Slavobeer Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Heja,ja w sobotę byłem na pierwszym w życiu muchowaniu.Od paru lat chciałem spróbować, ale trzeba mieć kogoś, kto pokaże, wytłumaczy itp. Piękna sprawa ! Złowiłem płotkę, jelca, 2 lipionki i chyba 5 pstrążków.Rybki małe, ale cieszą niesamowicie.Brań bylo mnóstwo, ale jak to bywa, nowemu większość ryb spada. Tym bardziej, że haki bezzadziorowe. Trzeba będze częściej zaglądać do muchowej części forum chyba... Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 @Slavo, czyżby następny nawrócony? A tak już na serio - fajnie, że spodobała Ci się ta metoda. Ja dziś z muchówką okupowałem niecałe dwie godziny Kanał Powodziowy. Brań przy samej opasce nawet sporo, głównie okoni, i to niezbyt okazałych. Było też dwa ładne wyjścia kleni średniaków, ale spudłowałem z zacięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Mawiają że mucha to już ostatni etap w życiu wędkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @Slavo, czyżby następny nawrócony? A tak już na serio - fajnie, że spodobała Ci się ta metoda. Ja dziś z muchówką okupowałem niecałe dwie godziny Kanał Powodziowy. Brań przy samej opasce nawet sporo, głównie okoni, i to niezbyt okazałych. Było też dwa ładne wyjścia kleni średniaków, ale spudłowałem z zacięciem. Daj mi znać kiedy będziesz następnym razem na Kanale. Wieczorem chętnie popatrzę i popytam, bo jak to z nowościami pytań miałbym całe mnóstwo. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Weekend w pracy zamiast nad wodą - ale jeszcze nad Odrą połowie bo widze że gdzie indziej nie ma co jechać http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1527589,1,wojn y-wedkarzy---przed-sezonem.read Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Z Danii można przywieźć nawet 350 sztuk łososi. Co złowione ponad limit, trzeba wypuścić. I jak tu można twierdzić, że u nas jest jak jest bo mięsiarstwo panuje ? A u nich co? Jest dobrze bo tak samo? A z tego co pamiętam to o tej porze roku jakiś Zlocik pod Wrockiem wypadał. Ma ktoś chęć na spotkanie? Robimy jakieś rybko-kiełbasko-piwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ja pierdziu !!!!! Nikt, naprawdę nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 CześćChęci na zlocik są ale myślę że może w tym roku po wakacjach, Euro się skończy , ludzie z urlopów powracają , to się termin ustali i się spotkamy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Fido, Jak dla mnie możemy spotkać się choćby we dwójkę Trzeba podtrzymywać wędkarskie znajomości. Dla odmiany jakąś nockę proponuję nad wodą - będzie więcej czasu na ognisko i kiełbaski. Jak są chętni to niech się odezwą a jak nie z Fido domówimy się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ktoś coś więcej widział/słyszał itd?? http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/604607,lawica-martwyc h-ryb-w-odrze-katastrofa-ekologiczna,id,t.html?cookie=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ehhh-> Chodzi o nawet kilka tysięcy ryb. Śnięte pływają teraz przy brzegu na odcinku około kilometra między śluzą Zacisze w kierunku śluzy Bartoszowice. Są to m.in. leszcze, płocie, okonie, sandacze, krąp, ukleje, jazgacze, sumiki karłowate - wyjaśnia Andrzej Namysł z Państwowej Straży Rybackiej we Wrocławiu. Kumpel jest w okolicy, dałem mu znać pójdzie zobaczyć jak to faktycznie wygląda na miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 O śniętych rybkach właśnie mówili w Faktach Wrocław, widok troche szokujący...według służb rybki padnięte były na odcinku aż 4km, więc skala jest duża powiadomiono odpowiednie służby w tym Inspekcję Środowiska oraz Centrum Zarządznia Kryzysowego, ciekaw jestem kto tego spustoszenia głównie białej ryby dokonał... i jak to się dalej potoczy i czy znajdzie się winny! <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Byłem w zeszły czwartek nad Odrą na wysokości Blizanowic trochę powyżej wejścia do Bajkału. Okropny smród szczochów - nie dało się wytrzymać musiałem pojechać w górę rzeki.Mniej więcej w tym miejscu http://mapa.targeo.pl/szczochy,20,17.16385,51.05382?l=f717a1 941ea38065spuszczają ścieki Kolejna rura odprowadzająca ścieki jest tutaj http://mapa.targeo.pl/,20,17.19048,51.04236?l=9ac37af3f25c09 8bz niej również co kilka minut leje się szamboW zeszłym roku nawet to nagrałem i wysłałem na mail do MPWiK ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Kto wie co tam się leje z tych rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A mnie udało się złowić ładnego klenika podczas ostatniego wędkowania z Ziomem7.Relację już niektórzy widzieli w wątku KLENIE 2012. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Stało się... http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-setki-kilogramow-sniet ych-ryb-trzeba-wydobyc-z-odry,nId,615208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Przepraszam nie zauważyłem istniejącego wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wczoraj z ziomem7 znów byliśmy nad Odrą. Ja znów klenika wyjąłem (i włożyłem z powrotem ), a ziomek 2 bolki zaliczył. Wczorajszy klenik na Brombę poniżej. Slavo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wczoraj z ziomem7 znów byliśmy nad Odrą. Ja znów klenika wyjąłem (i włożyłem z powrotem ), a ziomek 2 bolki zaliczył. Wczorajszy klenik na Brombę poniżej. Slavo .Piękne zdjęciem, żar leje się z nieba a na koncu zestawu wciąż ta sama bromba co pokazywałeś mi ją na powodziówce. Jeszcze raz gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Przynęta- plemnik, miejsce ukochane barowiska, kijaszek delikatna wklejaneczka Dragon Millenium, shimano Seido 2500 i na niej żyłeczka 0,16 początkowo nie mogłem go oderwać od dna całe 40cm garbusowego majowego szczęścia i tym samym życióweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 ładne zdjęcie Slavo, i gratki Boseib za 40cm okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Przynęta- plemnik, miejsce ukochane barowiska, kijaszek delikatna wklejaneczka Dragon Millenium, shimano Seido 2500 i na niej żyłeczka 0,16 początkowo nie mogłem go oderwać od dna całe 40cm garbusowego majowego szczęścia i tym samym życióweczka Gratuluję !40cm to już piękny garbus. Mój PB to też 40cm z Odry Kilka lat temu z ujścia Ślęzy na wobka. Pozdro Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Gratuluje ;D u mnie zaś dziś Garbus zagryzłtyle że mniejszy bo 33 cm, wziął na SOULA przy boleniowaniu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Panowie stawiam zgrzewkę browara jeżeli ktoś mi poda jakiś algorytm na poziom wody w Odrze 29.06 godz 12 wodowskaz w Brzegu poziom 175 cm, 29.o6 godz 18 poziom 79 cm, 30.06 godz 09.30 poziom 68 cm, godz 10.00 poziom 135 cm, godz 15.30 poziom 247cm , ostatni odczyt godz 17.50 to 152 cm - to ile będzie jutro o 4 rano jak się zamelduję nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Telefon do śluzowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 to się spóźniłeś o jeden dzień. żarło dziś, na podnoszącej się wodzie. Jutro zatrzymają Wały i woda zacznie spadać, a rybka przestanie brać... choć oczywiście czasem są wyjątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi