doktorek Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 @rafaelo1996 - zerknij tu: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=11202&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dziekuje Juz patrze i mam pytanko Myslicie ze zylka kevgti magnum sneck 0.18 starczy na feederka na odre ? koszyk okolo 80 gram 60 gram nie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANGLER Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dzięki za wyręczenie mnie w wystawieniu fotek (nie mam jeszcze doświadczenia w tym temacie i pewnie trochę czasu bym nad tym spędził)ARTUR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 I jakie wiesci panowie z nad Odry ? Ja dzisiaj sie wybieram Na Feederka Posiedziec na kanal Bartoszowicki Dam znac jak wroce i moze wieczorkiem ze spinem gdzies wyjde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 rafaello idź do Krokodyla i kup sobie woblery A Lipinskiego. Bierz Instynkty 3-5cm w naturalnych barwach i łów. Lipiński łowi przede wszystkim we Wrocławiu i okolicach i jego przynęty powstawały właśnie na te wody... co nie oznacza, że gdzieś tam w kraju się nie sprawdzają. Odkąd przeprowadziłem się z Jeleniej Góry i odrę mam na rzut beretem jego woblery stanowią 90% mojego pudełka, reszta to jakieś cykady, obrotówki i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Moglby mi ktos doradzic jak zlapac klenia i jazia na jaka przynete . Myslalem zeby ich szukac na Kanale koło Jazu Bartoszowickiego Ponoc jest ich tam SPoro . Tylko na co je lapac ? Chodzi mi o spining jaka przyneta ? Doradzicie jakies woblerki ? Przygotowuje sie do zakupu tylko jeszcze niemam nic w planach glownie interesuja mnie Pana Andrzeja Lipińskiego mam spirita 9 i horna 6 okonka spisuje sie dobrze Tak jak Pisał Jack Daniels + weź też bromby i daleko wypuszczaj przynętę - tamte klenie z kanału to trudne - płochliwe sztuki. Jest dużo dobrych przynęt możesz dodatkowo na pewno rozważyć dorado i bonito + sendal (na Kurkowej dostępny), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 No tak, gUpek ze mnie zapomniałem o Brombie ... nie można o niej zapominać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Wlasnie dzisiaj wrocilem Bylem na odrze po prawej stronie od jazu opatowickiego na feedera Ani Brania Niewiem co z tymi rybami sie dzieje. Na zywca Polakomil sie malutki okonek I Pozniej na spining na malutkiego paproszka trszke wiekszy a tak to nedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Doradzil by mi ktos jakich woblerow uzywac na kanale bartoszowickim jest tam Płytko maksymalna glebokosc moze 120 Cm Jakimi przynetami TAm łapac glownie chcialbym klenia lub jazia. Dzisiaj wlasnie jade do krokodyla I mysle co kupic prosze o szybko odpowiedzi konkretne nazwy i modele woblerow i jak je prowadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Doradzil by mi ktos jakich woblerow uzywac na kanale bartoszowickim jest tam Płytko maksymalna glebokosc moze 120 Cm Jakimi przynetami TAm łapac glownie chcialbym klenia lub jazia. Dzisiaj wlasnie jade do krokodyla I mysle co kupic prosze o szybko odpowiedzi konkretne nazwy i modele woblerow i jak je prowadzic Kup parę instynktów Andrzej Lipińskiego i sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Pięknie gratuluje sumika i wklejanki tyź , co to za kijek . To jest Mikado Lexus 2,4 do 10g. Używam go na okonie, żyłka 0,14 Owner. Było tylko 100m, a sumek wyciągał na początku na raz po kilkadziesiąt metrów. Potem jak lekko dokręciłem hamulec i syn wyjął kotwicę to nas zaciągnął 200m do zatoczki Dopiero tam miał dość i go podebrałem. Wędka trzeszczała jak nie wiem co... ale dała radę. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Doradzil by mi ktos jakich woblerow uzywac na kanale bartoszowickim jest tam Płytko maksymalna glebokosc moze 120 Cm Jakimi przynetami TAm łapac glownie chcialbym klenia lub jazia. Dzisiaj wlasnie jade do krokodyla I mysle co kupic prosze o szybko odpowiedzi konkretne nazwy i modele woblerow i jak je prowadzic Tak jak Koledzy pisali wcześniej: woblery Instinct 3 i 4 cm będą dobre, ale jeszcze lepsze mogą okazać się Bromby (małe i średnie) oraz chrabąszcze smużące powierzchnię wody. Nie tylko te będą dobre. Spytaj sprzedawcę w sklepie to Ci coś doradzi - oni po to tam są. Albo zamiast kupować w sklepie, zamów sobie zestaw woblerów od Andrzeja Lipińskiego z jego strony na allegro. Wyjdzie Ci taniej, a odbrać możesz szybko bo firma jest z Wrocławia Andrzej na pewno coś Ci doradzi żebyś miał na początek. Ja też tak zaczynałem przygodę z tymi woblerami i kiedyś pytałem. Nigdy nie odmawiał pomocy. Pozdrawiam Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No wlasnie wrocilem i kupile insynkt 3cm Wieczorkiem zamierzam go sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No dzisiejszy wypad na rybki Udany Na Kanale Powodziowym Koło mostu swojczyckiego Skusil Sie szczupaczek okolo 35 Cm i blizej jazu bartoszowickiego Bolen około 60 Cm Na spiryta 9 ktorego potem urwalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 No dzisiejszy wypad na rybki Udany Na Kanale Powodziowym Koło mostu swojczyckiego Skusil Sie szczupaczek okolo 35 Cm i blizej jazu bartoszowickiego Bolen około 60 Cm Na spiryta 9 ktorego potem urwalem No to gratulacje. Kanał i okolice jazu to niestety miejscówka-KILLER na woblery boleniowe. Taki poziom wody jaki jest teraz dodatkowo pogarsza sytuację. A wobki trochę kosztują... Mnie też czeka uzupelnienie pudełka z boleniówkami... bo byłem na Kanale jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 no niestety Ryba w takich Miejscach siedzi wiec warto Ryzykowac Dzisiaj wieczorkiem mam zamiar za kleniem Pochodzic na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 no niestety Ryba w takich Miejscach siedzi wiec warto Ryzykowac Dzisiaj wieczorkiem mam zamiar za kleniem Pochodzic na kanale Próbuj próbuj, chociaż przy tej temperaturze może być lipa...Mnie klenie ostatnio na Kanale omijają. Dlatego jeżdżę nad inne odcinki naszej Oderki Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nom Wsumie pogoda jest jaka jest ale napewno lepsze i zdrowsze jest Pochodzic Za ryba niz siedziec w domku przed komputerem Ale wieczorkiiem Mosze cos sie skusi A jaka zyłke zakładac na klenia ? doradzicie cos jakies grubosci i firme Konkretna bo do wedkarskiego zamierzam jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nom Wsumie pogoda jest jaka jest ale napewno lepsze i zdrowsze jest Pochodzic Za ryba niz siedziec w domku przed komputerem Ale wieczorkiiem Mosze cos sie skusi A jaka zyłke zakładac na klenia ? doradzicie cos jakies grubosci i firme Konkretna bo do wedkarskiego zamierzam jechac Oj było tych rad już cała masa. Ja używam na klenie 0,16 (kiedyś nawet 0,14 ale odkąd zacząłem łowić regularnie kleniki powyżej 40cm, a zdarzają się większe, przediadłem się na 0,16). Dłuższy czas było to Trabbucco, ale ostatnio słychać i to jest prawda, że strasznie się skręcają mimo stosowania krętlików. Teraz zmieniłem na tę samą firmę, ale kolor żyłki ciemnozielono-czarny. Totalnie inna jakość, ale co do koloru wypowiem się po licznych testach. Bo obawiam się tej ciemnej barwy żyłki w czystej wodzie... Ta co się skręca była bardzo jasna. Obie mają na pudełku napis Spinning, ta ciemna ma obrazek szczupaka. Kup sobie jakąkolwiek, nie sugeruj się tym co inni używają. Zacznij od tych tańszych, zobacz, spróbuj. Może trafisz na coś godnego uwagi - wtedy daj nam znać. Może ja też spróbuję Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Zaraz mi sie Uda wstawic Wczorajszego BOlka kolega mi tylko przesle bo robil swoim aparatem bo ma lepszy w telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Zaraz mi sie Uda wstawic Wczorajszego BOlka kolega mi tylko przesle bo robil swoim aparatem bo ma lepszy w telefonie Zanim wstawisz fotki, przeczytaj regulamin Nie wiem jaka to fotka, ale bierz przykład od starszych Kolegów i nie wstawiaj fotki robionej na szybko, byle jak, byle gdzie.Takie zdjecia zasadniczo nic nie wnoszą do forum. I zwracaj, bardzo Cię proszę, uwagę na pisownię postów. Będzie nam przyjemniej i łatwiej czytać. To tyle podpowiedzi Pozdrawiam Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ok To znaczy zdjecie Jest w miare ładne NA kafelkach Lezy Bolen I obejmuje go calego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 WOW Na kafelkach w kuchni, czy w łazience?Ważne, żeby było widać rybę, dawaj dawaj to zdjęcie, pewnie piękny bolek w łazienkowym ujeciu. Hmm, już się nie mogę doczekać.Tak w ogóle to gratulacje, napisz coś o metodzie połowu. Na żywczyka, robaczka uderzył? Ładnie chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 A o to szczupaczek z wakacji Zlapany W jeziorze Wilcze woj Lubuskim Zdjecie Robiony na trawie Dlatego Ze pobieglem z nim Szybko Pod domek bo aparatu Nie mialem Po krótkiej sesji Wrocił Do Swojego Królestwa Wrzuce Go na wrzuta.pl Poniewaz zdjecia sa za duze zeby dodac je tutaj Zapraszam do prezentowania zdjęć zgodnych z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Na kaflach na bartoszowicach A chodzil ladnie Bylem zadowolony bo Wyciagnalem Go na delikatna wedke I nie typowo SPiningowa Tylko Picker 3m 5-25 G Wyrzutu Zyłka Glowna 22 Satori jaxon Feeder Wobler SPirit 9 Pana Andrzeja L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi