Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki Danek :D

Pierwsze porządne zdjęcia w naszym wątku w tym roku - podwójne gratki ;) ;) Tak trzymaj.

(aby wszystkim ryby brały jak Dankowi) - Przy okazji przypomnienie - w najbliższy czwartek mamy spotkanie pod hasłem tytułem „Co można zrobić lokalnie aby pozytywnie przyczynić się do rybostanu naszych łowisk?”.

Termin: Czwartek 19.04.2012, godz. 16:45-18:45

Miejsce: ul. Piłsudskiego 95, Wrocław, I Piętro, Siedziba Centrum Wspierania Przedsiębiorczości (Uwaga: kamienica jest w remoncie, wejście przez ponurą bramę ale na I piętrze jest czysto i przyjemnie)

1. zdarzało mi się już kilka razy puścić rybę z woblerem ale zwykle było to mój błąd lub sprzęt zawodził

- wczoraj po raz pierwszy rybka zagryzła - zrobiła jeden młynek przy brzegu - druki w pewnym oddaleniu od brzegu (jeszcze myślałem że kontroluję sytuację) a potem już śmiało wyciągnęła 120 m żyłki i urwała zestaw :wacko: Spore emocje ale szkoda - pewno dużo za duży bolek jak na 0,18 mm przeznaczone dla jazia czy klenia.

2. Szukam chętnych na wyjazd na Boren do Szwecji w terminie 24.05. do 02.06 - czy może ktoś się pisze?

A dzisiaj Dobra, żadna tam dobra, pusto jak wszędzie.

Jeszcze dwa odcinki do sprawdzenia ale zapach proszku do prania wieczorową porą nie wróży tej przepięknej, bystrej, piętnaście chyba lat temu zarybianej pstrągiem przez koło z Polaru rzeczce, nic nomen omen, dobrego :(

@analityk, 120metrów osiemnastki i nie mogłeś zatrzymać, szkoda, duży to bolek musiał być, szkoda, szkoda że go na fotce nie widzimy...

A dzisiaj Dobra, żadna tam dobra, pusto jak wszędzie.

Jeszcze dwa odcinki do sprawdzenia ale zapach proszku do prania wieczorową porą nie wróży tej przepięknej, bystrej, piętnaście chyba lat temu zarybianej pstrągiem przez koło z Polaru rzeczce, nic nomen omen, dobrego :(

Na Dobrej poniżej Whirpoola/Polaru raczej oprócz zapachu mydła nic nie złapiesz.

Planuję osobiście wybrać się troszkę wyżej Dobrej na obiecującą miejscówkę gdzie Dobra meandruje w lesie.

Forecast u nas teraz takie zamiłowanie do takich brań i odjazdów mają bolki :D dzisiaj słyszałem o 2 niedzielnych bolkach z którymi gość walczył 2 godziny obydwa powyzej 80 cm :D tyle ze zyłka 0,14 zeby nie było głupich docinek to nie ja holowałem(bo pewnie trwało by to wiele krócej :lol: )

Na Dobrej poniżej Whirpoola/Polaru raczej oprócz zapachu mydła nic nie złapiesz.

Planuję osobiście wybrać się troszkę wyżej Dobrej na obiecującą miejscówkę gdzie Dobra meandruje w lesie.

A to dobrze, że mi podpowiedziałeś bo dzisiaj doszedłem tą rzeczką do Widawy i postanowiłem kreskę położyć.

A na Widawie, ok 20-tej tam doszedłem, piana jak by ktoś szamponu dolewał gdzieś wyżej. No jakim cudem ma być ryba jak taka chemia w wodzie?

Moje podejrzenia padają na oczyszczalnię ścieków w Whirlpoorze.

Z 15 lat temu kumpla stary tam pracował i mówił że po nocach walili w rzekę bezpośrednio.Teraz myślę że mimo przebudowy nadal coś leją.

W mojej okolicy (Pawłowice-Zakrzów) Dobra robi za śmietnik nastoletnich biesiadników.

Jedynie co mnie pocieszyło tej wiosny to to że widziałem chmarę narybku w rowie melioracyjnym wpadającym do rzeki :D ,więc jest nikła szansa ze jakieś życie tam jest :D

Kapitalnie by było jakby ktoś jakiś filmik nakręcił na spotkaniu , bo opisać wszystko będzie niezmiernie trudno .

A zapał do ratowania naszych wód jest niestety musimy go miarkować miedzy pracę obowiązki rodzinne i oczywiście rybki też :mellow: .