Tomislawus Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Wróciłem znad widawy dwa brania ładnych kleni oczywiscie niezaciete, cieszy bo na swoje pierwsze własnoręcznie zrobione smużaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ekspresowa ta produkcja woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Pewnie że ekspresowa, a ile miałem robic, tylko że one na konkurs piękności sie nie wybierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Panowie, mam zamiar wpaść jakoś w październiku na Wasze odrzańskie rewiry - jako, że w tym roku mam składkę opłaconą w PZW Toruń(dotychczas PZW Kalisz i problemu nie było...) - da się u Was opłacić dniówkę przez internet? Jeśli nie - gdzie musiałbym się udać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam, Dzisiaj rybki nieco brały ale w letnim stylu (czyli tylko rano) a potem plaża. Zaliczyłem m.in. piękne branie łososio-bolka: pięknie, cały wyskoczył z wody atakując wobka – super widok Bardzo przybywa różnych pływadeł na naszym odcinku rzeki, a że dziś dwóch forumowiczów łowiących z pontonu lekko mnie wku…o napływając mi na moją miejscówką – po czym 50 metrów niżej odpalali silnik, popłynęli w górę (hałas, fala) i spłynęli na moja miejscówkę ponownie (pomimo, iż wcześniej zwracałem uwagę, że nie podoba mi się ich zachowanie) <_< czyli kultura na poziomie podłogi. Więc taki mały APEL ode mnie do tych co pływadeł używają i mają jeszcze odrobiną szacunku dla kolegów po kiju:1, Proszę szanować regulamin w którym stoi:a. „…Wędkarz …. zobowiązany jest do zachowania następujących minimalnych odstępów od innych wędkujących: a/ łowiąc z brzegu lub brodząc - 25 m, b/ łowiąc z łodzi - 50 m ….”b. „….Przy wyborze i zajmowaniu miejsca na łowisku pierwszeństwo ma ten wędkarz, który przybył na nie wcześniej. … c. „….Odstępy te mogą być zmniejszone tylko za zgodą wędkarza, który wcześniej zajął dane stanowisko. ….” Pozdro i do zobaczenia następnym razem (ale jeżeli nad wodą to wole z daleka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam. Mam do wszystkich pytanie. Kiedy będzie robiony Zlot Jerkbaitłowców Tako jak w 2010 roku w Lubiążu?Pozdrawiam i łamcie kije. Planujemy coś w rodzaju spotkania na podsumowanie sezonu bez dyplomów i nagród: chyba ze znajdzie się dobra dusza, która zajmie się tymi przygotowaniami w tym roku, Wstępny termin to 16.10 (może 23.10) - mi bardziej pewno pasowałby 23.10. Miejsce jeszcze do ustalenia. Czekam na propozycje. Wg mnie dobrze by uderzyć w dotychczas nieodwiedzane tereny np. poniżej Lubiąża: Domaszków, Tarchalice czy Ścinawa. Dobrze obadać sobie nowe tereny bo jak ukończą tamę w Grodzanowie to kawałek Odry pomiędzy Gradzanowem a Wałami bardzo sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaca Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Elektrownię w Grodzanowie nie tak szybko ukończą ,sądzę że jest to czas od dwóch do pięciu lat ,oby termin oddania przedłużył się w nieskonczoność .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszekr Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Rzekomo cytat Przypuszczalne podpisanie odbioru technicznego stopnia wodnego Malczyce, po rocznym okresie prób eksploatacyjnych określa się na 2016 rok. oby jak najpóźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaca Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Być może nigdy go nie uruchomią do użytku w naszym kraju jest to bardzo możliwe .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Heja Koledzy,w sobotę poprawiłem kolejny raz życiówkę klenia, tym razem z 50 cm (to ten Brombowy) na prawie 55 cm !!!Wagę tej ryby oceniam na jakieś 2-2,5 kg. Był strasznie gruby w karku i brzuchu.Ogromne klenisko złowiłem nad Widawą na woblerka Instinct 4 od Andrzeja Lipińskiego w takich naturalnych kolorach (jakby imitacja kiełbika, płotki). A tych kleni tam było, że hohoho Cała masa. Stada po kilka, kilkanaście sporych kleni. Piękny widok. A przy brzegach cała masa okonków. Jednego okonka, którego holowałem, złapał mi w pół szczupaczek.Dziwne uczucie, bo jak okonek tradycyjnie się szarpał na wobku, nagle opór bardzo wzrósł i przez moment myślałem, że wpłynął w zaczep, a tu nagle taki widok Zębaty wyszarpał mi tego okonka z kotwiczki i popłynął ze zdobyczą. Oby mu na zdrowie wyszło Na fotkach robionych podczas holu niestety ciężko ocenić wielkość rybki. Żebyście widzieli moją minę jak klenisko wypłynęło, zjadło wobka i zaczął płynąć już zacięty w moją stronę... !!!Adrenalina taka, że szok. Człowiek tylko się modli żeby czegoś nie spaprać Kolejny odcinek naszej pięknej Widawy odkrył przede mną swoje tajemnice. Wiem gdzie te kabany pływają, widziałem co najmniej kilkanaście kleni z przedziału 45-60 cm Takie małe amury !!!! Ale wystarczyło się wychylić zza krzaków żeby prysnęły pod drugi brzeg.W weekend jadę znów, Odra w tym roku mnie nie rozpieszcza (czekam na jesienne sandałki ), a Widawa co wypad mnie zaskakuje Pozdrawiam Was wszystkich Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Sławku gratulacje!!55cm to naprawdę ciężka locha Wrzuć jakiekolwiek migawki z tą rybą!! Brawo!! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 A proszę bardzo Kamilu,faktycznie ciężki był i okrutnie gruby.Niestety fotki ryby tylko w wodzie bo aparat się obraził i nie mam fotek z rybą na brzegu A przed wyjazdem zastanawiałem się czy wogóle brać aparat... Wypad nad Widawę był przypadkowy, bo zawoziłem mojego Tatę do jego Kolegi na 3 godzinki, a że rzeka niedaleko to zabrałem wędkę To się robi jakaś nieuleczalna choroba, że jak tylko mam perspektywę na jakieś łowienie - nie odpuszczam. Tydzień temu będąc nad jeziorem Powidzkim na szkoleniu, nie myślałem o niczym innym, tylko o tym żeby to szkolenie wreszcie się skończyło i żeby pójść nad wodę Jak uda mi się wrzucić filmik z holu (taki ok. 50 sekund) na YT to zapodam linka. I udało się Pozdrawiam Slavobeer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Gratki Sławek Gratki. Piękna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Gratulacje Sławek, szkoda, że nie masz fotki z rybką... na filmie masz głos jak robot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 nic tylko gratulowac! piekna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Z przyjemnością dołączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 analityk.....,,Okoń: Dzięki za info. dot Ścinawy, jak możesz to dodaj jakiś opis na forum a jak nie to się zdzwonimy a.e... ale...co tam u Ciebie ostatnio? wklej jakąś fotkę Jacku u mnie bolki bolki bolki a co innego?Jutro z rana idę za sandaczykiem ale nie wiem czy wytrzymam jak bolki będą hałasowały Raz byłem za wąsem ale nie udało się.Na dniach wstawię krótki opis Ścinawy.Wczoraj wróciliśmy z Michałem z całkiem innej bajki... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @Slavo gratulacje! @Okoń jak wyniki? Klimat fajny widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @Slavo gratulacje! @Okoń jak wyniki? Klimat fajny widzę Przyjechaliśmy o tydzień za późno :/ tydzień wcześniej tylko pechowiec nie łowił a teraz brak ryb w rzece,wogóle nie weszły.Nikt nie łowił-pojedyncze rybki do 60cm (kolega jedną zasiedziałą kalekę dziabnął) a tak lipa.Ale klimacik,piekna rzeka i zaje....a ekipa wystarczy.Jeszcze raz dzięki panowie za wypad.Do stycznia na keltach!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Okoń A jak Ty byś tego srebrniaka wyjął z tego sajgonu w wodzie???? Jakoś sobie tego nie wyobrażam... Ale miejsce cudne, zazdroszczę takiego wypadu. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Dzieki chłopaki za graty Widawa w tym roku wyjątkowo mnie rozpieszcza.Praktycznie nie łowiłem małych kleni, same takie 47, 45, 50 i teraz ten prawie 55 A są większe....To chyba kwestia uporu i konsekwentnego odmawiania sobie wyjazdów nad Odrę, która ma mnie w d...ie i odwiedzania coraz to nowszych odcinków Widawy, takich nad którymi jeszcze nie byłem. Kleni jest sporo, ale co ciekawe, niektóre fragmenty rzeki są całkowicie bezrybne, poza mikrokonkami.Zdarzają się szczupaki i to niemałe, ale jednak Widawa to dla mnie kleń !!Nie chwytam już za wszystkie dostępne na rynku woblery jak to robiłem 4, 3, 2 lata temu. W pudełku był pełny arsenał, który nie sprawdzał się nad Widawą. Łowiłem ryby tylko na chrabąszcze i zielone SIEK-i. Teraz skompletowałem sobie żelazny zestaw woblerków znanej nam wszystkim, wrocławskiej firmy (nie piszę bo i tak wiecie na co łowię, a zaraz będzie (nie od Was), że reklamę robię hihihi-uwielbiam takie insynuacje ) i z nimi chodzę. Jak się da to smużę, a jak nie to zakładam głębiej chodzące. Byłem ciekawy, jak biorą klenie jesienią, ale już wiem. W ubiegłym roku jesień to była dla mnie Odra, o Widawie zapomniałem, w tym roku chyba się na niej skupię Przez jakiś czas myślałem, że te największe klenie to tylko w Odrze można regularnie łowić, ale okazało się, że z Widawy też się da. A dla mnie duży kleń z Widawy to jest niesamowita radość, sukces podwójny bo ciężko wypracowany. Po kilku pierwszych dużych kleniach świadomie złowionych, nawet się poczułem niemal jak spec od tych ryb. Zacząłem to wszystko rozumieć... Radość ogromna, bo nikt mi w tym nie pomógł, do wszystkiego doszedłem sam.Jakoś te klenie z Odry nie cieszą mnie tak samo.... Też tak macie? Dość tych przemyśleń Napiszczie jak to u Was było. Pozdrawiam Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 OkońRzucałem w tym samym miejscu, bajka....Byliśmy w tym samym terminie, parę kilometrów wyżej w Niestkowie ( ekipa ze Świebodzic).Potwierdzam, byliśmy o tydzień za późno.Dzisiaj rano byłem na Odrze, poniżej mostu Milenijnego,bladziutko, parę drobnych okonków.Ale myślę, że już na dniach sandacz powinien się ruszyć Już czas ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Ja dzisiaj wybrałem się za wrocław w poszukiwaniu nowych miejsc na Widawie, wypad się udał kleń 50cm łyknął moje paskudztwo-lure bardzo głęboko. Mi tak samo jak koledze @Slavobeer Widawa wystarcza, ja uwielbiam po krzakach chodzić na niewielkich rzeczkach łowić. . Nawet filmik wziorem Slavo, musze taką kare sportową na czoło sobie załatwić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Gratulacje,dołączyłeś do szczęśliwców co mają na rozkłądzie 50-aka.Sukces podwójny bo na swojego wobka złapany. A czy poszedłeś w moje ślady i nie zrobiłeś sobie z nim zdjęcia? Zarąbisty ten Twój brzydal Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi