Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie tylko ferox (jakkolwiek dziwnie by się ten pstrąg nie nazywał :D ).

Dawno temu, kiedy czechosłowackie sony były uznawane za Hi-end widziałem na jednej z glinianek jak szczupak wyleciał w powietrze i wypluł, bo pewnie połknąc nie mógł, leszcza. Szczupak nie wiem ile miał, ale leszcz coś koło 40-50cm. Jak to zobaczyłem to aż przysiadłem z wrażenia na ziemi... wędkarz po drugiej stronie stawu też.

Weekend zakończyłem taki bolkiem koło 55-60cm na niebieskiego Spirita 9. Łyknał wobka w warkoczu.

Panowie,

Tomek Gratki - ja też widziałem że wczoraj były głodne tylko że moje przynęty im nie smakowały

Jaki jest sposób Panowie na klenie które żerują w klatkach ale daleko od brzegu - na granicy nurtu i spokojnej wody?

W takich okolicznościach zawsze obrywam od nich po kościach.

Przy okazji zlocik tuż tuż:

1. Remek

2. Slavobeer

3. Analityk

4. MichałR

5. Superuszy

6. Piter,

7. Okoń

8. mikrobajt

9. AdamLca

10. drago75

11. mo-chu

12. stachu

13. karolkrause

14. Tornado,

15. ............czy ktoś jeszcze będzie?

Pozdro

1. Remek

2. Slavobeer

3. Analityk

4. MichałR

5. Superuszy

6. Piter,

7. Okoń

8. mikrobajt

9. AdamLca

10. drago75

11. mo-chu

12. stachu

13. karolkrause

14. Tornado,

15. Bass-74

16. Jack__Daniels - wstępna rezerwacja miejscówki :D bo... z przyczyn ode mnie niezależnych mogę się nie stawić. + Kolega jak mu się pozwolą ze szkoły urwać.

1. Remek

2. Slavobeer

3. Analityk

4. MichałR

5. Superuszy

6. Piter,

7. Okoń

8. mikrobajt

9. AdamLca

10. drago75

11. mo-chu

12. stachu

13. karolkrause

14. Tornado,

15. Bass-74

16. Jack__Daniels - wstępna rezerwacja miejscówki bo... z przyczyn ode mnie niezależnych mogę się nie stawić. + Kolega jak mu się pozwolą ze szkoły urwać.

17. Waldek - kolega Jack__Daniels'a :mellow: szkoły nie mam w ten dzień, więc na 99% jestem, podobnie jak Kolega wyżej

Witam wszystkich!

Chętnie przybylibyśmy na zlot z kolegą @cormoran oraz @Marek.L

Wprawdzie nad Odrą w Waszych okolicach łowimy rzadko, z powodu odległości ale chociaż raz w roku staramy się spędzić kilka dni w okolicach Chobieni - Ciechanowa.

Czy przyjezdni też są mile widziani? :D

Witam wszystkich!

Wprawdzie nad Odrą w Waszych okolicach łowimy rzadko, z powodu odległości ale chociaż raz w roku staramy się spędzić kilka dni w okolicach Chobieni - Ciechanowa.

Przyjezdnym przyznajemy specjalne prawa obowiązkowego podzielenia się z miejscowymi kiełbaską z grila i wędkarską opowieścią :D

Witam wszystkich!

Przyjezdnym przyznajemy specjalne prawa obowiązkowego podzielenia się z miejscowymi kiełbaską z grila i wędkarską opowieścią :D

Ok :D

W takim razie może zaoferuję 2 małe zestawiki kogutów za największego sandacza oraz szczupaka :D

Dopisuję nas do listy

1. Remek

2. Slavobeer

3. Analityk

4. MichałR

5. Superuszy

6. Piter,

7. Okoń

8. mikrobajt

9. AdamLca

10. drago75

11. mo-chu

12. stachu

13. karolkrause

14. Tornado,

15. Bass-74

16. Jack__Daniels

17.Waldek

18. tomczak

19. cormoran

20. Marek.L

21. Jarek

Okonki to odrzańscy pocieszyciele :D - dobrze że są - jak już nic to chociaż „okonek”. U mnie wczoraj nieco mniejszy próbował powetować brak brań grubych Bolków na RH12. Poza tym 3 bolki ale żaden nie wyrósł jeszcze ponad przeciętną długość.

Gratulacje dla Tomka za Dużą Rapkę i coraz lepsze zdjecia.

Generalnie takie od 2,5 do 5-6 cm w zaleznoći od wody, sa odcinki gdzie jest 0,5 m a sa po 2m

Przecięna klenia to 30-45 cm ale sam osobicie zlowiłem tam 55 cm i znam osoby które takie w przedziale 40-50 złowiły.

Pza tym jest masa jazi, boleni, okonia, no i brzany <_<

Pozdrawiam

Danek