FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 No i calusieńki dzionek nad wodą, piękna pogoda na pożegnanie sezonu się trafiła. I nie spotkałem żadnego wędkarza a myślałem że w dzień stadami chodzą Łowienie w dzień ma też zalety, szczupak i okoń chętniej niż w nocy gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 FidoAngel - jakieś ładne rybki trafiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 No ładne i sporo tylko raczej małe A jeden szczupaczek brzydki był, taki blady, ale się mu nie dziwię bo na grzbiecie miał ślady po sandaczu, tak ze trzy/cztery centymetry jeden ząb od drugiego. Za chwilę znów idę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 No to ożyw trochę forum i wrzuć jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 O kurde, to my same zostali z Wrocka, nikt nic nie pisze!!! Ale kto ma pisać, jak nawet w taką piękna pogodę jak dziś, nikogo nad wodą nie widać. Jednego grunciarza widziałem ale on pewnie nie jerkbajtłowiec Zdjęć nie ma i nie będzie z dwóch powodów: po pierwsze primo nie mam aparatu nawet w komórce a po drugie primo ostatnio nic konkretnego nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 wczoraj okolice Millenijnego 0 powyzej wrocka tylko leszcze zazeraly gumy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dziś nad wodą piękne słoneczko, brania w południa 2 pistolety + spadka ładnego sandacza przy samiutkim juz brzegu, z gumy został tylko tułów, oceniam rybkę na 70+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Pomimo kiepskiej pogody nieźle połowiłem. W drugiej godzinie biczowania wody mojego wobka zagryzła niezła locha. Nie było nawet sensu wyjmować miarki. Szczupak około 30 cm i wszystko ! Prawie 5 godzin łowienia w okolicach Brzegu Dolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 A ja właśnie wróciłem, od rana trzy szczupaczki w tym jeden nawet niezły. Podbił na dwa, jak sandacz, z dna. Do tego jak świeciło słoneczko to coś, jakby boleń, ganiało ukleję. Dałem mu brokatowego twistera ale tylko ogon mu urwał. Ale się pogoda udała na koniec sezonu Może jutro też się trochę czasu znajdzie jak będzie słoneczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Panowie, Wędkarsko nie był zły ten 2011 rok - były rekordy ilościowe i jakościowe bywały takie dni kiedy woda żyła i oko cieszyły spławiające się często ryby i taką Odrę chcę pamiętać bywały dni kiedy ryb nie było wcale Niech 2012 będzie lepszy - połamania w Nowym Roku Życzę Wszystkim Forumowiczom. Do zobaczenia nad wodą w dobrych humorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Nieco nam się miejscówki pozmieniają http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,10919162,Wydadza_3_ mld__by_uratowac_nas_przed_wielka_powodzia.html#hpnews=wrocl aw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Każdy robi to co lubi lub to na czym może zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No to macie po łowisku.To samo zrobili w Opolu.Zlikwidowali wszystkie główki, wycieli wszystkie drzewa, poszerzyli koryto.Rzeka wygląda jak wielki rów melioracyjny, powoduje to że każda duża woda wypłukuje nie mające gdzie się schronić ryby. Po wezbraniu 2010 sztuką było złowić małego okonia, a sandacz to tylko wspomnienie. Zniknęło duże zimowisko, latem woda stoi i kwitnie jak w zbiorniku zaporowym. Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Miasto trzeba ratować przed powodzią ale szkoda że nie mają lepszych metod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Główek raczej nie zlikwidują, a z tego co rozumiem to mają pogłębić rzekę, co jest akurat dobrą wiadomością rozpatrując to w aspekcie występowania takich drapieżnych osobników jak sandacz, sum czy nawet szczupak. Bolki sobie też poradzą. Przy pogłębianiu muszą także jakoś zabezpieczyć brzeg więc może doczekamy się jakichś ciekawych opasek itp. Ja bym na te zmiany raczej patrzył pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ale co niby miało by się zmienić? Nie rozumiem....Wały wyższe będą? To co z tego? Koryto głębsze? Zajebiście uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Na Odrę to nie będzie miało większego znaczenia ale Widawa...Już w tym roku wyrównano koparką brzegi i wycięto wszystkie krzewy na brzegu. Nie wiem jak poniżej Szewc ale w górę od mostu aż do trasy warszawskiej rozpacz bierze. Nie wiem też jak sobie poradzą z taką ilością wody jaką chcą tą rzeką przerzucić. W czasie ostatniej dużej wody Krzyżanowice pływały i W Szymanowie też nie było ciekawie. A tak na marginesie to jak Widawa wam darzyła w tym roku? U mnie czarna rozpacz z moją ukochaną rzeką. Wcześniej pisałem ale do końca sezonu tylko gorzej było. Teraz po tym bagrowaniu to już całkiem nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Panowie co taka cisza na naszym wątku ?! Piękne okonie biorą na wrocławskich barkach z pod lodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobrze, że odkopałeś wątek bo już zaczynałem się martwić, że zaginął. Na okonie nie pojadę bo nie potrafię łowić na wędki krótsze niż 2m , ale będę Wam kibicował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Panowie co taka cisza na naszym wątku ?! Piękne okonie biorą na wrocławskich barkach z pod lodu! oj Booseib - wklej jakąś fotkę to może towarzystwo obudzi się do łowienia (marzec już blisko i odwilż idzie to na jazie się zbierzemy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Panowie, Mały, kilkudniowy spływ Odrą chciałbym ze znajomymi w maju zorganizować - czy ktoś Wie gdzie (od kogo) można na kilka dni wynająć jakieś pływadło (łódź, ponton) za sensowne pieniądze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam,Port w Urazie, mają łódki oraz silniki, tylko nie pamiętam jak było z ceną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Witam,Port w Urazie, mają łódki oraz silniki, tylko nie pamiętam jak było z ceną.Pozdrawiam Kiedyś dzwoniłem, z silnikiem chyba 150/200 zł za dzień, także niezłe jaja. Podobno można coś utargować, a cena taka, bo żeglarzy na tym koszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 łódka z silnikiem 240zł na dobę bez silnika 80 zł / 5 godzin 50 złmaja swoja strone internetowa uraz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Tajmien, dzięki za doprecyzowanie. W każdym razie - cena komiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi