Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ryby wchodzą już do kanału. Dzisiaj byłem na chwilę i widziałem, że spławikowcy już płoteczki przy mostach łowili.

Jak się woda jeszcze trochę podniesie i uspokoi to myślę, że będzie można łowić z powodzeniem na całym kanale.

Panowie,

To moja 2 wiosna na Odrze koło Wrocławia. W zeszłym 0 kleni, ale dajmy na to, że się uczyłem. I tu podziękowania dla wielu. Ale w tym roku to już 7 wycieczka na Kleniki i pudło. Byłem koło Mostu Zwierzynieckiego i w zatoczce koło akademików, dłuższe odcinki przy moście koło parku linowego. Czaję się, aż kręgosłup boli, żyła 16tka,łącznik maleńki, wobki kupne, ale wszelakie miedzy 1-5cm. I wolno, i wolniej, szybko i w nurcie i na wirkach. W warkoczach zawsze i z przytrzymaniem. Za główkami, pod krzakami, przed główkami, przy dnie i przy powierzchni. Obrotówki i twistery - choć te sporadycznie.

W zeszłym roku kleni też nie było (ale widziałem, że inni miewali), a ja chociaż okonki, a w tym mam równo 0 i to bez ryby na kiju!

W też macie taką katastrofę na Odrze?

Oleix. Piękne połowy, nawet z drobiazgu Okoniowego jest cud zabawa.

Mam tyko nadzieję, że się wgryzę trochę w świat Wrocławski i kiedyś podotykam trochę ryb ze starymi wyjadaczami.

A jeden podszkolił mnie w zeszłym roku bardzo. (Dzięki, ale imię mi wypadło.) Jeden dzień z kimś kto rozumie rzekę i stawowo-jeziorowy kolo nagle łapie i suszy zęby.

Fajny miałem w weekend telefon:

Dzwoni do mnie znajomy z którym znam się z nad wody.

- Byłem na rybach, spinning na okonie. Macham i nic i nagle puknięcie i... żona wchodzi.

- Jaka żona? - pytam, bo nie kumam.

- No moja żona. Cześć kochanie.

Zaciekawiony rybą kontynuuję temat.

- Pukniecie i... jaka ryba.

- No... świetna, piękna... Czerwone paznokcie... Spódnica do kolan, no może tuż przed tak 40 cm plus.

Leję się, że ledwo mogę mówić.

- Okoń czy kleń? - zgaduję wreszcie.

- Ta druga - odpowiada znajomy i dodaje ewidentnie flirtującym tonem.

- Muszę już kończyć zanim powiem, za dużo.

Zlocik:

Panowie mamy zrobiony w Corelu zeszłoroczny dyplom na zlocik. Potrzebuję do pomocy kogoś kto zrobi całkiem nowy dyplom na ten rok lub zmodyfikuje zeszłoroczny.

Czy ktoś zadeklaruje się?

Widzę że nie ma chętnych na zrobienie dyplomu.W takim razie mogę się tym zająć chodź nie potrafię nic czarować w PSie itp ale rozmawiałem z kolegą i da się zrobić :mellow:

Jeśli macie jakieś wizje to podeślijcie jakieś pomysły,fotki itp do mnie na mejla : mateuszokon89@gmail.com

Jacku podeślij mi zeszłoroczny dyplom :D

Pozdrawiam Mateusz Okoń

Ja przed wczoraj w końcu otworzyłem sezon :D

Niestety klenie takie małe, że jakby je razem złożyć to i tak forumowej normy by chyba nie osięgnęły... a może :D

Avid przeszedł chrzest bojowy i jestem prawie zadowolony. Prawie bo przy tak małych rybach to je przy zacięciu prawie wyrywalem z wody... przyzwyczaiłem się do zdecydowanie wolniejszych i bardziej miękkich kijów.

ad Analityk :D mi też przydałoby się takie szkolenie :D.

Może mały zlot jaziowo-szkoleniowy :D?

A ja dziś świadomie nastawiony na jaśki 2 sztuki wydłubałem z naszej Oderki :mellow:

Ponoć wczoraj gryzły o wiele lepiej, ale i tak jestem zadowolony.

Trafił się nawet krąp za płetwę :lol:

Mi jazie brały na malutkie Instinct-y w kolorze srebrno-niebieskim i złote, oklejane Erki.

Pogoda dopisała, może poza lodowatym wiatrem. Ale to słoneczko... :D