Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo denerwujące są te gwałtowne zmiany poziomu wody - choć czasami udaje się wybronić i wyniki są ponadprzeciętne (tak jak dziś rano pomimo gwałtownego spadku wody o około 150 cm).

Czy Panowie na śluzach to mają jakiś grafik tych fal (który można poznać) dla barek czy działają sobie ad hoc?

Telefon do śluzowego? ;)

no i po 30 minutach w miejscu gdzie klenie wychodziły do bromby wody już nie było :angry: ale z innej beczki - jeżeli ktoś posiada numer do śluzowego i może mi puścić na priva będę wdzięczny - planuję nockę z soboty na niedzielę w okolicy gdzie ciężko się chodzi przy wyższej wodzie w dzień więc nie chciałbym być zaskoczony półtorametrowym przyborem o północy a ostatnio widzę że lubią tak się bawić ...

Ze zdjęciami u nas ostatnio coś krucho to podratuję nieco forum dołączając do nielicznych którzy zdjęcia wstawiają (poprzedni aparat nie wytrzymał wędkarskich warunków - może nowy będzie miał więcej do mnie cierpliwości :wacko: ). Wieczorowy bolek, na granicy tutejszego regulaminu, z rozmycia warkocza, na wobek z rękodzieła, żyłeczka 0,22.

.

post-536-1348917443,1349_thumb.jpeg

Ze zdjęciami u nas ostatnio coś krucho to podratuję nieco forum dołączając do nielicznych którzy zdjęcia wstawiają (poprzedni aparat nie wytrzymał wędkarskich warunków - może nowy będzie miał więcej do mnie cierpliwości :wacko: ). Wieczorowy bolek, na granicy tutejszego regulaminu, z rozmycia warkocza, na wobek z rękodzieła, żyłeczka 0,22.

.

Jacku gratuluje. W koncu jakieś Twoje foto z rybką. Pora chyba wyskoczyć na jakieś sandacze wieczorową porą. Ja wiem gdzie one bytują:]

Ze zdjęciami u nas ostatnio coś krucho to podratuję nieco forum dołączając do nielicznych którzy zdjęcia wstawiają (poprzedni aparat nie wytrzymał wędkarskich warunków - może nowy będzie miał więcej do mnie cierpliwości

No gratki a i UFO też się udało uchwycić, czyli dobry aparat to jest :mellow:

koledzy Wędkarze , w ten weekend sytuacja na kanale powodziowym (od jazu opatowice do śluzy mosty jagielońskie) jest KATASTROFALNA TYSIĄCE ZDECHŁYCH RYB tak jak przed dwoma tygodniami zdychałY same plocie i leszcze to teraz padło wszystko piekne liny, klenie, jazie,masa płoci leszczy byczków oraz szczupaki i sandacze grubo ponad metr nie było mnie we Wrocławiu od piątku ale wiem ze śniecie ryb zaczęło sie w sobotę wczoraj wszystkie wypłynęły na wierzch teraz juz większość opadła na dno ,

APELUJE DO WSZYSTKICH ABY POWIADOMIC O TEJ SYTUACJI ODPOWIEDNIE SŁUŻBY I MEDIA JEST TO KATASTROFA EKOLOGICZNA I TRZEBA SZYBKO DZIAŁAĆ

p.s.wieczorem wrzucę zdjęcia

koledzy Wędkarze , w ten weekend sytuacja na kanale powodziowym (od jazu opatowice do śluzy mosty jagielońskie) jest KATASTROFALNA TYSIĄCE ZDECHŁYCH RYB tak jak przed dwoma tygodniami zdychałY same plocie i leszcze to teraz padło wszystko piekne liny, klenie, jazie,masa płoci leszczy byczków oraz szczupaki i sandacze grubo ponad metr nie było mnie we Wrocławiu od piątku ale wiem ze śniecie ryb zaczęło sie w sobotę wczoraj wszystkie wypłynęły na wierzch teraz juz większość opadła na dno ,

APELUJE DO WSZYSTKICH ABY POWIADOMIC O TEJ SYTUACJI ODPOWIEDNIE SŁUŻBY I MEDIA JEST TO KATASTROFA EKOLOGICZNA I TRZEBA SZYBKO DZIAŁAĆ

p.s.wieczorem wrzucę zdjęcia

Kolego chyba pomyliłeś kanały, rybki zdechłe pływały pod koniec czerwca i na kanale żeglugowym a nie powodziowym, chyba że znów jakaś przyducha albo zatrucie... :angry: :wacko:

http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1471387,wrocla w-martwe-ryby-w-odrze-zdjecia,id,t.html#42081b8537db1487,1,3 ,5

Coś niestety jest na rzeczy...

Ale z tego co widzę zdjęcia pod artykułem z poprzedniego zatrucia.

Właśnie usłyszałem z tv, że badania wody nic nie wykazały w przypadku śnietych ryb z kanału żeglugowego i że po raz kolejny padły rybki w Odrze... :( Teraz mają badać śniete ryby :(