Tomislawus Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Nie miałem jak zrobić, wszystko telefonem robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 @Slavo u mnie w tym roku największy był z Odry - 51,5cm (nigdy tak dokładnie jeszcze ryby nie mierzyłem ) Jeśli idzie o Widawę, to nie znam się, nie umiem, denerwuje mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Ja jednak pójdę po bandzie i sprawię sobie wreszcie statyw Oby tylko rybki były chętne do współpracy przed kamerą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 @Slavo u mnie w tym roku największy był z Odry - 51,5cm (nigdy tak dokładnie jeszcze ryby nie mierzyłem ) Jeśli idzie o Widawę, to nie znam się, nie umiem, denerwuje mnie U mnie jest na odwrót: wiem, że kleniska tam są, więc jestem spokojny. Przynajmniej wiem, że moje szanse rosną i nie biczuję pustej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Okoń A jak Ty byś tego srebrniaka wyjął z tego sajgonu w wodzie???? Jakoś sobie tego nie wyobrażam... Ale miejsce cudne, zazdroszczę takiego wypadu. Slavo Sławku jakby usiadł porządny metrowy łoś to nawet na główke bym tam walnął.A tak na serio to miałem dosyć mocny sprzęt i rybkę bym podebrał parę metrów niżej.Najpierw trzeba ją skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Czy ktoś z kolegów orientuje się czy wodowskaz w Brzegu Dolnym/Wałach Śl.http://nowa.pogodynka.pl/polska/podest/zlewnia_gornej_odrypokazuje stan przed zaporą czy poniżej. Może ktoś zaobserwuje i da znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Poniżej zapory na Wałach (przy nadzorze wodnym ok. 500 m powyżej promu). Wachania poziomów są przeważnie przy robieniu fali dla barek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dzięki, tak zacząłem przypuszczać jak kolejny raz przy niskiej wodzie na wodowskazie, przyszło mi łowić w pełnej po brzegi Odrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dzisiaj byłem od 8:00 do 15:00, jedna rybka i kilka brań bryndza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 OkońRzucałem w tym samym miejscu, bajka....Byliśmy w tym samym terminie, parę kilometrów wyżej w Niestkowie ( ekipa ze Świebodzic).Potwierdzam, byliśmy o tydzień za późno.Dzisiaj rano byłem na Odrze, poniżej mostu Milenijnego,bladziutko, parę drobnych okonków.Ale myślę, że już na dniach sandacz powinien się ruszyć Już czas ..... Adas w tym miejscu raczej nie mogles rzucac chyba ze po drugiej stronie rzeki haha a to Pikna miejscowka haha wiem co mowie Mateusz bylo SUPER co???Pozdrawioam i do stycznia nad Słupia Pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 I po drugiej i w tym miejscu.Przeszliśmy z Pawłem mostem kolejowym ... A później spotkaliśmy się z Tobą pod sklepem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 aha czyli poszliscie od mostu w gore rzeki Hmmm tego sie nie spodzielwalem no tak pod sklepem Miodowe >) Bylo EXTRA!!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 aha czyli poszliscie od mostu w gore rzeki Hmmm tego sie nie spodzielwalem no tak pod sklepem Miodowe >) Bylo EXTRA!!!! Pozdro Sirval to wy ekipa od Piotrka (z tego miejsca miałem kropka +30 zamiast mega trotki)Oj miejscówka doobra jeszcze nie raz tam zawitam i mam nadzieję że znowu w takim towarzystwie Mnie długo nie trzeba namawiać na wypad-Piotrek coś wie o tym heh Może na rozpoczęcie uda nam się spotkać większą paczką.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Coś mi się wydaje, że łowicie aż tyle, że rece bolą i nie ma się kiedy pochwalić na forum... chyba, ze tak jak ja nic nie łowicie i wstyd się po prostu przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Nikt nie łowi? Taka cisza w temacie. Sami tajemniczy Don Pedrowie U mnie ostatnio Widawa od ujścia do poligonu dokładnie sprawdzana pod kątem szczupaka ale straszna lipa, jakby nie było ryby.Białorybu też mało, od lotniska w dół do mostów, rzeka zasypana piaskiem, mało roślinności. Może za kleniem by pochodzić, choć i klenia wcale nie widać. W poprzednie lata, w polaroidach ładne sztuki było widać a teraz nie widziałem nawet jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Tak sobie czytam o łowach na Odrze i Widawie i zastanawiam się jaki spining byłby dobry do łowienia na Odrze ? Może jakieś Wasze typy ? Czego używacie ? Zarówno jeżeli chodzi o wędki seryjne jak i budowane na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Tak sobie czytam o łowach na Odrze i Widawie i zastanawiam się jaki spining byłby dobry do łowienia na Odrze ? Może jakieś Wasze typy ? Czego używacie ? Zarówno jeżeli chodzi o wędki seryjne jak i budowane na zamówienie. Witaj nowy Kolego !!!Poczytaj forum, różne wątki o sprzęcie. To jest KOPALNIA informacji, jest tego cała masa !!! A w wolnej chwili dziel się, chwal tym co łowisz i gdzie się udajesz na rybki. Miłego korzystania z forum jb.pl Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Witaj Erin.Wybacz, ale nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie. To tak jakbyś pytał widać, że wielu z was jeździ na zakupy i do pracy co byście polecili na takie dojazdy? Jedni jeżdżą pociągiem inni rowerem a inni samochodem... milion mozliwości.Popatrz na wątki gdzie ktoś pytał o dobór kija, dodaj pytania pomocnicze i zapytaj jeszcze raz.Dla utrudnnienia odpowiem - Avid 2,9m do 18g - jakieś 60% mojego łowienia- Robinson Diaflex 2,45 do 32g - jakieś 5%- Robinson Diaflex 2,7 do 35g - jakieś 10%- Shimano Twin Power 3,36m Quiver - 1%- Daiwa Samuraj 3,35m do 60g - 1%- Fenix 2,13 do 18g - pozostałe procenty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Najpierw musisz się zdecydować jakie ryby chcesz łowić, gdzie te ryby chcesz łowić i na jakie przynęty będziesz je łowił.po takich informacjach na pewno będzie komuś łatwiej pomóc w doborze sprzętu, ale pamiętaj, że jedni łowią ciężej dany gatunek a inni bardziej lightowo, musisz jeszcze określić się czy będziesz używał pod dany gatunek żyłki czy plecinki - i tutaj spotkasz się również z olbrzymim rozrzutem technik i sposobów łowienia danego gatunku, najlepiej do wielu wniosków dojść samemu poprzez wiele godzin spedzonych nad rzeką i wychodzonych kilometrów...Domniemam, że jestes początkujący w tym temacie, więc polecam Ci na początek pozycję do poczytania - Wędkarstwo rzeczne - spinning Marka Szymańskiego - warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Dziękuję za odpowiedzi ! Miałem na myśli w sumie kij na Odrę na szczupaka, sandacza, bolenia, może klenia, i na pewno nie suma. Coś na wielkorzeczne łowy. Taki uniwersł Co do przynęt to nie wiem na jakie łowi się na Odrze w/w gatunki. Dlatego również dość ciężko jest mi opowiedzieć jakich przynęt mam używać. Liczyłem na to, że naprowadzi mnie na to właśnie wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 wydaje mi się, że takiego uniwersału nie ma i powinieneś mieć wędkę pod każdą rybę inną, niby przyjęło się, że taka wędka jak 2,7 5-25(35) to jest uniwersal, ale dla mnie to jest bzdura...ja moge Ci powiedzieć jak ja łowię, lubie lowic delikatnie i w 90 % bolenie, jak chces się czegoś dowiedzieć to pisz na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 ja moge Ci powiedzieć jak ja łowię, lubie lowic delikatnie i w 90 % bolenie, jak chces się czegoś dowiedzieć to pisz na prv Delikatny sprzęt? Jaki na bolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 do 18 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 chyba ze mocny, mo jak miełbym na takim nie kocnym kija bolenia holowac to serce by mi plakalo, wole szybko rybe na chamca na brzeg i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 nie przesadzaj, moje 18 gr to solidne wędzisko z dobrym zapasem mocy, żyłka 0,22, ryba się nie męczy i nei kaleczy jak na pletce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi