Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

O kurde, to my same zostali z Wrocka, nikt nic nie pisze!!!

Ale kto ma pisać, jak nawet w taką piękna pogodę jak dziś, nikogo nad wodą nie widać. Jednego grunciarza widziałem ale on pewnie nie jerkbajtłowiec :D

Zdjęć nie ma i nie będzie z dwóch powodów: po pierwsze primo nie mam aparatu nawet w komórce a po drugie primo ostatnio nic konkretnego nie złowiłem.

Pomimo kiepskiej pogody nieźle połowiłem. W drugiej godzinie biczowania wody mojego wobka zagryzła niezła locha. Nie było nawet sensu wyjmować miarki. Szczupak około 30 cm i wszystko ! :mellow: Prawie 5 godzin łowienia w okolicach Brzegu Dolnego.

A ja właśnie wróciłem, od rana trzy szczupaczki w tym jeden nawet niezły. Podbił na dwa, jak sandacz, z dna. Do tego jak świeciło słoneczko to coś, jakby boleń, ganiało ukleję. Dałem mu brokatowego twistera ale tylko ogon mu urwał.

Ale się pogoda udała na koniec sezonu :D Może jutro też się trochę czasu znajdzie jak będzie słoneczko...

Panowie,

Wędkarsko nie był zły ten 2011 rok - były rekordy ilościowe i jakościowe :D

bywały takie dni kiedy woda żyła i oko cieszyły spławiające się często ryby i taką Odrę chcę pamiętać :D

bywały dni kiedy ryb nie było wcale :wacko:

Niech 2012 będzie lepszy - połamania w Nowym Roku Życzę Wszystkim Forumowiczom.

Do zobaczenia nad wodą w dobrych humorach :mellow:

No to macie po łowisku.

To samo zrobili w Opolu.

Zlikwidowali wszystkie główki, wycieli wszystkie drzewa, poszerzyli koryto.

Rzeka wygląda jak wielki rów melioracyjny, powoduje to że każda duża woda wypłukuje nie mające gdzie się schronić ryby. Po wezbraniu 2010 sztuką było złowić małego okonia, a sandacz to tylko wspomnienie. Zniknęło duże zimowisko, latem woda stoi i kwitnie jak w zbiorniku zaporowym. Tragedia.

Główek raczej nie zlikwidują, a z tego co rozumiem to mają pogłębić rzekę, co jest akurat dobrą wiadomością rozpatrując to w aspekcie występowania takich drapieżnych osobników jak sandacz, sum czy nawet szczupak. Bolki sobie też poradzą. Przy pogłębianiu muszą także jakoś zabezpieczyć brzeg więc może doczekamy się jakichś ciekawych opasek itp. Ja bym na te zmiany raczej patrzył pozytywnie.

Na Odrę to nie będzie miało większego znaczenia ale Widawa...

Już w tym roku wyrównano koparką brzegi i wycięto wszystkie krzewy na brzegu. Nie wiem jak poniżej Szewc ale w górę od mostu aż do trasy warszawskiej rozpacz bierze. Nie wiem też jak sobie poradzą z taką ilością wody jaką chcą tą rzeką przerzucić. W czasie ostatniej dużej wody Krzyżanowice pływały i W Szymanowie też nie było ciekawie.

A tak na marginesie to jak Widawa wam darzyła w tym roku? U mnie czarna rozpacz z moją ukochaną rzeką. Wcześniej pisałem ale do końca sezonu tylko gorzej było. Teraz po tym bagrowaniu to już całkiem nie wiem :( ...

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Port w Urazie, mają łódki oraz silniki, tylko nie pamiętam jak było z ceną.

Pozdrawiam

Kiedyś dzwoniłem, z silnikiem chyba 150/200 zł za dzień, także niezłe jaja. Podobno można coś utargować, a cena taka, bo żeglarzy na tym koszą.