drago75 Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Pójdę choćby żeby zobaczyć jak wygląda jazgaCZ. Ach te dziennikarzyny.... Swoją drogą pomysł genialny. Na jednej z wizualizacji szczupak (pokazywany przez bobasa) to taka około metrówka. Jak takiego dadzą to będzie fajnie. Oby tylko dzieciom rączek nie znakował . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ciekawe, czy mnie w śpiochach i z kijami wpuszczą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Na pewno trolling nie bedzie możliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Pierwszorzędny pomysł ;Dco do Jazgacza to miałem pare razy z nim do czynienia malutka a jaka silna ;D ja bym chciał zobaczyć rybe koze. Za małolata łowiliśmy ją wiaderkiem w rowie w okolicach Jarocina ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie nie ma żadnych jazgarzy, jazgaczy, jazgarków itd...To są najnormalniej w świecie dzikie sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Dzikie, skarłowaciałe sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 No w sumie jedno i drugie z rodziny okoniowatej ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Panowie nie ma żadnych jazgarzy, jazgaczy, jazgarków itd...To są najnormalniej w świecie dzikie sandacze a jak koguty zasysają , fajny pomysł z tym zoo . może coś nasondzie namierzę-weznę GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Danielu, Twoje kury na pewno!! No to wiemy już, gdzie kolejny wrocławski zlot zrobimy W razie słabych brań zawsze będzie można zrobić sobie zdjęcie z wielbłądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Danielu, Twoje kury na pewno!! No to wiemy już, gdzie kolejny wrocławski zlot zrobimy W razie słabych brań zawsze będzie można zrobić sobie zdjęcie z wielbłądem no to fakt,....albo z foką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 hehe z foczką przedewszystkim ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jeśli będą chcieli zaprezentować aktualny rybostan Odry wystarczy postawić 3 szklanki z wodą z rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 O! Podoba mi się, fajnie jakby jeszcze w tych wolierach trzymali kormorany, jakieś dwa albo trzy tysiące wtedy by ludziki by się dowiedziały jakiego spustoszenia może dokonać taka wataha. No i jeszcze zapomniałem o norkach amerykańskich, to byłaby gratka dla wszystkich ekooszołomów .Jak zbudują to na pewno pójdę zobaczyć ).Czy w ZOO sprzedają piwo?Można wtedy jakiś zlocik tam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Dla pełnego wrażenia muszą jeszcze wpuścić kilka tysięcy komarów by pokazać walory Odry coś w stylu kina 5D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 heh po za tym jeżeli woda będzie taka czysta jak w Odrze to rzeczywiście coś zobaczymy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 O piwo pytałem poważnie . Nie pamiętam, kiedy byłem w ZOO po raz ostatni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 sprzedają jakoś trzeba wytrzymać ten pobyt w zoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Niezłego klocka postawił. No właśnie tak chciałem zauważyć, że pięknie się zharatał A co do spotkania, ja bardzo chętnie pomogę w organizacji.Już myślę nad tym co tym razem uda mi się zasponsorować? Od razu uprzedzę pytania i prośby, samochodów terenowych dla wędkarzy nie uda mi się pozyskać Ewentualnie jazda próbna - to zawsze Pozdrówka Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Od razu uprzedzę pytania i prośby, samochodów terenowych dla wędkarzy nie uda mi się pozyskać Sławku za mniejsze też się nie obrazimy hehe ;D w następny weekend karta do opłat gdyż słyszałem za rogiem, że ma się ciepło robić ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Panowie, jak tam sytuacja pstrągowa w okolicy? Chciałbym jutro pomoczyc kija, jakieś podpowiedzi? Z góry dzięx... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Panowie, jak tam sytuacja pstrągowa w okolicy? Chciałbym jutro pomoczyc kija, jakieś podpowiedzi? Z góry dzięx...Przemek, nie żebym chciał Cię zdemotywować, ale.... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18263&am p;start=0& PozdroKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam. Koledzy jak tam sytuacja na Odrze w okolicach Brzeg-Scinawa-Głogow. Czy ktos juz łowił??? Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Sądząc z wyników głosowania na wędkarskie relacje to nasz zlocik wypadł w połowie tak atrakcyjnie jak wyjazd do Mongolii czy Szwecji – niezły wynik Ostatnio wstępnie weryfikowałem ceny za wędkowanie w górskich rzekach Włoch i Austrii – wychodzi około 16-25 € za dzień i max 5 ryb do zabrania dziennie – droga zabawa (nie wiem jakie mają opłaty na nizinnych rzekach – może ktoś wie?) . W sumie gdyby powiedzmy opłaty w 1/3ciej tak wysokie (mniej więcej w Polsce zarabiamy 1/3 tamtych pensji) wprowadzić na Odrze (7€ = 28 zł dziennie) i przeznaczać je na ochronę i zarybianie wód to mielibyśmy eldorado. Ciekawe swoją drogą ile kasy należałoby włożyć aby poprawnie zadbać o rybostan Odry? Albo innymi słowy czy składki płacimy za niskie? Czy PZW jest nieefektywne? Czy jedno i drugie? Czy może jest ok. tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witaj.Ile bys nie przeznaczył na zarybianie naszej ukochanej Odry to i tak nie bedzie adekwatne do tego co kłusole wybiorą z rzeki. Mało tego PZW niczym święte krowy odławiają sieciami zatoki połaczone z Odrą (u nas sa to zimowe ostoje ryb) z przeznaczeniem ryb do zarybiania innych zbiornikow w byłym województwie Legnickm. W ubiegłym roku odłowili tylko 8 ton leszcza tarlaka. A jak bys widział co było w sieciach to szok i jak myslisz czy ta ryba na ktora nie mieli zezwolenia na odłów wróciła z powrotem do rzeki??? Nie wspomne co sie działo z białorybem ktory nie posiadał wymiaru, został porzucony na brzegu na pastwe kormoranow i lisow ktore pasły sie niczym w pasniku. Człowieka szlag trafia jak widzi takie zachowanie pseudo gospodarza wody. <_< Najgorsze jes to ze oni czytaj Pzw robia to w imieniu prawa. Pisze o sytuacji jaka miała miejsce w ubiegłym roku w okolicach Głogowa. W tym roku pewnie sie powtorzy adekwatnie jak w latach poprzednich. Tyle ze ja bede juz przygotowany aby cały proceder udokumetować i oczywiscie powiadomic odpowiednie organa. Pozdrawiam Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Karolu jeśli Ci się uda udokumentować całą sytuację było by super ale pamiętaj że jb.pl jest ogólnopolską stroną i również działacze PZW są tu zalogowani warto byś usunoł post i ewentualnie ponownie napisał o tym po całej sytuacji bo tak Panowie mogą się przygotować i twój plan niewypali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi