Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj niecałe 3godzinki nad wodą i zgadzam się że szczupak rządzi, dzisiaj na malutkiego twistra przy okoniowaniu na kanale Odry uderzył mi 70tak szczupaczek, chwile później - co ciekawe mówiłem kuplowi że tydzień temu wzioł w tym miejscu mały sandacz, po minucie kolega wyjmuje 60cm sandaczyka... a mówią że we Wrocławiu ryby nie biorą...

Jeden jeszcze sandacz nam spadł, zanotowaliśmy kolo 7 brań.

Pierwszy lod na kanałach i od razu wyniki są!

Jest i na głębokiej i na płytkiej wodzie. Na płytkiej łowię woblerem, a na głębokiej perłową gumą. Tak czy siak brania są delikatne, choć zdecydowane. Dziś na perłową walnął mi bolek. 55cm ale cieszy ! :mellow: Szczupaków złowiłem 3 sztuki. Takie do 55cm. Byłem 2 godzinki B)

No dzień bajeczny :D , po południu tak cieplutko i bezwietrznie, stare kości na słoneczku wygrzałem po tych nocnych zawieruchach.

Pojechałem na stare śmieci poniżej Wrocka i pięknego sandasia wydłubałem z głębokiego dołu. Dał znać za dnia ale dopiero po zmroku zagryzł. Oprócz tego woda zupełnie martwa, ani śladu żerowania czegokolwiek.

Ja dziś dłubałem powyżej Wrocka (okolice Jelcza, poniżej) i nic nie wydłubałem... :wacko:

Kolejny wypad na zero.

Jak Wy to robicie, że coś łowicie???

Na ten rok zaplanowałem jeszcze wizytę nad rzeką w poszukiwaniu kleni. Może jeszcze za okonkami połażę, ale coś nikt nic nie mówi żeby gryzły. Coś im się porypało w tym roku? Grudzień już a one coś nie skubią...

Czy to ja coś bzdury gadam?

Slavo

A może byśmy jakieś wrocławskie zakończenie sezonu spinningowego zrobili? Może tu, na miejscu, albo w zasięgu MPK? Ma ktoś chęć?

W zasięgu MPK to ja proponuję okolice fosy. Tam można łatwo znaleźć dobrą miejscówkę na podsumowanie sezonu i złowić kufel albo dwa :D (np. czwartek wieczorem 29.12)

Dziś byłem świadkiem holu i złowienia sandacza w Odrze na Osobowicach. Wędkarz tak na oko z 7 krzyżykiem na karku. Łowił na martwą. Metrowej miarki nie starczyło do zmierzenia sandała. Jak na moje oko 102-103cm. Pierwszy raz w życiu widziałem coś takiego! :huh: Facet zastosował C&R, ale tylko dlatego, że jak stwierdził nie da rady dotargać jej do domu :lol: Miejsce połowu to okolice mostu Milenijnego.

Dziś byłem świadkiem holu i złowienia sandacza w Odrze na Osobowicach. Wędkarz tak na oko z 7 krzyżykiem na karku. Łowił na martwą. Metrowej miarki nie starczyło do zmierzenia sandała. Jak na moje oko 102-103cm. Pierwszy raz w życiu widziałem coś takiego! :huh: Facet zastosował C&R, ale tylko dlatego, że jak stwierdził nie da rady dotargać jej do domu :lol: Miejsce połowu to okolice mostu Milenijnego.

No pięknie :unsure: ;) Dzięki za motywujące info. Masz może fotkę?

A ja przeżyłem gorycz porażki.

Cały dzień za nim łaziłem, a może nawet cały sezon sandaczowy.. Było już późno, kilka minut przed zmrokiem, wędka już woblerowa, długa, troszkę miękka.., jeszcze kilka rzutów gumą przed nocnymi łowami. Metoda warszawska nie jest moja ulubioną.., no ale tym kijem. Branie nastąpiło w chwili gdy guma znajdowała się na samej górze, później mocne targnięcie, docinam, ale pewnie jak zwykle za słabo. Ryba nie ma zamiaru wyjechać pod powierzchnię, choć nie cyrtolę się z nią, ściągam ją z dużej odległości, jestem już w połowie dystansu, myślę sobie - trzeba ciebie zobaczyć, raz do góry i piękne wiry zwiastują ładną sztukę, drugi raz i ...

RYBA SPADA.

PS. No cóż takie jest wędkowanie, dzisiaj rano już mi przeszło :D