Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki Oleix - walczymy dalej...

Fido nie damy umrzeć tradycji - ja, Stachu i Sangler meldujemy sie pod tradycyjnym mostem w Lubiążu 09.09 o godz. 8 .00 -miło będzie Cię zobaczyć i mam nadzieję że zjawi sie kilka a może jak kiedyś kilkanaście osób...

pozdr

mo-chu

dzięki Oleix - walczymy dalej...

Fido nie damy umrzeć tradycji - ja, Stachu i Sangler meldujemy sie pod tradycyjnym mostem w Lubiążu 09.09 o godz. 8 .00 -miło będzie Cię zobaczyć i mam nadzieję że zjawi sie kilka a może jak kiedyś kilkanaście osób...

pozdr

mo-chu

Mi termin spotkania pasuje. Deklaruję się na 9.09. Chętnie się spotkam z kolegami po kiju i pogadam o rybach.

Pytanie do łowiących na Odrze szupaki, sandacze okonie. Macie jakieś sprawdzone metody zabezpieczenia przynęt gumowych w tym nieprzyjaznym środowisku? Stosujecie może główki z antyzaczepami? Może jakieś specjalnie wyprofilowane główki. A może jakiś nietypowy sposób prowadzenia przynęty który by zminimalizował zaczep w przybrzeżnych gałęziach.

Mnie na razie najbardziej ratuje odczepiacz uwiązany na sznurku - wyciągam nim około 80% gum. Ale mimo wszystko irytujące jest ciągłe rozwijanie sznura i ratowanie gumy - sporo czasu się na to marnuje a można by w tym czasie łowić. Szarpanie się z odczepiaczem to również konieczność zmiany miejscówki.

Ze względu na dużą skuteczność łowienia z opadu często ryzykuję ale i często tracę gumę.

Pogodzić się czy szukać jakiegoś patentu.

Główki z anty zaczepem stosuję z powodzeniem,sprawdzają mi się rewelacyjnie,w ubiegłym sezonie dużą część ryb wyjąłem na nie.Trzeba tylko prowadzić uważnie przynęte,raczej nie nadają się na szybki uciąg.Trzeba też mocno zacinać.Problem jest jednak z dostępnością mocnego i ostrego anty zaczepu.Pozdro