Tomislawus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Łowicie powyżej czy poniżej, co z tym kanałem bocznym? Sorka że nie w temacie ale czy już ktoś był na bystrzycy w tym roku w okolicy A4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ja byłem tylko kilka razy tam i łowię poniżej jazu. Powyżej jest straszna płycizna. Ze słyszenia wiem że na tym kanale obok (żeglownym) trafiaja się małe szczupaczki i okonki. Nigdy tam nie łowiłem więc nie wiem jak tam jest.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Jutro mam szansę zawitać nad odrą koło 8-9 na cały dzień. Jako, że jestem z Kalisza jest to przejazd chwilowy tzn. dzienny bo ojciec musi coś załatwić w centrum Wrocka a następnie jedzie do Mieroszowa w góry i późnym popołudniem by przybył po mnie. Ktoś ma jakieś rady czy jakieś zezwolenie/rejestr muszę wziąść i gdzie można połapać tak żebym się nie zgubił a połowił xDA może ktoś by się wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Z tego co wiem, to nasz(kaliski) okręg ma podpisane porozumienie z Wrocławiem, więc chyba nie będzie potrzebne nic specjalnego. A co do miejsca łowienia, niech wypowiedzą się miejscowi - ale ja wyskoczyłbym przed Wrocław do Jelcza-Laskowic. Masz tam fajne starorzecze(łacha jelecka) i kawał rzeki do obejścia. pzdr i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Krótka relacja.... wczoraj od 17:30-19:30 kanał żeglugowy od mostu warszawskiego w górę do jazu. Efekt, 5 spotkanych spiningistów każdy bez kontaktu z rybą, wieczorkiem około wypad obok na kanał powodziowy z.... brombą... efekt jedna wyjście klenia w drugim rzucie niestety spudłował... czyżby zaczynał się okres bromby?? jak sądzicie panowie. Dzisiaj natomiast z kolega boseib poranny wypad za szczupakiem do nad jeden z wrocławskich kanałów. Widać, że jest tam dużo szczupaka. Efektem około 7 brań, 1 wyjęty +/- 45. Jeden chyba większy pozostawił kopyto bez ogona, parę uderzeń pod nogami. Wiec coś się dzieje. A jak u kolegów wędkarzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Okres połowów na przynęty powierzchniowe trwa już jakiś czas, złowiłem tak w tym sezonie kilkanaście kleni, a średnio na wypadzie jest kilkanaście wyjść. Ryby są jednak bardzo ostrożne, te duże najczęściej w ostatniej chwili rezygnują z ataku, lub nie zapinają się, mój największy powierzchniowiec w tym sezonie to 49cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tomasz bywasz na kanale żeglugowym poniżej Bartoszowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Nie łowię we Wrocławiu i okolicach miasta. Tak się trochę porobiło że te nasze okolice to 60-100km od miasta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachu13. karolkrause14. Tornado,15. Bass-7416. Jack__Daniels 17.Waldek18. tomczak 19. cormoran20. Marek.L21. Jarek22. Fido (beczkę piwa wezmę a wy kufle dla siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwro Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 spinning na kanale z siatką dał dwie brzany ok60cm(mi i ojcu) na żyłeczkę 15 miałem trochę zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 22. Fido (beczkę piwa wezmę a wy kufle dla siebie) Miło będzie poznać wędkarskiego specjalistę. Dzięki za piwną deklarację - ja o dołku na piwko nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Jacek nie jedziemy tam ładować browarków tylko łowić heh:P Ja też coś wstawię z weekendu :)3 bolki (62-70) w sobotę i 3 kleksy (48,49 i +- 53cm ale nie zdążyłem fotki zrobić bo zwiał jak go wypinałem w wodzie żeby podejść do statywu dlatego następne już po zrobieniu fotki odpływały dopiero)+ładny jazio 43cm (ale bateria padła hehe:) w niedzielę-same kłopoty ale kilka fotek jest. Największy z bolków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 gratulacje Mateusz! Ja ostatnio w Wilkowie 3 Bolki, największy poszedł niestety, pozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 A może będzie ktoś jechał na zlot z okolic Nowej Soli ?Albo będzie przejeżdzał przez Nową Sól ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam Panowie jak tam się mają rybki w naszych odrzańskich wodach? Bo po zdjęciach to coś cieniasto z niecierpliwością czekam na niedziele wkońcu coś podskocze pomoczyc kija ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Cieniasto (przynajmniej u mnie) - wczoraj byłem na opasce - cicho było jak makiem zasiał (woda mocno spadała) - bolków nie było, Potem na zatoce jeden mały szczupak i jeden spory okoń nieco poprawił mi nastrój, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Kicha, dziś pierwszy wieczór od dwóch tygodni nie jestem na rybach bo już mi sie nie chce. Żadnych efektów. Do wczoraj woda wyglądała jak martwa. Wczoraj przy zachodzie kilka uderzeń na drobnice ale brań zero. Idę na piwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 a ja nie mogę pisać co mi bierze bo mnie zbanują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ryba bierze i do Szwecji wcale jechać nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Czyżby ten krokodyl pochodził z Mietkowa?Bo wydaje mi się że nie z naszej przełowionej Oderki ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Nie wiem jak na Wrocławskiej, ale na Dolnej Odrze dużych szczupaków masa .Fajny pajk, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Sądząc po zarysach górek w tle to jednak najprawdopodobniej Mieczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Szczupak nie pochodzi oczywiście z Mietkowa. Dla zainteresowanych: na Mietkowie łowimy z łodzi od pierwszego czerwca! @patuOdnoszę wrażenie że na naszym odcinku, z roku na rok szczupaka jakby coraz więcej, trafiają się także duże sztuki ( o czym przekonał się również Jacek - @analityk, na naszej wspólnej wczesnojesiennej, zeszłorocznej wyprawie @patu dziękuję za gratulacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Koledzy detektywi do policealnego studium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Gratki Tomek K. Zapraszam na zlocik - chetnie posłuchał bym bliższy informacji o Twoich sukcesach. Jutro - jak zwykle pełen wiary zawalcze o grubego bolka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi