Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś że kasy na Kazimierza Wielkiego w pn są otwarte do 18. to się wybrałem po pracy aby opłacić składki na 2011. Przebijając się przez korki dotarłem do okienka gdzie siedzą 2 panie. Mówię że chciałem opłacić składki. Na co jedna z nich że nie opłacę bo nie ma znaczków będą 3 stycznia!! Od razu mi ciśnienie skoczyło ;) i zaczynam jechać jak tak można , na co Panie tłumaczą mi spokojnie że minister coś pozmieniał i to nie wina pzw wrocław tylko ministra bedą dopiero 3 stycznia.

Także jakby ktoś chciał zrobić opłaty to nie ma co jechać na razie, może lepiej zadzwonić najpierw i się upewnić czy jest po co.

.

Zdjęcie nie najlepsze bo ustawienia aparatu były na dom i zdjęcie wyszło niebieskie ;) żeby wyglądało jako tako to dało się tylko tak.

post-2931-1348915018,6049_thumb.jpg

Gratulacje Michał!!! Piękny garbus !!!

Napisz coś więcej jak to się robi?

Ależ ja Wam wszystkim zazdroszczę wypadów na ryby w ten weekend.

Ja niestety musiałem w domu za opiekunkę robić ... :(

Powoli zaczynam myśleć o kropkowańcach :mellow:

Witam

Okoń wziął na blaszkę.Ja łowię tylko na blachy.Z dołka przy brzegu ok 2,5 m. A jak to się robi - znajdź czas to pokaże w praktyce ;) .Do dna i podbijanie z nadgarstka(jakoś tak) ;) i trzeba mieć szczęście żeby taki okoń chciał walnąć właśnie w naszą blaszkę :D

pozdrawiam

Gratuluję garbuska.

Pozdrawiam też wszystkich Dolnoślązaków, studiowałem we Wrocławiu i mam do niego ogromny sentyment.

W tym roku też pewnie zawitam kilka razy na odcinek pomiędzy Wrocławiem a Ścinawą, gdyż mój okręg zafundował mi dopłaty na Wartę, którą odwiedzałem do tej pory.

Także zaczynam pilnie obserwować wątek i do zobaczenia nad wodą :D

Gratuluję garbuska.

Pozdrawiam też wszystkich Dolnoślązaków, studiowałem we Wrocławiu i mam do niego ogromny sentyment.

W tym roku też pewnie zawitam kilka razy na odcinek pomiędzy Wrocławiem a Ścinawą, gdyż mój okręg zafundował mi dopłaty na Wartę, którą odwiedzałem do tej pory.

Także zaczynam pilnie obserwować wątek i do zobaczenia nad wodą :D

To fajnie, że mam kolejnego forumowicza z okolicy. Jeszcze fajniej bedzie jeżeli obrócz obserwacji dasz coś od siebie aby poszerzać naszą wiedzę o tym co nad wodą słychać.

Byłem na lodzie ale z wyjazdu na wyjazd spada średnia wielkość łowionych okonków - liczę na to że jak Superuszy się znowu pojawi na lodzie do przypłyną te wieksze,

Cóż mam niewielkie doświadczenie (bo do wędkarstwa powróciłem w 2009), to zaledwie dwa sezony spinningowe.

Nad Wartą byłem w ubiegłym sezonie ok 20-25 razy, głównie na odcinku pomiędzy Pogorzelicą a Nowym Miastem.

Woda cały rok utrzymywała się dość wysoko, więc rozpoznanie ciekawych miejsc nie przychodziło mi łatwo.

Nastawiałem się głównie na szczupaka i właściwie ok 75% wypraw przynosiło jakiś wynik. Niestety szczupaczki jakie łowiłem mieściły się w granicach ok. 35-60 cm.

Raz byłem świadkiem połowu szczupłego ok 80.

Najlepszy dzień, a właściwie wizyta przejazdem, jaki mi się trafił to było półtorej godzinki wędkowania w okolicach Nowego Miasta i aż 8 szczupłych wyciągniętych i trzy spięte.

W okolicach Nowego Miasta zdarzały się też pstryki sandaczowe i jeden 50-tak mi się trafił.

Jako przyłów trafiały się też okonki takie do 30 cm. Czasem można było usłyszeć chluśnięcia suma, gdzieś niedaleko.

Jeżeli chodzi natomiast o bolka, to tu nie mam żadnego doświadczenia, więc się nie wypowiem.

Tak w skrócie mogę podsumować ubiegły sezon nad Wartą.