Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj swoje podwoje dla szerszego grona wędkarzy otworzyli właściciele łowiska Sielska Woda usytuowanego między wsiami Lubsza a Dobrzyń .

.

Z tego co zauważyłem byłem tam dziś jedynym spinningistą a warunki są linia brzegowa w przybliżeniu mierzy 2 km choć nie wszędzie jest możliwość wygodnego łowienia , co do rybek to nie trafiłem dziś na idealne warunki potwornie silny wiatr nie tylko ze chwilami uniemożliwiał zarzucenie to jeszcze zmącił dość płytki zbiornik o gliniano/piaskowym dnie wiało tak mocno ze rosnąca tuż za płotem brzoza z hukiem pękła i powaliła się na ogrodzenie :wacko: , niecałe cztery godziny zajęło dość dokładne obłowienie całego zbiornika w tym czasie miałem dwa brania , pierwsza ryba po paru sekundach odpięła się z kotwicy bez zadziorów drugą był szczupak 60+ nawet dość waleczny jak na rybę z łowiska komercyjnego i to tyle z moich doświadczeń :( .

Z rozmowy z właścicielem dowiedziałem się ze w dniu wczorajszym łowisko opuściły cztery szczupaki w tym jeden ponad 7kg a są i większe jego rekord 114cm lecz niestety od przyszłego roku nie planuje już zarybiać szczupakiem .

Ja na pewno jeszcze odwiedzę Sielską Wodę mam pewien niedosyt bo przez wiele lat szczupaki były dla mnie rybą nr.1 i metrowca złapać muszę :mellow: .

post-4503-1348917087,5021_thumb.jpg

post-4503-1348917087,54_thumb.png

Sorki , Jacek prosił o jakieś info , pomyślałem , wykonałem , nie miałem zamiaru nic reklamować nie jest to w żaden sposób w moim interesie :D .

ps. Reklamą było by dopisanie ze łowiłem tylko na własnoręcznie wykonane przynęty świetnie sprawdzające się nawet w najgorszych warunkach :lol: i to już jest w jakiś sposób w mym interesie :mellow: .

Byłem rano nad Odrą za Janówkiem, koszmar ...... woda podwyższona, brązowo - bura i pełna płynącego świństwa. Ciekaw jestem skąd to się wzięło, nie zauważyłem żadnej ulewy :( , a co do ryb, to jedno branie szczupaka na spokojniejszej wodzie, niestety po 3 sekundach sobie odpłynął :(

Ja również o rana biczowałem dzisiaj odre. Na pierwszy strzał poszła odra w okolicach wyspy opatowickiej. W drugim rzucie na brombe uderzył kleks 44cm. Pierwszy kleń na brombe, branie wyjątkowo efektowne. Nastepnie udałem sie kanal powodziowy i tam udalo mi się zlowić jednego bolenia 55cm i jeden spadł po pięknym odjeździe. Jutro powtórka. Zbieram ekipe na całodniowy wyjazd na odrę poniżej brzegu w poszukiwaniu grubej rapy. Chętni pisac na priv. Jade z wrocka i zabieram ze sobą grilla.

Zdjęcie klenia. Byłem sam i miałem tylko komórke wiec jakość kiepska.

imageshack.us/photo/my-images/339/20120501005.jpg/

Sorki , Jacek prosił o jakieś info , pomyślałem , wykonałem , nie miałem zamiaru nic reklamować nie jest to w żaden sposób w moim interesie :D .

ps. Reklamą było by dopisanie ze łowiłem tylko na własnoręcznie wykonane przynęty świetnie sprawdzające się nawet w najgorszych warunkach :lol: i to już jest w jakiś sposób w mym interesie :mellow: .

Dzięki za info.

U mnie dziś dwa bolki (max 67 cm) na wobka hand made + jaź i kleń na wobki forumowego kolegi Oleix.

Byłem dwukrotnie kontrolowany raz z brzegu raz z łodzi ;) - nieco przepłoszyli mi miejscówkę ale ok niech kontrolują jak najczęściej.

Coś wrocek słabo łowi...

Żadnych zgłoszeń ryb w dedykowanych tematach!? Czyżby faktycznie jakaś klątwa na nasze wody padła? A może na wędkarzy? :mellow:

Ja cały dzień na Baryczy i do zera. Aż mi się nie chce wierzyć że to prawda :huh:

Edit: Klonka wyciągłem, se przypomniałem, ale taki był, że zapomniałem :D

Wszystkie bolki jakie połapałem to w naszych okolicach, powyżej i poniżej Wrocławia, brzany stoją tam gdzie mają stac i słyszałem o sporej grupie fanów tej ryby, ja jak się tam wybiorę to w poszukiwaniu innego gatunku :D

Rybki są i sporo osób łowi, więc nie ma co panikowac :D

Wszystkie bolki jakie połapałem to w naszych okolicach, powyżej i poniżej Wrocławia, brzany stoją tam gdzie mają stac i słyszałem o sporej grupie fanów tej ryby, ja jak się tam wybiorę to w poszukiwaniu innego gatunku :D

Rybki są i sporo osób łowi, więc nie ma co panikowac :D

Ziom7 - Serdecznie Gratuluję 80tki. Jeżeli dobrze zrozumiałem twój post to ryba stała w warkoczu tuż poniżej szczytu główki - czy tak?

Dzięki, ryba miała ponad 80cm :mellow: , uderzyła na spokojnej, głebokiej wodzie, za głowką po str. zapływowej, gdzie stała to nie wiem, ale rzut był w koryto z podstawy głowki. Mogła go prowadzic stamtąd, mogła stać w warkoczu lub na głebokiej wodzie - tego nie wiem dokłądnie, uderzenie było na spokojnej za warkoczem :D

Gratuluję rybek

pozdrawiam

ziom

W niedziele odbyły się zawody okręgowe w chobieni organizowane na żywej rybie. Wędkarze wykonywali sobie pomiary ryb wszystko na zasadach fer play. Taka formuła ma się wpisać na stałe wiec tylko się cieszyć.

wyniki

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1562/wiadomosci/6122 4/pliki/puchar_dyrektora_biura_zo.pdf

Ogólnie wyniki słabe i nie wiem kto rozpuszczał plotki, że wysyp bolenia w tym roku

Mój pierwszy post :D no i pierwsze spotkanie z boleniem . Niestety zahaczony za grzbiet (spóźnione zacięcie?). Nie ma czym się chwalić , za to pochwale się ,że znalazłem bardzo fajną miejscówkę bo widać było ,że nie jeden tam taki siedzi

ehh.. niedosyt.. mam nadzieje ,że następne zdjęcie będzie już z boleniem zahaczonym normalnie. Zdjęcie niestety robione z komórki (nad tym też popracuje) boleń miał na pewno 77cm , ale nie więcej niż 80cm

Poza tym był jeden klonek i dużo brań z powierzchni (nie dało się zaciąć) na insekta

post-6373-1348917138,513_thumb.jpg

nie mam pojęcia. Poczułem uderzenie na kiju , zaciąłem.

Mierzyła 77cm ,bo jak widać przyłożyłem wędkę do ryby (dolnik był równo położony z wierzchołkiem ogona , wędka ma pierścień na blanku , poza tym zaznaczyłem mniej więcej dokąd sięgała.W domu zmierzyłem z ciekawości. 3 cm to szacowany błąd pomiaru , podałem dolną wartość żeby nie zawyżać)

Gratulować nie ma czego , opisałem tylko swój pobyt na rybach czyli treść zgodna z tematem. Pozdrawiam

Dzisiaj wybrałem się nad Odrę, nastawiałem się na szczupaka, ale niestety, on widocznie miał inne nastawienie :D Za to po raz pierwszy w tym sezonie w Odrze zaczęły mi brać okonie, nic wielkiego bo największy miał niecałe 30 cm, ale fajnie, że coś się zaczyna dziać :D ... tym większe zaskoczenie, że nie przeszkadzała im stalka, ani wielkość obrotówki (z werwą atakowały 3-czkę).