Szewiec Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Dzisiaj koło 12 na Maślicach jakieś 300m od nowego mostu Rędzińskiego. Bez rewelacji raz pogonił i raz siedział ale po chwili zszedł ;/ a jak u was po dzisiejszym słonecznym dniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Koledzy,poopowiadajcie coś, wrzućcie fotki i poprawcie mi humor, bo ja dwa weekendowe dni od rana do wieczora miałem opiekę nad dzieciakami. Fajna sprawa, ale ryb nie połowiłem, oj nie..... Tylko w myślach...planuję już przyszły weekend Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Piękne rybki Panowie aż poprawiam mi się humor mam nadzieje że do przyszłego tygodnia pogoda drastyczni się nie zmieni Gratulecaje !! No jak narazie rzeka daje ładnie połowić. Ja w czwartek pływałem po Odrze. Do godz 11 nieźle wiało i kompletny brak aktywnosci ryb. Dopiero ok 12 sie zaczeło jak poprawila sie pogoda. Temperatury sprawia że sumy bardzo aktywne. Dokładnie w tym samym miejscu co ostatnio trafiłem ta 120-ke skusił sie niewiele mniejszy braciszek. Kilka główek dalej na fishantera Mikado na 15g główce zameldowaly sie dwa szczupaczki. Jeden ok 60cm drugi ponad 70cm oraz ledwo wymiarowy sandaczyk. Ciekawym przyłowem był boleń 60+ na seledynową gume na 30g główce Do tego sporo ładnych strzałow i kilka ryb spietych zaraz po zacieciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Piękne rybki Panowie aż poprawiam mi się humor mam nadzieje że do przyszłego tygodnia pogoda drastyczni się nie zmieni Gratulecaje !! No jak narazie rzeka daje ładnie połowić. Ja w czwartek pływałem po Odrze. Do godz 11 nieźle wiało i kompletny brak aktywnosci ryb. Dopiero ok 12 sie zaczeło jak poprawila sie pogoda. Temperatury sprawia że sumy bardzo aktywne. Dokładnie w tym samym miejscu co ostatnio trafiłem ta 120-ke skusił sie niewiele mniejszy braciszek. Kilka główek dalej na fishantera Mikado na 15g główce zameldowaly sie dwa szczupaczki. Jeden ok 60cm drugi ponad 70cm oraz ledwo wymiarowy sandaczyk. Ciekawym przyłowem był boleń 60+ na seledynową gume na 30g główce Do tego sporo ładnych strzałow i kilka ryb spietych zaraz po zacieciu. Krzysiu nie podpalaj atmosfery bo zaraz na piechotę przejdę przez La Manche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Dawid dla podkręcenia we wtorek szczupek 70 i 3 sandałki 2 po 45 i jeden 70 do tego kilka brań zrypanych wpław płyń jak bedziesz odezwij sie to z krzyskiem pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Będę w piątek, sobote zaliczam z ojcem chyba na Turawie a w niedziele coś sie ogarnie a poniedziałek wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajo Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Slavobeer i Analityk gratulacja- co za ryby. A sandacz naprawdę sztuka,szczerze zazdroszczęMi udało się dziś przechytrzyć młodszego brata 51 cm co dla mnie jest i tak sporym sukcesem zwłaszcza, że cały czas to początki nauki sandaczowania. W związku z tym mam pytanie gdzie w okresie jesienno zimowym szukać tej ryby? Czy na głębszych basenach między główkami czy raczej w nie w rzece a np. Bajkał lub zimowisko barek. Pytam się ponieważ dzisiejszą zdobycz złapałem w rzece okolice Siechnic, gdzie jeździłem przez ostatnie 4 wyprawy i oprócz niewymiarowych sztuk to jedyny wymiarowy jakiego złapałem. Dołączam też zdjęcie bo teren bardzo ładny. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Andrzeju ładny ,, strzał ,, Ci wyszedł. Gratulacje. Pokazałbys sandacza w całosci...nacieszyc oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Fajna fotka no i oczywiście rybka piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Andrzeju ładny ,, strzał ,, Ci wyszedł. Gratulacje. Pokazałbys sandacza w całosci...nacieszyc oko Marcinie, tu jest w całej okazałości http://wobler.com.pl/4images/details.php?image_id=970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Slavobeer i Analityk gratulacja- co za ryby. A sandacz naprawdę sztuka,szczerze zazdroszczęMi udało się dziś przechytrzyć młodszego brata 51 cm co dla mnie jest i tak sporym sukcesem zwłaszcza, że cały czas to początki nauki sandaczowania. W związku z tym mam pytanie gdzie w okresie jesienno zimowym szukać tej ryby? Czy na głębszych basenach między główkami czy raczej w nie w rzece a np. Bajkał lub zimowisko barek. Pytam się ponieważ dzisiejszą zdobycz złapałem w rzece okolice Siechnic, gdzie jeździłem przez ostatnie 4 wyprawy i oprócz niewymiarowych sztuk to jedyny wymiarowy jakiego złapałem. Dołączam też zdjęcie bo teren bardzo ładny. . Gratki za sandałka - dla mnie każdy jeden to również sukces - też dopiero raczkuję w łowieniu jeśiennych sandałków (i nie tylko w tym) - teoretycznie powinny grupować sie tam gdzie drobnica (lub w okolicy) - zwykle na w największych i najgłębszych klatkach ale z przynajmniej lekko kołujacą wodą - często na zakrętach - niestety takie miejsca są zwykle oblegane (raz że nie ma jak spokojnie połowić, dwa że presja i hałas ogranicza możliwość skutecznego połowienia) - z tego co ostatnio wypytuję ludzi i co nieco sami sprawdziliśmy to okazuje się że stoją również na wcale niegłębokich, krótkich główkach na prostych odcinkach (i tam nie ma tyle ludzi) - tak że z regułami to tak sobie średnio - trzeba wydeptać nieco brzegu aby jako takie zdanie sobie wyrobić. Dziś złowiliśmy po jednym sandałku na głowę - jeden gruby sześćdziesiątak i jeden pięćdziesiatak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Czyżby wrocławianie już pochowali kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witajcie,własnie wszedłem na info o Wrocku i chciałem o to samo spytać Ja wczoraj wymiękłem jak zobaczyłem -6st.C i śnieg z lodem na aucie...A potem było pięknie. +1-2 i nawet słońce wyjrzało. Trzeba było jechać na pasiaki albo sandacze próbować nad Oderką. Ktoś był?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Myśmy byli w sobotę, ale bez szału... pogoda śliczna, pierwszy delikatny śnieżek... Same maluchy + jeden konkret, jak to Andrzej określił: - taki boleń, tylko na odwrót... kto zgadnie?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Aleś zagwozdkę zapodał Siedzę i kombinuję, ale chyba nic z tego.... Może mała podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 pewnie tołpyga, ja tez ostatnio wyjąłem od nas z oderki taką pod metr - potem wrzucę fotki do przyłowów. Zabawa przednia, tylko happyendu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Baloo, a gdzie byliście? Tam gdzie mnie zabrałeś?Może w ten weekend będę miał okazję tam połowić, bo jadę na urodziny do tej panny, którą widzieliśmy na plakacie koło ronda ... a że mi się nie będzie chciało siedzieć i wysłuchiwać opowieści ze szkoły średniej to zwieje im na ryby .... pod warunkiem, że nie będzie trzaskających mrozów ... i tak właściwie to się zastanawiem czy w ogóle takie łowienie w zaspach śnieznych będzie miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 tak to tołpyga. śmieszna rybka... Tomku - łowienie zawsze ma sens... jeśli tylko nie będzie -20 to warto łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Mateusz: A co było nagrodą - twoja książka czy koszulka ratuj szczupaka i kiedy mogę zgłosić się po odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Mateusz: A co było nagrodą - twoja książka czy koszulka ratuj szczupaka i kiedy mogę zgłosić się po odbiór? hahah a nie masz jeszcze koszulki ratuj szczupaka?!? jeśli nie to podaj rozmiar i umówimy się na odbiór. Książki mi sie skończyły. Nawet nie wiem, czy mam jakąś dla siebie pamiątkową. trzeba pytać u wydawcy, jakby co... Poza tym moglibyście nakręcić trochę rynek, bo ostatnio małe zainteresowanie tą pozycją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 a miały być bolki... <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 w sumie jak jej przestawić troszkę oczy w stronę grzbietu to...prawie bolasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Tak, tak Andrzej, przestawiasz tołpe do gory brzuchem i mamy bolaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Powiem Wam że te rzeczne tołpyśki są b.ładne i mają bardzo fajnie widoczna linię boczną2 lata temu miałem okazję złowić tołpygę na Zalewie Zegrzyńskim i nie była tak ładna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universumsandomierz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 rzeczywiście paskuda ale pewnie dała w kość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi