Kamil Z. Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Teoretycznie powinny Patrząc na poziom wody, jaki ostatnimi czasy był na powodziowym, nie dziwota, że ryba uciekła do Odry...A czy już wchodzą w kanały?? To trzeba już sprawdzić PozdroKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Ryby wchodzą już do kanału. Dzisiaj byłem na chwilę i widziałem, że spławikowcy już płoteczki przy mostach łowili.Jak się woda jeszcze trochę podniesie i uspokoi to myślę, że będzie można łowić z powodzeniem na całym kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Zlocik: Panowie mamy zrobiony w Corelu zeszłoroczny dyplom na zlocik. Potrzebuję do pomocy kogoś kto zrobi całkiem nowy dyplom na ten rok lub zmodyfikuje zeszłoroczny. Czy ktoś zadeklaruje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georgiou Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Panowie, To moja 2 wiosna na Odrze koło Wrocławia. W zeszłym 0 kleni, ale dajmy na to, że się uczyłem. I tu podziękowania dla wielu. Ale w tym roku to już 7 wycieczka na Kleniki i pudło. Byłem koło Mostu Zwierzynieckiego i w zatoczce koło akademików, dłuższe odcinki przy moście koło parku linowego. Czaję się, aż kręgosłup boli, żyła 16tka,łącznik maleńki, wobki kupne, ale wszelakie miedzy 1-5cm. I wolno, i wolniej, szybko i w nurcie i na wirkach. W warkoczach zawsze i z przytrzymaniem. Za główkami, pod krzakami, przed główkami, przy dnie i przy powierzchni. Obrotówki i twistery - choć te sporadycznie. W zeszłym roku kleni też nie było (ale widziałem, że inni miewali), a ja chociaż okonki, a w tym mam równo 0 i to bez ryby na kiju! W też macie taką katastrofę na Odrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Właśnie skończyłem obiadek i czytam co napisałeś. U mnie podobna katastrofa. W zeszłym roku już łowiłem, a w tym roku kiszka i się zastanawiam co robię źle bo ryby muszą być... tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 coś tam gryzie Dzisiejszy największy, jeden z kilku kleni, na swoją 3cm uklejke o drobnej akcji i jazik tez się zameldował. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 no marzec jest i jeszcze słabo gryzą. Jak nic nie beziecie łowić w kwietniu i maju, to pora się martwić. Póki co, to takie spacery nad wodą i czasem uda się coś wydłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ja dziś spacerek z wędką po ujściu Bystrzycy zrobiłem i nic tylko podchaczony 18 cm kiełb co najlepsze za ogon xd musze kupic trochę przynęt kleniowych jakie maści polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georgiou Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Dziś też byłem. Konto w tym roku 1.Aż wstyd się przyznać - Okonik z 15cm, w moim świętym miejscu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Szewiechttp://wobler.com.pl/model Instynct.Dostępne w Krokodylu lub na allegro... i Twoje problemy z łowieniem kleni czy jazi sie skończą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Dziękówka ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georgiou Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Oleix. Piękne połowy, nawet z drobiazgu Okoniowego jest cud zabawa.Mam tyko nadzieję, że się wgryzę trochę w świat Wrocławski i kiedyś podotykam trochę ryb ze starymi wyjadaczami. A jeden podszkolił mnie w zeszłym roku bardzo. (Dzięki, ale imię mi wypadło.) Jeden dzień z kimś kto rozumie rzekę i stawowo-jeziorowy kolo nagle łapie i suszy zęby. Fajny miałem w weekend telefon:Dzwoni do mnie znajomy z którym znam się z nad wody. - Byłem na rybach, spinning na okonie. Macham i nic i nagle puknięcie i... żona wchodzi. - Jaka żona? - pytam, bo nie kumam. - No moja żona. Cześć kochanie.Zaciekawiony rybą kontynuuję temat. - Pukniecie i... jaka ryba. - No... świetna, piękna... Czerwone paznokcie... Spódnica do kolan, no może tuż przed tak 40 cm plus.Leję się, że ledwo mogę mówić. - Okoń czy kleń? - zgaduję wreszcie. - Ta druga - odpowiada znajomy i dodaje ewidentnie flirtującym tonem. - Muszę już kończyć zanim powiem, za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Zlocik: Panowie mamy zrobiony w Corelu zeszłoroczny dyplom na zlocik. Potrzebuję do pomocy kogoś kto zrobi całkiem nowy dyplom na ten rok lub zmodyfikuje zeszłoroczny. Czy ktoś zadeklaruje się? Widzę że nie ma chętnych na zrobienie dyplomu.W takim razie mogę się tym zająć chodź nie potrafię nic czarować w PSie itp ale rozmawiałem z kolegą i da się zrobić Jeśli macie jakieś wizje to podeślijcie jakieś pomysły,fotki itp do mnie na mejla : mateuszokon89@gmail.com Jacku podeślij mi zeszłoroczny dyplom Pozdrawiam Mateusz Okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 o widzę że duch w narodzie jednak nie ginie - dzięki za deklarację - dypolmik podeślę i dorzucę parę fotek mogą się przydać, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dołączam do grona ogranych przez jazie - jak one to robią? są w wodzie spławiają sie a na nic nie chcą zagryźć Przydałby się jakiś kurs czy konkurs na lekcje z łowienia jazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja przed wczoraj w końcu otworzyłem sezon Niestety klenie takie małe, że jakby je razem złożyć to i tak forumowej normy by chyba nie osięgnęły... a może Avid przeszedł chrzest bojowy i jestem prawie zadowolony. Prawie bo przy tak małych rybach to je przy zacięciu prawie wyrywalem z wody... przyzwyczaiłem się do zdecydowanie wolniejszych i bardziej miękkich kijów.ad Analityk mi też przydałoby się takie szkolenie . Może mały zlot jaziowo-szkoleniowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czasu mało, udało się wyskoczyć nad wodę, to i ryby się znalazły, a konkretnie poczuły instynkt do Instincta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Fajny jasio . Mnie wichury odstraszyły skutecznie od sięgnięcia po kija. Tym bardziej gratki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A ja dziś świadomie nastawiony na jaśki 2 sztuki wydłubałem z naszej Oderki Ponoć wczoraj gryzły o wiele lepiej, ale i tak jestem zadowolony.Trafił się nawet krąp za płetwę Mi jazie brały na malutkie Instinct-y w kolorze srebrno-niebieskim i złote, oklejane Erki.Pogoda dopisała, może poza lodowatym wiatrem. Ale to słoneczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georgiou Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja znów 2 razy i cholerne nic, nawet branka!!!Kupuję te instynkty, bo Salmo i Rapala nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Oj brały jaśki, brały... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Brawo Panowie Widać Ci co wiatru się nie bali zadowleni wracali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Wichury ustały i zachęcony weekendowymi wynikami kolegów wybrałem się na rybki. I taki klonek się skusił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Michale piękny klenik Gratulacje!Jakieś okoliczności połowu? PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Brawo Michał !!!Widzę, że nie odpuszczasz klenikom.Tak trzymaj !!!46 cm miał? To już ładny klocek.Napisz coś więcej o tym połowie. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi