w największych i najgłębszych klatkach ale z przynajmniej lekko kołujacą wodą - często na zakrętach - niestety takie miejsca są zwykle oblegane (raz że nie ma jak spokojnie połowić, dwa że presja i hałas ogranicza możliwość skutecznego połowienia) - z tego co ostatnio wypytuję ludzi i co nieco sami sprawdziliśmy to okazuje się że stoją również na wcale niegłębokich, krótkich główkach na prostych odcinkach (i tam nie ma tyle ludzi) - tak że z regułami to tak sobie średnio - trzeba wydeptać nieco brzegu aby jako takie zdanie sobie wyrobić.

Dziś złowiliśmy po jednym sandałku na głowę - jeden gruby sześćdziesiątak i jeden pięćdziesiatak.

Witajcie,

własnie wszedłem na info o Wrocku i chciałem o to samo spytać :lol:

Ja wczoraj wymiękłem jak zobaczyłem -6st.C i śnieg z lodem na aucie...

A potem było pięknie. +1-2 i nawet słońce wyjrzało. Trzeba było jechać na pasiaki albo sandacze próbować nad Oderką.

Ktoś był??

Baloo, a gdzie byliście? Tam gdzie mnie zabrałeś?

Może w ten weekend będę miał okazję tam połowić, bo jadę na urodziny do tej panny, którą widzieliśmy na plakacie koło ronda :D... a że mi się nie będzie chciało siedzieć i wysłuchiwać opowieści ze szkoły średniej to zwieje im na ryby :D.... pod warunkiem, że nie będzie trzaskających mrozów :D... i tak właściwie to się zastanawiem czy w ogóle takie łowienie w zaspach śnieznych będzie miało sens.

Mateusz: A co było nagrodą - twoja książka czy koszulka ratuj szczupaka i kiedy mogę zgłosić się po odbiór? :mellow:

hahah a nie masz jeszcze koszulki ratuj szczupaka?!?

jeśli nie to podaj rozmiar i umówimy się na odbiór.

Książki mi sie skończyły. Nawet nie wiem, czy mam jakąś dla siebie pamiątkową. trzeba pytać u wydawcy, jakby co...

Poza tym moglibyście nakręcić trochę rynek, bo ostatnio małe zainteresowanie tą pozycją... :unsure: :lol: