Tomislawus Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 czemu na pleciące ma się kaleczyc? zyłka 22? z taka to ja na okonie i klenie smigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 nie lubię jak bolek się szarpie na plecionce i nabija na kotwice przez sztywna pletke, moim zdaniem jest bardziej agresywny, czuje sztywną pletkę i walczy o wolność, na żyłce jest spokojniejszy, żyłka amortyzuje te szarpnięcia, wybacza błędy, na pletce jest wiele więcej spadów po ataku poniewaz bolki odbijają się od sztywnej linki, żyła się rozciąga, w dodatku przy plecioncebolek po agresywnym ataku bardzo często wygina nawet najlepsze kotwice, żyłka to jednak amoryzuje, wszystko przy delikatnie ustawionym hamulcuna okonie 0.22 to moim zdaniem za grubo, klenie łowię na 18 lub 20w dodatku dodam, że żyłka żyłce nie równa, wytrzymałośc u różnych producentow jest różna przy tej samej średnicy, oczywiście łowie oryginalnymi japońskimi żylkami jednej firmy, przy mojej czestotliwości łowienia 3-6 razy w tyg co miesiąć wymieniam żyłkę na nowąto chyba nie jest temat na ten wątek więc jak coś to na prvpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 dzisiejszy Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Myślę powoli o jakimś spotkanku na podsumowanie sezonu - np. 16.10. Czy są chętni do ogniska i wędkarskich opowieści? Panowie, Czy są chętni na spotkanie pod hasłem Podsumowanie Sezonu 2011? Proponuję spotkać się 16.10 - w miejscu które doprecyzujemy sobie kiedy okaże się kto jedzie. Możliwości jest wiele ale proponuję rozważyć trzy: Ścinawa, Głoska, Ratowice. Pozdro P.S. Dziś jeden kleń (34 cm) i 4 okonie (max 28) - liczyłem na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 To może Ścinawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Myślę powoli o jakimś spotkanku na podsumowanie sezonu - np. 16.10. Czy są chętni do ogniska i wędkarskich opowieści? Panowie, Czy są chętni na spotkanie pod hasłem Podsumowanie Sezonu 2011? Może bar jakis bo nad wodą to niebezpiecznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Podsumowanie Sezonu 20111. Fido - Głoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Czyli 1. Fido - Głoska2. Analityk - Głoska lub Ścinawa3. Superuszy - Głoska lub Ścinawa4. KarolKrause - Ścinawa, 5. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Ratowice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 7. Jack__Daniels + tato - obojetnie - chyba, że coś mi wypadnie i tego najbardziej się obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 jesli spotkanie w ten wekend to prosze mnie pisac na liste pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 16-tego czyli niedziela? mo-chu i Stachu na 99,99% pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Czyli 16tego – niedziela, godzinę - proponuję jak zwykle 10tą (chyba ze są inne propozycje?).Ja zamierzam i tak wcześniej przyjechać aby przed spotkaniem nieco już powędkować. Ścinawę wycinam bo okazało się, że w sobotę będą tam duże zawody i pokłują nam za bardzo ryby. Miło widzieć na liście starych znajomych 1. Fido - Głoska2. Analityk - Głoska 3. Superuszy - Głoska 4. KarolKrause – 5. Piter – Ratowice6-7 Jack__Daniels + tato8. Mo-chu9. Stachu10. kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 ja tradycyjnie najprawdopodobniej szkolę ale jeszcze potwierdzę w piątek, mam nadzieję, że jednak mi się uda tym razem z Wami spotkać nad wodą, jestem za Głoską,pozdroMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Raczej nie będziecie sami nad wodą w tych okolicach, zawody okręgowe http://www.pzw.org.pl/ks-wroclaw/wiadomosci/52609/60/komunik at____puchar_kola_rokita_16102011r__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ups... Dzięki za info - w takim razie proponuję tradycyjny już Lubiąż Podobo systematyczność i znajomość wody popłaca - i wyniki się poprawiają Druga wersja to wyczekanie do piątku/soboty i upewnienie sie że prom nie działa - wówczas można by zaryzykować Głoskę (panowie z zawodów przepłoszą nam wszystkie bolki z drugiwgo brzegu na ten nasz Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Wczoraj blisko 5h na Odrze za Zoo. Wynik: jeden sandaczyk +/- 50cm, ponadto jedno branie- coś większego wypieło się na początku holu. W czwartek to samo miejsce- na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Raczej nie będziecie sami nad wodą w tych okolicach, zawody okręgowe http://www.pzw.org.pl/ks-wroclaw/wiadomosci/52609/60/komunik at____puchar_kola_rokita_16102011r__ Właśnie chciałem Was Koledzy o tym poinformować , ale nie byłem pierwszy.Tradycyjnie już ostatnie zawody okręgowe będą w Brzegu. Jeśli faktycznie prom nie będzie pływał to umawiajcie się na Głoskę. Może okonie będą gryzły.... Ale pewniej będzie gdzieś nad Odrą i można by za sandaczem pobiegać Ja prawdopodobnie wybiorę się na te zawody. Ciekawy jestem co będzie...Szkoda tylko, że znów zawody na bitej rybce... Kłoci się to mocno z moim podejściem do tematu i chyba dlatego nie łowię na zawodach dużych ryb Bawcie się dobrze na spotkaniu !!! - jak dla mnie zakończenie sezonu jednak za wcześnie - mój drapieżnikowy sezon dopiero się zaczyna Pozdrawiam Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Slavobeer to nie jest zakończenie sezonu. Takie coś jak zakończenie sezonu nie istnieje . To jest najzwyklejsze spotkanie. Jednak jeśli będzie tak lało jak dzisiaj to będę z Wami, ale tylko duchem. Jestem zbyt wygodnicki . Mam też prośbę. Jak zdecydujecie się na miejsce to prosze o krótką charakterystyke bo nie wiem co ja mam ze sobą zabrać - kija na sandacza, bolenia, klenia, pałę na szczupaki... Slavobeer napisał, że na Głoskę to na okonie się trzeba nastawiać, co to za woda? To Odra czy jakiś kanał czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Jestem ciekawy co się stanie z tą rybą po zawodach.Zakopią?Zutylizują?No chyba nie zjedzą,przecież tego nie można nawed powąchać.Jak Rokita nie wytruje to wędkarze z Rokity wybiją.Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Nie wędkarze z Rokity tylko z Okręgu Wrocław - czytanie ze zrozumiem zalecam.Poza tym nie przesadzaj z tym truciem ryb przez Rokitę, wodę zanieczyszczają zrzucanymi ściekami, ale rybom to specjalnie nie przeszkadza w przeciwieństwie do smakoszy-mięsiarzy dzięki temu, że są mało konsumpcyjne to jeszcze coś w tej okolicy pływa.Co do zawodów okręgowych to wielka szkoda, że wciąż są na martwej rybie a podobno miało się to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Zle się wyraziłem chodziło mi o ''działaczy''PZW :blush:Jeżdżę na ryby do Brzegu Dolnego od około 10 lat średnio 5-6 razy w miesiącu (około 120 km w jedną stronę) dlatego leży mi na sercu zasobność tej wody i wkurza mnie takie bezsensowne zabijanie ryb.Trochę chęci ze strony ''działaczy'' i można by zrobić zawody na żywej rybie,no chyba,że tak im te ''pachnidła'' smakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 pepa smakuja im bo to darmocha. Kiedyś, kiedy ja jeździłem na zawody to się o leszcza, podczepionego za kapotę, te leśne dziadki z mojego koła, zwani działaczami o mało nie pozabijali. Moja prośba jest jak najbardziej aktualna. Jak padnie wybór łowiska to proszę o krótką charakterystykę, żebym wiedział jak mam się przyszykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 pepa smakuja im bo to darmocha. Kiedyś, kiedy ja jeździłem na zawody to się o leszcza, podczepionego za kapotę, te leśne dziadki z mojego koła, zwani działaczami o mało nie pozabijali. Moja prośba jest jak najbardziej aktualna. Jak padnie wybór łowiska to proszę o krótką charakterystykę, żebym wiedział jak mam się przyszykować. Głoska to miejsce dobre na spotkanie bo jest różnorodne. Znajdziesz tam opaskę gdzie w ciepłych porach są klenie i bolki (teraz nie wiem) oraz główki: to klasycznie bolki, klenie i sandacze (co pewno najbardziej Ciebie zainteresuje). Jest też starorzecze gdzie praktycznie każdy drapieżnik się pojawia ale raczej nie w super ilościach – okresowo jednak bywa tam jesienią wiele aktywnych okoni z tym, że jednego dnia będą brać w niemal każdym rzucie (od 10 cm do 30tu cm) a następnego dnia będą tylko pojedyncze brania (nie bardzo rozumiem czy znikają czy totalnie nie są wówczas aktywne). Podsumowując – jak rozumiem Twoje posty to nastaw się na sandałka – będzie realna szansa (o ile prom będzie zamknięty). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 a co do łowienia sandaczy ma prom???? Uciekają nim na drugi brzeg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi