rafaelo1996 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 no zobacz jaki byl duzy powyzej 30 cm Mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 sa zdjecia dodalem do tamtego postu zedytowalem go i wrzucilem foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Dziś testy nowej bolenióweczki 55mm a właściwie siedmiu jej wersji wstępnie wdrożona zostanie wersja 7g i 10g z dość mocno skupionym obciążeniem dyszka wężykuje siódemka idzie prosto obie drobniutko pracują .Rybki brały ale bardzo nieśmiało i delikatnie na cztery brania dwa spady jedno puste i jeden klexik powyżej trzech dyszek zresztą też zapięty za koniuszek pyszczka . Na woblerka nie zwracajcie uwagi bo został pokryty folią bez lakieru i kolorków jak się sprawdzi zasłuży na lakier .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 dziś z powodu nieusprawiedliwionej nieobecności bolków, zająłem się poszukiwaniami brzanek, nie udało się żadnej skusić, ale na instincta 4 - dociążonego lametą zamiast brzusznej kotwiczki usiadło ładne prosię troszkę pochodziła w kamieniach pozdr ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Co to jest ;d ? brzana to chyba nie jest klen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Świnka kolego świnka:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Masakryczna teraz świnka to rzadkość a co dopiero taka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dobra świnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 w tym roku miałem już wcześniej świnki 52 i 45. Kiedyś też się trafiały letnie świnki min. 52,5 i 49. Wwcześniejsze atakowały spirity po zaczepie - przyłowy przy boleniowaniu, czasem przytrafiały się też podhaczone, tegoroczne łowiłem na instincty podczas łowienia kleni i brzan. Ryba równie silna jak brzanka - tylko mniejsza, podobny sposób zachowania, wchodzi w kamienie, dobija do dna.Fajnie, że jest ich coraz więcej w naszych wodach, choć celowe łowienie ich na spinning wydaje mi się niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Wczoraj dla odmiany poszedlem sobie nad Bystrzycę, nadal nie wierzę, że sa tam jakieś ryby, ale cóż ..... po dwóch godzinach przed deszczem złapałem 4 okonie (po ok. 20 cm) i dwa bolenie po 3o cm. .... kleni czy jazi ani widu, ani słychu .... chyba czas wracać na inne wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Wczoraj dla odmiany poszedlem sobie nad Bystrzycę, nadal nie wierzę, że sa tam jakieś ryby, ale cóż ..... po dwóch godzinach przed deszczem złapałem 4 okonie (po ok. 20 cm) i dwa bolenie po 3o cm. .... kleni czy jazi ani widu, ani słychu .... chyba czas wracać na inne wody Zobacz sobie w watek klenie 2012 wrzucilem tam zdjecie klenia z Bystrzycy ponad 50 cm to zaden wyczyn jak wiesz gdzie szukac i jak łowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ziom, szczere gratulacje. Świnka i to taka wielka, to dla mnie zupełnie abstrakcyjna ryba. Ciekawe czy to ta zarybieniowa czy ze starego stada? Jak przypuszczasz? W jakiej wodzie złowiona? A ja cały dzionek nad Widawą, jakieś kurduple do bromby parę razy wyszły i cmoknęły ale raczej się od niej odbijały. Dawno nie byłem na Widawie i długo znów tam nie zawitam. Zupełnie przestałem rozumieć tę wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 powróciłem dziś na ujście Widawy ze spinem po 30 latach, tylko 2,5 godziny i 3 okonie po ok. 28 cm jak z wtryskarki. Muszę przyznać iż rzeka się wypłyciła, ale ryby jeszcze są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 To miejsce akurat znam, ale byłem przekonany, że tam się nie da zejść nad wodę .... wszędzie jakieś ploty, paści i inne zapory .... ja byłem niżej, przy moście kolejowym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dzisiaj kolega w tym miejscu złapał brzanę 57cm. Nigdy bym nie przypuszczał, że w tym miejscu są takie rybki, a jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ziom !!!Gratuluję takiego połowu. Zajebiaszcza świnia Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Fajnie, że jest ich coraz więcej w naszych wodach, choć celowe łowienie ich na spinning wydaje mi się niemożliwe Paweł niech znajde dobre miejsce gdzie są to bedzie celowe łowienie świń w oborze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Wrocław nic nie łowi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A dzisiaj zrobiłem sobie kajakowy spływ Widawą. Od mostu na Sołtysowicach do ujścia. Obserwując ryby w zasadzie można to podzielić na trzy odcinki. Pierwszy do mostu na trasie Wrocław-Poznań, pełen ryb, rybek, kiełbi, okonków i wszelkiego drobiazgu a na końcu każdego warkocza szczupaczek lub średni kleń. Drugi odcinek od tego mostu do śluzy w Szymanowie, prawie stojąca woda, ogromna i głęboka, na całych odcinkach całe wiosło do dna nie dochodziło W zasadzie bez widocznych ryb, czasami coś małego wierzchem strzeliło i nic więcej. Widoczne pływające norki amerykańskie. Trzeci odcinek od tamy do ujścia, płytki, piaszczysty, troszkę drobiazgu i czasami ogromne ryby. Część to klenie ale kilka to coś innego. Nie szczupaki, może jazie lub karpie. Uwielbiam tę rzekę a z kajaka jeszcze piękniejsza niż z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A dzisiaj zrobiłem sobie kajakowy spływ Widawą. Od mostu na Sołtysowicach do ujścia. Obserwując ryby w zasadzie można to podzielić na trzy odcinki. Pierwszy do mostu na trasie Wrocław-Poznań, pełen ryb, rybek, kiełbi, okonków i wszelkiego drobiazgu a na końcu każdego warkocza szczupaczek lub średni kleń. Drugi odcinek od tego mostu do śluzy w Szymanowie, prawie stojąca woda, ogromna i głęboka, na całych odcinkach całe wiosło do dna nie dochodziło W zasadzie bez widocznych ryb, czasami coś małego wierzchem strzeliło i nic więcej. Widoczne pływające norki amerykańskie. Trzeci odcinek od tamy do ujścia, płytki, piaszczysty, troszkę drobiazgu i czasami ogromne ryby. Część to klenie ale kilka to coś innego. Nie szczupaki, może jazie lub karpie. Uwielbiam tę rzekę a z kajaka jeszcze piękniejsza niż z brzegu. O Tak, Widawa to dolnośląski skarb, kapitalna rzeczka z niespodziankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 FidoAngel witam serdecznie.Mam pytanie,czy łowiłeś może na Widawce w okolicach Bierutowa?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witaj @krystiano1981, w zasadzie łowię na Widawie od autostrady w dół ale dwa sezony spędziłem na dawnym odcinku wody krainy pstrąga i lipienia w lasach między Zbytową a Chrząstawą czyli sporo poniżej Bierutowa ale było to piętnaście lat temu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Hej,tak zapytałem bo mieszkam od Widawki niecałe 500m i ten odcinek w okolicach Bierutowa dobrze znam Muszę Cię,także zmartwić,bo na tym ocinku,o którym Ty piszesz położyli już łapę poprawiacze natury i generalnie jest po rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 cześć panowiedrewno pod mostem w Lubiążu suchutkie, Fido pewnie już piwa nawarzył - no to chyba czas się spotkać ktoś w końcu musi mi wytłumaczyć gdzie się podziały klenie pozdrmo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Klenie ? głęboko panie głęboko ostatnie dwa siadły na samym koniuszku dołu za główką na oko na głębokości 4 metry przy szukaniu bolasków Ale i widywane były przez chwilę późnym wieczorem daleko w nurcie tuż pod samą powierzchnią polecam przeciążone woblerki typ Lubliński dość szybko i płytko prowadzone raczej z nurtem niż pod nurt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi