superuszy Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam Dziś że kasy na Kazimierza Wielkiego w pn są otwarte do 18. to się wybrałem po pracy aby opłacić składki na 2011. Przebijając się przez korki dotarłem do okienka gdzie siedzą 2 panie. Mówię że chciałem opłacić składki. Na co jedna z nich że nie opłacę bo nie ma znaczków będą 3 stycznia!! Od razu mi ciśnienie skoczyło i zaczynam jechać jak tak można , na co Panie tłumaczą mi spokojnie że minister coś pozmieniał i to nie wina pzw wrocław tylko ministra bedą dopiero 3 stycznia.Także jakby ktoś chciał zrobić opłaty to nie ma co jechać na razie, może lepiej zadzwonić najpierw i się upewnić czy jest po co..Zdjęcie nie najlepsze bo ustawienia aparatu były na dom i zdjęcie wyszło niebieskie żeby wyglądało jako tako to dało się tylko tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 No Michale super garb!! Na jakiej głębokości i o jakiej porze dnia? Mormycha czy blacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Gratulacje Michał!!! Piękny garbus !!!Napisz coś więcej jak to się robi?Ależ ja Wam wszystkim zazdroszczę wypadów na ryby w ten weekend.Ja niestety musiałem w domu za opiekunkę robić ... Powoli zaczynam myśleć o kropkowańcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 WitamOkoń wziął na blaszkę.Ja łowię tylko na blachy.Z dołka przy brzegu ok 2,5 m. A jak to się robi - znajdź czas to pokaże w praktyce .Do dna i podbijanie z nadgarstka(jakoś tak) i trzeba mieć szczęście żeby taki okoń chciał walnąć właśnie w naszą blaszkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Panowie Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku, żeby ten następny rok był jeszcze lepszy od poprzedniego;DPozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witajcie Panowie,jakie macie plany na początek nowego roku? Ja póki co kapituluję przed śniegiem i mrozem A po głowie już chodzą mi wiosenne kleniki... Ciekawe gdzie one teraz zimują???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja wiem, gdzie zimują... hahaha <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Mateusz,Ciebie to te kleniki wybitnie lubią. Jak juz nawet spod lodu je wyciągasz...Szczerze gratuluję A one waleczne są w te zimowe dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 oj dają radę... w takim małym otworku uciekają aż miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Z 40 staczkiem w Nowy Rok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Michał,przepiekny okoń !!!Gratulacje !!! To się stało na tym wypadzie, na który chciałeś mnie namówić? Chyba zaczynam żałować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Michał piękny Okoń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Brawo!!Piękny garb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Gratki, No to mamy lidera Nowego Roku a to znaczy, że trzeba podjąć próbę pobicia mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 No gratki Michał, tylko takich i większych w Nowym Roku życzę wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Z 40 staczkiem w Nowy Rok. . Możesz rozpocząć tym okoniem nowy wątek na forum Okonie 2011. Polecam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 a ktoś tu mi klenia na lodzie zazdrościł, a sam łowi kolejnego 40-taka z lodu. Piękne rybki i piękne wyniki, gratuluję i jeszcze większych sukcesó w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dzięki za gratki.Oby Nowy Rok obdarzał nas pięknymi rybami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Że tak powiem ;D u nas jeszcze takie ryby pływają?? ;DGratulacje oko to cieszy potwornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegli Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Gratuluję garbuska. Pozdrawiam też wszystkich Dolnoślązaków, studiowałem we Wrocławiu i mam do niego ogromny sentyment. W tym roku też pewnie zawitam kilka razy na odcinek pomiędzy Wrocławiem a Ścinawą, gdyż mój okręg zafundował mi dopłaty na Wartę, którą odwiedzałem do tej pory. Także zaczynam pilnie obserwować wątek i do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witamy nowego Kolegę.W wolnej chwili poopowiadaj jak to jest nad Wartą. Jesteś z Ostrowa to chyba w górnej części rzeki bywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Gratuluję garbuska. Pozdrawiam też wszystkich Dolnoślązaków, studiowałem we Wrocławiu i mam do niego ogromny sentyment. W tym roku też pewnie zawitam kilka razy na odcinek pomiędzy Wrocławiem a Ścinawą, gdyż mój okręg zafundował mi dopłaty na Wartę, którą odwiedzałem do tej pory. Także zaczynam pilnie obserwować wątek i do zobaczenia nad wodą To fajnie, że mam kolejnego forumowicza z okolicy. Jeszcze fajniej bedzie jeżeli obrócz obserwacji dasz coś od siebie aby poszerzać naszą wiedzę o tym co nad wodą słychać. Byłem na lodzie ale z wyjazdu na wyjazd spada średnia wielkość łowionych okonków - liczę na to że jak Superuszy się znowu pojawi na lodzie do przypłyną te wieksze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegli Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Cóż mam niewielkie doświadczenie (bo do wędkarstwa powróciłem w 2009), to zaledwie dwa sezony spinningowe. Nad Wartą byłem w ubiegłym sezonie ok 20-25 razy, głównie na odcinku pomiędzy Pogorzelicą a Nowym Miastem.Woda cały rok utrzymywała się dość wysoko, więc rozpoznanie ciekawych miejsc nie przychodziło mi łatwo. Nastawiałem się głównie na szczupaka i właściwie ok 75% wypraw przynosiło jakiś wynik. Niestety szczupaczki jakie łowiłem mieściły się w granicach ok. 35-60 cm.Raz byłem świadkiem połowu szczupłego ok 80.Najlepszy dzień, a właściwie wizyta przejazdem, jaki mi się trafił to było półtorej godzinki wędkowania w okolicach Nowego Miasta i aż 8 szczupłych wyciągniętych i trzy spięte. W okolicach Nowego Miasta zdarzały się też pstryki sandaczowe i jeden 50-tak mi się trafił. Jako przyłów trafiały się też okonki takie do 30 cm. Czasem można było usłyszeć chluśnięcia suma, gdzieś niedaleko. Jeżeli chodzi natomiast o bolka, to tu nie mam żadnego doświadczenia, więc się nie wypowiem. Tak w skrócie mogę podsumować ubiegły sezon nad Wartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zobaczymy co z lodem dalej bo pogoda taka wiosenna. Może i okoniom cieplej to nie chcą gryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi