mo-chu Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 no i zebrała sie wczoraj wspaniała piątka młodych ludzi penetrująca najdziksze brzegi Odry była kiełbaska z ogniska, piwo made in Fido Angel no i fajny kleksik made in Dedo a na koniec tradycyjna wymiana woblerów dzięki i do następnego... pozdrmo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Szacun - jak dla mnie klenie w tym roku z Odry zniknęły. Dobrze, ze choć od czasu do czasu zagryzie bolek. Jacek,gdzie i czym próbujesz je łowić?Bo mnie tak jakoś kleniki lubią. Szału nie ma, ale zawsze coś tam wydłubię mniejszego lub większego PSSorki, że nie dojechałem do Was. Cały ranek miałem zajęty z rodzinką. Byłem po południu, ale Was już nie było..... Klenika złowiłem Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Generalnie to szukam kleni na opaskach - od maja/czerwca zupełnie nie biorą/nie widzę ich tam gdzie kiedyś były często widoczne na powierzchni - oczkowały/spławiały się itp. Sądzę że na odcinku na którym najczęściej bywam nie ma ich - gdzieś się wyniosły/sumy wyżarły/zmieniły obyczaje/nie wiem ...- coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 analityk: jest ich mniej w tym roku na TEJ opasce ale ponad 20 szt już złapałem także są tam wciąż Co do zlotu to nam z Przemkiem @elpojo trochę się daty pomyliły i byliśmy tam w... sobotę :blush:Ale na pocieszenie złapaliśmy łącznie 16 kleni w tym tylko kilka poniżej 40 cm - fotki wrzuce jutro! Za rok zjawię się bankowo, @fido niech już warzy co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Albo dziś : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Co do zlotu to nam z Przemkiem @elpojo trochę się daty pomyliły i byliśmy tam w... sobotę (...) Za rok zjawię się bankowo, @fido niech już warzy co trzeba A po co tak długo czekać, zrobi się jakieś spotkanko po pierwszych przymrozkach, jesień jeszcze dłllluga i piękna się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Co do zlotu to nam z Przemkiem @elpojo trochę się daty pomyliły i byliśmy tam w... sobotę (...) Za rok zjawię się bankowo, @fido niech już warzy co trzeba A po co tak długo czekać, zrobi się jakieś spotkanko po pierwszych przymrozkach, jesień jeszcze dłllluga i piękna się zapowiada Bardzo chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Tyle kleni to dla mnie kosmos. Szacun. U mnie jak widać niewiele się zmieniło - nadal mają One lepszy sposób na mnie niż ja na nie Ale przyjdzie kryska na matyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 analityk, u mnie też słabo z kleniami. Niestety widziałem zdecydowanie więcej wędkarzy na mojej opasce niż wtedy, kiedy ja zaczynałem łowić. W pierwszym sezonie przestałem liczyć je po setnej sztuce, a w tym roku na opasce złowiłem może 8-12 sztuk, a może mniej... Fakt, że zrobiłem w tym roku moje PB w kleniu, całe 54cm, ale to nie było nawet na Odrze. Zastanawiam się czy mi przełowiono łowisko czy klenie się gdzieś wyniosły.Aha, złowiłem jeszcze jednego na spławik, też bardzo miłe wrażenia zostawił zwłaszcza, że miał ~50cm, ale nie wiem dokładnie bo nie mierzyłem. ad monkPiszesz o TEJ opasce, gdzie w tamtym roku pływałeś z homoegoenem (czy jakoś tak )? Tej poniżej, której ja z Waldkiem łowiliśmy? Czy jeszcze o innej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 nie TA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 @Monk & Kolega GRATULACJE !!!Pięknie połowiliście. Głęboko przy tych opaskach mieliście? Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Była ekstremalna niżówka czyli w odległości rzutu brombą od opaski jakieś 1,2-1,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Była ekstremalna niżówka czyli w odległości rzutu brombą od opaski jakieś 1,2-1,5 metra Znaczy się, można było zasuwać w poprzek rzeki w spodniobutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Była ekstremalna niżówka czyli w odległości rzutu brombą od opaski jakieś 1,2-1,5 metra...dodaj, że należało rzucić na opaskę i po niej stoczyć wobka do wody, by było naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Tyle kleni to dla mnie kosmos. Szacun. U mnie jak widać niewiele się zmieniło - nadal mają One lepszy sposób na mnie niż ja na nie Ale przyjdzie kryska na matyska Spróbuj po ciemku ;-)u mnie dopiero po zmroku na opasce się zaczyna bal <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A dzisiaj na rędzinie se brombiłem a przy okazji, wieczorem oglądałem taki balet boleni na dwóch główkach, że się w pale nie mieści. Godzina kanonady, równocześnie na obu, po kilka ataków na raz. Coś niesamowitego, jakby wszystkie bolenie od Rędzina do Wałów w jednym miejscu się stołowały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja trochę dziś pobiegałem wzdłuż rzeki z kijem. Wysłuchałem opowieści miłego, starszego Pana jak w ubeigłym roku złowił bolenia o długości 101-102 cm (powyżej Wrocławia gdzieś) na trupka uklejkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wagę oszacowali na conajmniej 8kg.Niestety boleń został oddany chwilę po złowieniu jakiejś Pani , która zapłaciła mu za niego 20zł. Kupili za to 0,5 litra i obalili nad rzeką.Pani potrzebowała rybę na grilla, który miał być za tydzień i bardzo się ucieszyła. Zawinęła w koc i zabrała.Ręce opadają...Ten sam Pan opowiadał jak na Kanale koło Gajkowa brały sumki, takie pod 80cm. Kilkanaście sztuk na noc, w okresie ochronnym, jeden za drugim wyjechały z wody. Wszystkie chętnie wziął Pan mieszkający nad rzeką. Za każdego sumka przynosił 4 browarki.Jakieś pytania??Ja mam jedno: GDZIE JEST NASZA PAŃSTWOWA STRAŻ RYBACKA ????????, która doskonale wie gdzie i jaka ryba jest w danej chwili kłusowana. Ale Pan stwierdził, że on tylko na sandacze się nastawia. Choć w tym roku nie biero panie. Tylko jednego wymiarowego złowił. Na pocieszenie pozostaje fakt, że Pan ponoć nie każdą rybę zabiera. Opowiadał o wielu sandaczykach z tego roku z Odry i brzance 40cm z Widawy, które wypuścił. Wróciłem zdołowany mimo złowienia kilkunastu okonków. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Slavobeer to ten Pan po spotkaniu z Tobą powinien wrócić do domu dokopany,przepraszam zdołowany... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Slavobeer to ten Pan po spotkaniu z Tobą powinien wrócić do domu dokopany,przepraszam zdołowany... Pozdrawiam Widzisz, dla tego Pana tak właśnie wygląda wędkarstwo. Podejrzewam, ze ten Pan nie jest aktywnym użytkownikiem forum jerbait.pl i ma troszkę inne poglądy Mi jest przykro słuchać opowieści o rzezi sumów (a raczej sumków) w okresie ochronnym, a ten Pan, mimo, że mnie nie znał, opowiadał niemal z dumą o swoich wyczynach.Nawet jak delikatnie zwróciłem mu uwagę, że łamał wszelkie możliwe przepisy (okres ochronny, sprzedaż ryb), nie widać było reakcji z jego strony.Może też go spotkaliście - jeździ czerwonym 3-drzwiowym Seatem Ibiza z początku 90-tych lat. Nie ma zębów wogóle na górze Ogólnie żenua... Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Nie ma zębów wogóle na górze Ogólnie żenua... SlavoMoże ktoś mu już tłumaczył, że nie powinien zabierać ryb w okresie ochronnym, ale miły pan nie zrozumiał przekazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Twardy gość, może komandos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 PANOWIE !! postępowanie starszego jegomościa bezdyskusyjnie NAGANNE - ale proszę - nie sprawiajcie swoimi wypowiedziami podobnego wrażeniaPZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 A ja w niedziele byłem na spacerku i maszerując wzdłuż Odry w okolicy Politechniki zobaczyłem pierwszą interwencje Policji ze Strażą Rybacka w tym roku, normalnie motoróką pływali i trzepali wszystkich co z kijem przy wodzie. Czyżby coś się ruszyło? Bo ja osobiście łowiąc w tym roku jeszcze ich nie spotkałem ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Już ich więcej nie zobaczysz pewnie. Fama się rozeszła i będzie szła do grudnia że kontrola była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi