analityk Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 I ja wreszcie mogę coś napisać. Slavo Sławek - 8 ryb na kilkudziesięciu zawodników? czy tak? Czy te smużaki Oleixa są lepsze/inne od Bromb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Sławek i Michu gratulacje, słyszałem, że pozamiataliscie i pudło obstawiliście ładnie, superrr Ja dziś urlopik i kolejny wypad, ciężko z rybkami, najpierw mi ciekawska, gruba 70 odprowadziła woblera, ale zabrakło mi ręki później nic się nie działo nawet braniaaa, sporo bolków widziałem patrolujących okolicę, ale chyba były bardziej ciekawskie niż głodne, niby ostrożne, ale potrafiły pływać pod kijem.Około południa zameldował się 60-tak. Najlepsze było to , że jak miałem go na kiju to obok pływał jego funfel, kude jeszcze takiego czegoś nie widziałem. Jeszcze widziałem 3 kluski, ok 45 cm pod nogami, nic sobie z mojej obecności nie robiły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Melduje że klenie biorą juz wszędzie na widawie szymanów, krzyżanowice, kiełczów, dzisial wyskoczylem to polowilem, rzeka troche zdewastowana, ale klenie stoją. Ta najwieksza nowa Bromba jest genialna Chrabąszcze dzisiaj omijały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A czym się różni nowa bromba od ubiegłorocznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Bromba różni się wielkością. Jest WIELKIM, APETYCZNYM, dobrze latającym kąskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Bromba różni się wielkością. Jest WIELKIM, APETYCZNYM, dobrze latającym kąskiem Dobry żart tynfa wart Poprzednia też było wielka i apetyczna - ale jaka jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Bromba różni się wielkością. Jest WIELKIM, APETYCZNYM, dobrze latającym kąskiem Dobry żart tynfa wart Poprzednia też było wielka i apetyczna - ale jaka jest różnica? Ta nowa jest JESZCZE WIĘKSZA Poważnie. Moim zdaniem to jest bardzo selektywna przynęta. O ile poprzednia duża kusiła i zapinała kleniki od 35cm (u mnie tak było) to ta duża chyba zrobi przesiew i będzie kusiła same kleofasy od 40cm OBY !!! Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 no fakt Sławku jest taki ze dostałeś smużaka z mojego zawodniczego pudełka łowny jak cholera... Mi sie udało na tych zawodach sciągnąć szybki komplet bolków A przez moment na zawodach przy wadze było tak, że Michał 1, ja 2, Michała Tato 3. Wciąłem się pomiędzy Oleixy Smużak faktycznie pierwsza klasa ! Będę go pilnował jak oka w głowie Wczoraj znów na niego złowiłem klenika, niedużego, ale poza jedną rybką wyjętą, było u mnie około 15 wyjść Dwa ładne kleofasy miałem przez chwilę na kiju, ale się spięły. Pięknego kluchona na Brombę wyjął Ziom7, ale o tym pewnie napisze sam Ziomek został rozdziewiczony w łowieniu kleni na Brombę !!!Cieszę się, że w mojej obecności i miałem przyjemność mu rybkę fotografować i uwalniać. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 analityk, ja poważnie pisałem o wielkości nowej Bromby , a Ty mnie o jakieś niecne żarty posądzasz . Slavo zresztą potwierdził . Slawo, jak łowisz na smużaka. Spuszczasz z prądem i czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Jeszcze jedna uwaga dotycząca wczorajszego łowienia kleni na smużaki.Zauważyłem, że aktywne klenie biorą w pierwszym przeciągnięciu, często w chwili kiedy żuk wpada do wody.Kolejne przeciągnięcia to coraz mniejsze szanse na złowienie ryby.Jak zmieniałem wobka na Insecta Andrzeja Lipińskiego, strzał był od razu Zaskakujące jest to jak daleko lata taki mały Insect mimo tak niewielkiej masy.Po kilku przeciągnięciach znów nic - zmiana na Brombę i znów strzał. Bromba jeszcze lepiej lata !!! Nawet jak wieje to ona leci jak pocisk. Ale UWAGA !!! Wczoraj Ziom7 żeby przerzucić łowisko i sięgnąć klenia, dociążył Brombę ołowiem na kotwicy !!! SZOK !!!Nawet z taką dawką metalu Bromba pracowała, nie tonęła Coś pięknego jak to lata. Pozdrawiam Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Slavo zresztą potwierdził . Slawo, jak łowisz na smużaka. Spuszczasz z prądem i czekasz? To zależy gdzie. Już tyle razy się o tym pisało. Nie ma w tym fiolozofii. Trzeba sięgnąć do ryby jak ją widzisz albo wiesz, że tam jest (pokazała się itp.). Żeby nie załadować jej między oczy (Ziomek Brombą z ołowiem to pewnie by od razu zabił hihihi ) można rzucić powyżej i sprowadzić w miejsce żerowania.To nie zawsze się sprawdza...Czasem trzeba rybę zaskoczyć i podać jej pod nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Panowie, Panowie... za nami weekend, a Wrocław nic nie łowi? Nasz wątek spadł na dalsze pozycje...! Ja z racji kontuzji kolana odpoczywam od rybek ale co reszta też kontuzjowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Odbyły się kolejne zawody na żywej rybie. 7 kleni w tym jeden 47cm50 okoni1 szczupak 0 boleni!! najlepszy złapał 11 okoni i dwa klenie 42 wędkarzy, 22 złapało rybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Słaba więc ta niedziela była - u mnie jaź i okoń po 33 cm + 53 cm drapieżny, piękny, złoty leszcz za pyszczek. Poza tym widać było wiele kleni i jazi ale ignorowały wszystkie moje sztuczne wynalazki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Może czas pomyśleć o sandacaczu panowie.... ja już odliczam godzny do piątkowego wieczoru... miejscówka już obrana i nic nie jest w stanie mnie zatrzymać Oczekujce zdjęć w piątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Odbyły się kolejne zawody na żywej rybie. 7 kleni w tym jeden 47cm50 okoni1 szczupak 0 boleni!! najlepszy złapał 11 okoni i dwa klenie 42 wędkarzy, 22 złapało rybe Jeden z tych 7 kleni mój był 39cm miał, a raczej ma bo pływa dalej Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 ..... a ja złowiłem swojego pierwszego klenia na spinning Duży nie był, bo ledwie 30 cm, ale zawsze to jakiś początek. Skusił się w Ślęzy we Wrocławiu na 3 cm. woblerka ..... aaaa i byłbym zapomniał - rybka cała ociekała mleczem. Za to okonki (do 20 cm) brały jak najęte .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 bjpol gratki pierwszego klenia , 30cm i cieknący mleczem to już chyba pełnoletni. - nie taki mały. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Klenie teraz się trą w naszej okolicy.Trzeba dać im spokój. Ja ostatnio złowiłem pierwszego opaskowego jazia. Złowiłem go w pełni świadomie, widzialem jak oczkują i na smużaka zapodałem. Był pięknie wybarwiony, całe 36cm Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Panowie co taka cisza ;pja w sobote wybrałem się na nocke z kolegami grunciażami, jeżeli chodzi o spining to moc % nie dała mi zbyt długo powachlowac ale i też zabrany sprzęt gruntowo-spławikowy też nie przyniósł efektów ;p póki co wine zwaliliśmy na pełnie xD a jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Nie wierze, że taka martwa woda we Wrocławiu i okolicach? Może by brały na biało - czerwone (barwy nie zwycięzone ) przynęty co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Pogoda wymarzona. Jutro rano ruszam za pstrągiem. Jest jedno wolne miejsce w moim Porsche. Chętny niech się zgłasza na PW do 23.00. Wyjazd z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Próbowałem ale Panowie na Śluzach akurat zdecydowali się podnieść poziom wody w Brzegu ze 100 cm na 285 cm (i spowrotem w dół) i chyba rybom to się niespodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Wczoraj próbowałem coś połapać w Ślęzy, ale duże klenie prawie obijały się o woblery, blaszki i żuczki ignorując je totalnie .... chyba nadal się trą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja z racji kontuzji nie zawitałem jeszcze nad wodę, ale kumpel był dziś troche poczarować gumami nad Odrą w centrum Wrocławia i uwiesiły się mu 2 sandaczyki 60taki więc coś tam od czasu do czasu skubnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi