Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

O! Podoba mi się, fajnie jakby jeszcze w tych wolierach trzymali kormorany, jakieś dwa albo trzy tysiące :D wtedy by ludziki by się dowiedziały jakiego spustoszenia może dokonać taka wataha. No i jeszcze zapomniałem o norkach amerykańskich, to byłaby gratka dla wszystkich ekooszołomów :D.

Jak zbudują to na pewno pójdę zobaczyć :D).

Czy w ZOO sprzedają piwo?

Można wtedy jakiś zlocik tam zrobić :D

Niezłego klocka postawił.

No właśnie tak chciałem zauważyć, że pięknie się zharatał :mellow:

A co do spotkania, ja bardzo chętnie pomogę w organizacji.

Już myślę nad tym co tym razem uda mi się zasponsorować?

Od razu uprzedzę pytania i prośby, samochodów terenowych dla wędkarzy nie uda mi się pozyskać :lol:

Ewentualnie jazda próbna - to zawsze :mellow:

Pozdrówka

Slavobeer

Panowie, jak tam sytuacja pstrągowa w okolicy? Chciałbym jutro pomoczyc kija, jakieś podpowiedzi? Z góry dzięx...

Przemek, nie żebym chciał Cię zdemotywować, ale.... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18263&am p;start=0&

Pozdro

Kamil

Sądząc z wyników głosowania na wędkarskie relacje to nasz zlocik wypadł w połowie tak atrakcyjnie jak wyjazd do Mongolii czy Szwecji – niezły wynik ;)

Ostatnio wstępnie weryfikowałem ceny za wędkowanie w górskich rzekach Włoch i Austrii – wychodzi około 16-25 € za dzień i max 5 ryb do zabrania dziennie – droga zabawa (nie wiem jakie mają opłaty na nizinnych rzekach – może ktoś wie?) .

W sumie gdyby powiedzmy opłaty w 1/3ciej tak wysokie (mniej więcej w Polsce zarabiamy 1/3 tamtych pensji) wprowadzić na Odrze (7€ = 28 zł dziennie) i przeznaczać je na ochronę i zarybianie wód to mielibyśmy eldorado. Ciekawe swoją drogą ile kasy należałoby włożyć aby poprawnie zadbać o rybostan Odry?

Albo innymi słowy czy składki płacimy za niskie? Czy PZW jest nieefektywne? Czy jedno i drugie? Czy może jest ok. tak jak jest?

Witaj.Ile bys nie przeznaczył na zarybianie naszej ukochanej Odry to i tak nie bedzie adekwatne do tego co kłusole wybiorą z rzeki. Mało tego PZW niczym święte krowy odławiają sieciami zatoki połaczone z Odrą (u nas sa to zimowe ostoje ryb) z przeznaczeniem ryb do zarybiania innych zbiornikow w byłym województwie Legnickm. W ubiegłym roku odłowili tylko 8 ton leszcza tarlaka. A jak bys widział co było w sieciach to szok i jak myslisz czy ta ryba na ktora nie mieli zezwolenia na odłów wróciła z powrotem do rzeki??? Nie wspomne co sie działo z białorybem ktory nie posiadał wymiaru, został porzucony na brzegu na pastwe kormoranow i lisow ktore pasły sie niczym w pasniku. :huh: Człowieka szlag trafia jak widzi takie zachowanie pseudo gospodarza wody. <_< Najgorsze jes to ze oni czytaj Pzw robia to w imieniu prawa. Pisze o sytuacji jaka miała miejsce w ubiegłym roku w okolicach Głogowa. W tym roku pewnie sie powtorzy adekwatnie jak w latach poprzednich. Tyle ze ja bede juz przygotowany aby cały proceder udokumetować i oczywiscie powiadomic odpowiednie organa. Pozdrawiam Karol. :angry:

Karolu jeśli Ci się uda udokumentować całą sytuację było by super ale pamiętaj że jb.pl jest ogólnopolską stroną i również działacze PZW są tu zalogowani warto byś usunoł post i ewentualnie ponownie napisał o tym po całej sytuacji bo tak Panowie mogą się przygotować i twój plan niewypali.

Pozdrawiam