Waldek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Gratuluje Tomku klenia Ja byłem w niedzielę na opasce i niestety nic nie skubało. Sezon jednak otwarty, bo w poniedziałek udało się złowić dwa klonki. Jutro sprawdzimy co jeszcze kryje to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Dzisiaj zimowisko barek II. Brzeg od strony cypla. Popołudniowy spacer w poszukiwaniu grubego okonia:] Nie liczyłem na wiele jednak kompletny brak kontaktu z rybą, zero oznak żerowania mówią jedno... Ryba się chyba potopiła:) Pora chyba odpuścić barki i tutaj pytanie do was panowie. Czy można gdzieś we Wrocku pochodzić z Brombą za kleniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czyżby Wrocław nic nie łowił tylko nadal Świętowa?Pora zrzucić trochę poświątecznych kalorii i coś wydłubać z Oderki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dzisiaj czesałem widawe w świniarach. Totalne ZERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Panowie otwieram listę na IV wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2011 – most na rzece Odrze. 04.06.2011 – godz. 10:00, Cel: promocja C&R oraz integracja wędkarskiego środowiska, Wstępny plan spotkania (sugestie dot. planu mile widziane): 1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt 2. ZASADNICZO ZBIERAM SIĘ I POGADAMY o 10tej RANO, 3. przed/w międzyczasie/lub po zbieranie drzewa na ognisko,4. odprawa, 5. część edukacyjna (szukamy/zapraszamy Mistrza który nas czegoś nauczy),6. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30, 7. Ognisko: 17:00:21:00 w tym czasie m.in. rozdanie nagród i upominków a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku, 8. Super ambitni zostają na noc i ponownie wyprawiają się na rybki skoro świt Upominki sponsorują nam m.in. HUNTER oraz sklep wędkarski PIRANIA ul. Paprotna 7 (obok Marino). Wielkie dzięki dla sponsorów. Mile widziani kolejni mniejsi i więksi sponsorzy którzy dorzucą coś do kapelusza. Zapraszam do zapisywania się na listę. Aktualna lista:1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. kto jeszcze?8. ?9. ? Dla przypomnienia kilka kwestii organizacyjnych:1. zlot nie ma profesjonalnego organizatora, to raczej takie nieco większe spotkanie towarzyskie więc ważne jest abyśmy koleżeńsko i z zaangażowaniem podeszli do jego organizacji,2. proszę o punktualność przybycia i powrotu z wędkowania abyśmy sprawnie zlocik przeprowadzili,3. drewno na ognisko w lesie jest ale przy tej liczbie uczestników przydałoby się nieco sprzętu piknikowego, więc zachęcam do zabrania:a. metalowych długich widelcy do pieczenia kiełbasek (przygotowanych wcześniej widelcy drewnianych),b. wędkarskich krzesełek,c. składanych stolików,d. kiełbaski, piwko, chlebek, talerzyki itp. we własnym zakresie (oczywiście wszystkie śmieci po zlociku wracają do samochodów),e. jeżeli ktoś woli kiełbaskę z grilla zamiast z ogniska to proszę wziąć grill, 4. bez zdjęcia z rybą zlotu nie kończymy i łowimy do skutku, 5. co Waszym zdaniem warto jeszcze wziąć pod uwagę? – zorganizować/zmienić? W ramach wędkowania C&R przewidujemy rywalizację na złowienie największej ryby z poniższych gatunków (sum, sandacz, szczupak, boleń, kleń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. My nie jesteśmy do końca pewni terminu ale postaramy się być a jak już to zadzwonię Jacku do Ciebie wcześniej i powiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Już raz były chyba wstępne zapisy. Ja też się w takim razie ponownie piszę na listę... 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Teraz to nie są żadne wstępne zapisy tylko poważne deklaracje Żarty żartami ale ryby traktujemy poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachua w tą niedzielę jadę zająć miejscówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 a w tą niedzielę jadę zająć miejscówkę mo-chu zajmij jedną obok Ciebie dla mnie to Cię nauczę sandałować tak jak obiecałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witajcie To ja tez bede Do miłego zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Slavo pamiętam- już szykuję zapas beera za korepetycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 To chyba zrezygnuje z rozpoczęcia sezonu boleniowego w Lubiążu bo ciasno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Michał daj spokój z Lubiążem bo zawody będą tam 1go i będzie napewno ciasno :/ (zaglądnij na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Tym razem nie odpuszczę i się pojawię Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Hmmm,jeszcze wczoraj było tak...a dziś zima :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Hehe dobre.Najgorsze że lata nie było a już zima. Może by się ktoś pochwalił jakimiś osiągnięciami. Sezon się zaczął a tu cisza w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Ja też dziś rano na rybki uderzyłem i do 10 dało radę pobiegać.Potem deszcz i temperatura 2,5 st. mnie wygoniły. Na Kanale Powodziowym jeden Pan wędkarz stanął nieprzepisowo za blisko jazu i bolka za chwilę złowił, a raczej nie złowił tylko wyciągnął go jak szmatę na piach. Potem jeb jeb w łeb i po umyciu z piachu do reklamówki z Biedronki poszedł. Żebyście widzieli jaki ubrany był ten wędkarz? Profesjonalnie.... Takim to sposobem mam zj...ny wędkarski dzień.Sporo ludzi na Kanale się przewijało, być może jakieś zawody były? I dlatego ryby w łeb dostawały.... Pozdrowienia ze śniegowego Wrocławia Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Niestety termin 4 czerwca jest dla mnie nieosiągalny... Szkoda... dawno Remka i kilku innych kolegów nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 ,,W ramach wędkowania C&R przewidujemy rywalizację na złowienie największej ryby z poniższych gatunków (sum, sandacz, szczupak, boleń, kleń'' a Jaź i Okoń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Cześć.Właśnie odbyłem przesympatyczną rozmowę z Panem z nowo powstałej(?) pracowni we Wrocławiu - fishingrod.plPrzekazałem mu informację o zlocie, który ma się odbyć i, na co cicho liczę, uda mi się przybyć, o ile nic nie pokrzyżuje mi planów jak rok temu, żeby uścisnąć dłonie wrocławskiej, wędkarskiej braci.Jeżeli przybędzie rodbuilder to wstępnie (nic mi na razie nie obiecywał ) to będzie można pomacać co nieco z jego pracowni.Liczę na to, że się odezwie w tym temacie ... to tak mała prowokacja z mojej strony ).Pozdrawiam i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Niestety termin 4 czerwca jest dla mnie nieosiągalny... Szkoda... dawno Remka i kilku innych kolegów nie widziałem. To niedobrze Mateusz – liczyliśmy na jakąś kolejną wędkarską lekcję - sama Twoja obecność podnosi prestiż zlociku (nie mówiąc już o tym że jesteś tu głównym strażnikiem C&R) . Tak czy inaczej do zobaczenia nad wodą - choć dobrze się kryjesz i nie łatwo Ciebie wytropić – biedna klenie nie mają łatwego zadania Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Cześć.Właśnie odbyłem przesympatyczną rozmowę z Panem z nowo powstałej(?) pracowni we Wrocławiu - fishingrod.plPrzekazałem mu informację o zlocie, który ma się odbyć i, na co cicho liczę, uda mi się przybyć, o ile nic nie pokrzyżuje mi planów jak rok temu, żeby uścisnąć dłonie wrocławskiej, wędkarskiej braci.Jeżeli przybędzie rodbuilder to wstępnie (nic mi na razie nie obiecywał ) to będzie można pomacać co nieco z jego pracowni.Liczę na to, że się odezwie w tym temacie ... to tak mała prowokacja z mojej strony ).Pozdrawiam i połamania. o ile człowiek jest podatny na wpływ i C&R możemy mu zaszczepić to SUPER - niech przychodzi chętnie obejrzymy wędki - może dogadają sie ze sklepem PIRANIA (nasz sponsor) i przy okazji jakiś biznes zrobią (z korzyścią dla wędkarzy) Połamania P.S. jeżeli nie złowię ryby do zdjęcia przez ten weekend (poprzedni weekend przegapiłem wędkarsko) to zmieniam hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ja dziś zaliczyłem spacerek z węteczką ale bez rewelacji jeden spięty ;d a tak to nic nie chciało uderzyc ale szczupak bardzo ładnie buszował i pare razy udało się go widziec w pełnej okazałości bardzo pięknie wyskoczył z rybką w paszczy widok super ;Da jak tam wasze przeżycia po weekendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ja dziś zaliczyłem spacerek z węteczką ale bez rewelacji jeden spięty ;d a tak to nic nie chciało uderzyc ale szczupak bardzo ładnie buszował i pare razy udało się go widziec w pełnej okazałości bardzo pięknie wyskoczył z rybką w paszczy widok super ;Da jak tam wasze przeżycia po weekendzie? Szewiec zazdroszczę Ci - mi nie zdarzyło sie jeszcze widzieć jak szczupak pięknie wyskoczył z rybką w paszczy . Super musiało być. U mnie na razie regres formy - im bardziej mi się wydaję że już potrafię łowić tym gorsze mam wyniki . Bolki mnie olewają a klenie ledwo - ledwo coś skubną od czasu do czasu. Wczoraj na rzece choć bolki sie czasami pokazywały to skończyło się na jednym wyjściu i jednym spiętym (Kolega jednego wyjął). Na pocieszenie na zatoce udało się złowić szczupłego około 70tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi