Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro mam szansę zawitać nad odrą koło 8-9 na cały dzień. Jako, że jestem z Kalisza jest to przejazd chwilowy tzn. dzienny bo ojciec musi coś załatwić w centrum Wrocka a następnie jedzie do Mieroszowa w góry i późnym popołudniem by przybył po mnie.

Ktoś ma jakieś rady czy jakieś zezwolenie/rejestr muszę wziąść i gdzie można połapać tak żebym się nie zgubił a połowił xD

A może ktoś by się wybrał?

Z tego co wiem, to nasz(kaliski) okręg ma podpisane porozumienie z Wrocławiem, więc chyba nie będzie potrzebne nic specjalnego.

A co do miejsca łowienia, niech wypowiedzą się miejscowi - ale ja wyskoczyłbym przed Wrocław do Jelcza-Laskowic. Masz tam fajne starorzecze(łacha jelecka) i kawał rzeki do obejścia.

pzdr i powodzenia!

Krótka relacja.... wczoraj od 17:30-19:30 kanał żeglugowy od mostu warszawskiego w górę do jazu. Efekt, 5 spotkanych spiningistów każdy bez kontaktu z rybą, wieczorkiem około wypad obok na kanał powodziowy z.... brombą... efekt jedna wyjście klenia w drugim rzucie niestety spudłował... czyżby zaczynał się okres bromby?? jak sądzicie panowie. Dzisiaj natomiast z kolega boseib poranny wypad za szczupakiem do nad jeden z wrocławskich kanałów. Widać, że jest tam dużo szczupaka. Efektem około 7 brań, 1 wyjęty +/- 45. Jeden chyba większy pozostawił kopyto bez ogona, parę uderzeń pod nogami. Wiec coś się dzieje. A jak u kolegów wędkarzy??

Okres połowów na przynęty powierzchniowe trwa już jakiś czas, złowiłem tak w tym sezonie kilkanaście kleni, a średnio na wypadzie jest kilkanaście wyjść. Ryby są jednak bardzo ostrożne, te duże najczęściej w ostatniej chwili rezygnują z ataku, lub nie zapinają się, mój największy powierzchniowiec w tym sezonie to 49cm.

Pozdrawiam

Jacek nie jedziemy tam ładować browarków tylko łowić heh:P

Ja też coś wstawię z weekendu :)3 bolki (62-70) w sobotę i 3 kleksy (48,49 i +- 53cm ale nie zdążyłem fotki zrobić bo zwiał jak go wypinałem w wodzie żeby podejść do statywu dlatego następne już po zrobieniu fotki odpływały dopiero)+ładny jazio 43cm (ale bateria padła hehe:) w niedzielę-same kłopoty ale kilka fotek jest.

Największy z bolków

.

post-3622-1348915522,2775_thumb.jpg

post-3622-1348915522,3974_thumb.jpg

Szczupak nie pochodzi oczywiście z Mietkowa. Dla zainteresowanych: na Mietkowie łowimy z łodzi od pierwszego czerwca!

@patu

Odnoszę wrażenie że na naszym odcinku, z roku na rok szczupaka jakby coraz więcej, trafiają się także duże sztuki ( o czym przekonał się również Jacek - @analityk, na naszej wspólnej wczesnojesiennej, zeszłorocznej wyprawie :D

@patu dziękuję za gratulacje i pozdrawiam.