analityk Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Piszesz o sielskiej dolinie a ja pytam o sielską wodę pomiędzy Lubszą a Dobrzyniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Jak się nie mylę to jeszcze niedawno były tam stawy rybne jutro zobaczę dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek84 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Sorki analityk podobna nazwa i mi się skojarzyło,bo byłem nie dawno nad Widawą niedaleko sielskiej zagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Wczoraj swoje podwoje dla szerszego grona wędkarzy otworzyli właściciele łowiska Sielska Woda usytuowanego między wsiami Lubsza a Dobrzyń ..Z tego co zauważyłem byłem tam dziś jedynym spinningistą a warunki są linia brzegowa w przybliżeniu mierzy 2 km choć nie wszędzie jest możliwość wygodnego łowienia , co do rybek to nie trafiłem dziś na idealne warunki potwornie silny wiatr nie tylko ze chwilami uniemożliwiał zarzucenie to jeszcze zmącił dość płytki zbiornik o gliniano/piaskowym dnie wiało tak mocno ze rosnąca tuż za płotem brzoza z hukiem pękła i powaliła się na ogrodzenie , niecałe cztery godziny zajęło dość dokładne obłowienie całego zbiornika w tym czasie miałem dwa brania , pierwsza ryba po paru sekundach odpięła się z kotwicy bez zadziorów drugą był szczupak 60+ nawet dość waleczny jak na rybę z łowiska komercyjnego i to tyle z moich doświadczeń . Z rozmowy z właścicielem dowiedziałem się ze w dniu wczorajszym łowisko opuściły cztery szczupaki w tym jeden ponad 7kg a są i większe jego rekord 114cm lecz niestety od przyszłego roku nie planuje już zarybiać szczupakiem . Ja na pewno jeszcze odwiedzę Sielską Wodę mam pewien niedosyt bo przez wiele lat szczupaki były dla mnie rybą nr.1 i metrowca złapać muszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Jeszcze dwie fotki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Byłem dzisiaj trochę porzucać na plemniki na barkach, z początku wiatr dokuczał i nic się nie działo, miłym akcentem była kontrol ale najmilszym prócz kilku drobnych okoni stał się okoń gigant, zarazem moja życiówka 40tak ! Jutro postaram się o fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Gratulacje sąsiad. Zareklamowałeś mi łowisko przed 1 maja. We wtorek będzie tam komplet.... ludzi:]:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Sorki , Jacek prosił o jakieś info , pomyślałem , wykonałem , nie miałem zamiaru nic reklamować nie jest to w żaden sposób w moim interesie .ps. Reklamą było by dopisanie ze łowiłem tylko na własnoręcznie wykonane przynęty świetnie sprawdzające się nawet w najgorszych warunkach i to już jest w jakiś sposób w mym interesie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Byłem rano nad Odrą za Janówkiem, koszmar ...... woda podwyższona, brązowo - bura i pełna płynącego świństwa. Ciekaw jestem skąd to się wzięło, nie zauważyłem żadnej ulewy , a co do ryb, to jedno branie szczupaka na spokojniejszej wodzie, niestety po 3 sekundach sobie odpłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ja również o rana biczowałem dzisiaj odre. Na pierwszy strzał poszła odra w okolicach wyspy opatowickiej. W drugim rzucie na brombe uderzył kleks 44cm. Pierwszy kleń na brombe, branie wyjątkowo efektowne. Nastepnie udałem sie kanal powodziowy i tam udalo mi się zlowić jednego bolenia 55cm i jeden spadł po pięknym odjeździe. Jutro powtórka. Zbieram ekipe na całodniowy wyjazd na odrę poniżej brzegu w poszukiwaniu grubej rapy. Chętni pisac na priv. Jade z wrocka i zabieram ze sobą grilla. Zdjęcie klenia. Byłem sam i miałem tylko komórke wiec jakość kiepska. imageshack.us/photo/my-images/339/20120501005.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Sorki , Jacek prosił o jakieś info , pomyślałem , wykonałem , nie miałem zamiaru nic reklamować nie jest to w żaden sposób w moim interesie .ps. Reklamą było by dopisanie ze łowiłem tylko na własnoręcznie wykonane przynęty świetnie sprawdzające się nawet w najgorszych warunkach i to już jest w jakiś sposób w mym interesie . Dzięki za info.U mnie dziś dwa bolki (max 67 cm) na wobka hand made + jaź i kleń na wobki forumowego kolegi Oleix. Byłem dwukrotnie kontrolowany raz z brzegu raz z łodzi - nieco przepłoszyli mi miejscówkę ale ok niech kontrolują jak najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Coś wrocek słabo łowi... Żadnych zgłoszeń ryb w dedykowanych tematach!? Czyżby faktycznie jakaś klątwa na nasze wody padła? A może na wędkarzy? Ja cały dzień na Baryczy i do zera. Aż mi się nie chce wierzyć że to prawda Edit: Klonka wyciągłem, se przypomniałem, ale taki był, że zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Fido chyba słabo śledzisz forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wiem, wiem, widziałem, gratki za bolka ale chyba nie w naszych okolicach złapany. A tu w okolicach? Tarliskowe brzany też pomijam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wszystkie bolki jakie połapałem to w naszych okolicach, powyżej i poniżej Wrocławia, brzany stoją tam gdzie mają stac i słyszałem o sporej grupie fanów tej ryby, ja jak się tam wybiorę to w poszukiwaniu innego gatunku Rybki są i sporo osób łowi, więc nie ma co panikowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Wszystkie bolki jakie połapałem to w naszych okolicach, powyżej i poniżej Wrocławia, brzany stoją tam gdzie mają stac i słyszałem o sporej grupie fanów tej ryby, ja jak się tam wybiorę to w poszukiwaniu innego gatunku Rybki są i sporo osób łowi, więc nie ma co panikowac Ziom7 - Serdecznie Gratuluję 80tki. Jeżeli dobrze zrozumiałem twój post to ryba stała w warkoczu tuż poniżej szczytu główki - czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Dzięki, ryba miała ponad 80cm , uderzyła na spokojnej, głebokiej wodzie, za głowką po str. zapływowej, gdzie stała to nie wiem, ale rzut był w koryto z podstawy głowki. Mogła go prowadzic stamtąd, mogła stać w warkoczu lub na głebokiej wodzie - tego nie wiem dokłądnie, uderzenie było na spokojnej za warkoczem Gratuluję rybekpozdrawiamziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Ziom pięknie rapki kosi i Wrocław nam reprezentuje w wątkach rybnych. Tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 akurat Tomek Twoje, chyba robia większe wrażenie Późną jesienią już nie wielu łowiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 W niedziele odbyły się zawody okręgowe w chobieni organizowane na żywej rybie. Wędkarze wykonywali sobie pomiary ryb wszystko na zasadach fer play. Taka formuła ma się wpisać na stałe wiec tylko się cieszyć. wyniki http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1562/wiadomosci/6122 4/pliki/puchar_dyrektora_biura_zo.pdf Ogólnie wyniki słabe i nie wiem kto rozpuszczał plotki, że wysyp bolenia w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkk Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Mój pierwszy post no i pierwsze spotkanie z boleniem . Niestety zahaczony za grzbiet (spóźnione zacięcie?). Nie ma czym się chwalić , za to pochwale się ,że znalazłem bardzo fajną miejscówkę bo widać było ,że nie jeden tam taki siedzi ehh.. niedosyt.. mam nadzieje ,że następne zdjęcie będzie już z boleniem zahaczonym normalnie. Zdjęcie niestety robione z komórki (nad tym też popracuje) boleń miał na pewno 77cm , ale nie więcej niż 80cmPoza tym był jeden klonek i dużo brań z powierzchni (nie dało się zaciąć) na insekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 spóźnione zacięcie??? nie wiedziałem, że jak się spóźni zacięcie bolka to zapina się za grzbiet??? mierzyłeś go? jak mówisz , że miał 77 cm na pewno, to nie mógł mieć więcej niż 80 centów. Nie wiem czy mam gratulować czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkk Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 nie mam pojęcia. Poczułem uderzenie na kiju , zaciąłem.Mierzyła 77cm ,bo jak widać przyłożyłem wędkę do ryby (dolnik był równo położony z wierzchołkiem ogona , wędka ma pierścień na blanku , poza tym zaznaczyłem mniej więcej dokąd sięgała.W domu zmierzyłem z ciekawości. 3 cm to szacowany błąd pomiaru , podałem dolną wartość żeby nie zawyżać)Gratulować nie ma czego , opisałem tylko swój pobyt na rybach czyli treść zgodna z tematem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Dzisiaj wybrałem się nad Odrę, nastawiałem się na szczupaka, ale niestety, on widocznie miał inne nastawienie Za to po raz pierwszy w tym sezonie w Odrze zaczęły mi brać okonie, nic wielkiego bo największy miał niecałe 30 cm, ale fajnie, że coś się zaczyna dziać ... tym większe zaskoczenie, że nie przeszkadzała im stalka, ani wielkość obrotówki (z werwą atakowały 3-czkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 A czy klenie ktoś łowi obecnie? Coś nie mogę ich znaleźć (chyba szykują się do tarła). Szukałem ich w sobotę i na cztery brania kleniowe wyjąłem 2 krąpie . Do tego 2 bolki, w tym jeden ładny 69,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi